Πολιτική Φαρμάκoυ

Επικαιροποίηση Αποτελεσματικότητα: Μηδενικός ο χρόνος της παρασκευής ενισχυτικών εμβολίων για παραλλαγές του κορωνοϊού

Επικαιροποίηση Αποτελεσματικότητα: Μηδενικός ο χρόνος της παρασκευής ενισχυτικών εμβολίων για παραλλαγές του κορωνοϊού

Οι μεγάλοι κατασκευαστές εμβολίων εργάζονται ήδη σε νέες εκδόσεις των εμβολίων Covid για να αντιμετωπίσουν τις παραλλαγές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας, κάτι που σύμφωνα με μελέτες υποδηλώνουν ότι τα σημερινά εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά από ό,τι ήταν έναντι των παλαιότερων στελεχών του ιού.

Επικαιροποίηση Αποτελεσματικότητα: Τα ενισχυτικά εμβόλια για παραλλαγές του κορωνοϊού θα παρακολουθούνται γρήγορα και δεν θα χρειαστούν τεράστιες κλινικές δοκιμές, επειδή οι επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα από πρωτότυπες μελέτες εμβολίων, σύμφωνα με τους κανονισμούς

  • Ο ρυθμιστής φαρμάκων  στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί μόνο μικρές μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας
  • Η διαδικασία θα βασίζεται σε σύστημα που επικαιροποιεί εύκολα τα εμβόλια γρίπης κάθε χρόνο
  • Θα βελτιστοποιήσει τη διαδικασία και θα βοηθήσει την ανάπτυξη να κινηθεί γρηγορότερα στο μέλλον, λένε
  • Εάν γίνουν μόνο μικρές αλλαγές στα εμβόλια, εξακολουθούν να υπάρχουν δεδομένα από προηγούμενες μελέτες

Τα ενισχυτικά εμβόλια για την αντιμετώπιση μεταλλαγμένων παραλλαγών κορωνοϊού θα παρακολουθούνται γρήγορα και δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε τεράστιες κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές. Οι επικεφαλής των φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελβετία και τη Σιγκαπούρη επιβεβαίωσαν ότι οι επιστήμονες θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα από πρωτότυπες κλινικές δοκιμές στις εφαρμογές τους.

Οι μεγάλοι κατασκευαστές εμβολίων εργάζονται ήδη σε νέες εκδόσεις των εμβολίων Covid για να αντιμετωπίσουν τις παραλλαγές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας, κάτι που σύμφωνα με μελέτες υποδηλώνουν ότι τα σημερινά εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά από ό,τι ήταν έναντι των παλαιότερων στελεχών του ιού.

Την πρώτη φορά, τα εμβόλια έπρεπε να δοκιμαστούν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους για περίπου έξι μήνες και οι μελέτες συνεχίζονται. Όμως, για τα  ενισχυτικά εμβόλια, δεν θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, εφόσον οι εταιρείες κάνουν μόνο μικρές τροποποιήσεις στα αρχικά τους εμβόλια.

Η απόδειξη της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας θα είναι μεταβιβάσιμη από τις προηγούμενες μελέτες, δήλωσε ο ρυθμιστής του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και θα απαιτηθούν μικρές μελέτες για επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια.

Αυτή η διαδικασία θα βασίζεται σε ένα σύστημα που επιτρέπει τα εμβόλια γρίπης να επικαιροποιούνται εύκολα κάθε χρόνο, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στα διαφορετικά στελέχη που κυκλοφορούν κάθε σεζόν.

«Η προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε αποτελεσματικά εμβόλια στο κοινό όσο το δυνατόν συντομότερα, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια», δήλωσε ο Christian Schneider, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος του ρυθμιστή φαρμάκων στο Η.Β. . «Εάν απαιτούνται οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στα εγκεκριμένα εμβόλια Covid-19, αυτή η κανονιστική προσέγγιση θα πρέπει να συμβάλει ακριβώς σε αυτό. «Το κοινό πρέπει να είναι πεπεισμένο ότι κανένα εμβόλιο δεν θα εγκριθεί, εκτός εάν πληρούνται τα αναμενόμενα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Glasgow Lighthouse Lab, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε: «Θα έχουμε μια γρήγορη προσέγγιση για την ασφαλή έγκριση μελλοντικών εμβολίων που λειτουργούν κατά μιας παραλλαγής της Covid. «Το πρόγραμμα εμβολίων ήταν σαφώς μια τεράστια ιστορία επιτυχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μέρος του λόγου που καταφέραμε να αναπτύξουμε τα εμβόλια τόσο γρήγορα είναι λόγω της αυστηρής αλλά ευέλικτης προσέγγισης του ρυθμιστή φαρμάκων στο Η.Β., η οποία βασίστηκε εξ ολοκλήρου στο να βλέπουμε τόσο γρήγορα όσο το δυνατόν περισσότερο στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Janssen. : Τι περιέχει ;

Πίεση στο ΕΣΥ και μεταλλάξεις θα κρίνουν την άρση του lockdown

Η Αύξηση των εμβολιασμών και τα προστατευτικά μέτρα ως όπλο στη μάχη κατά των μεταλλάξεων και του ίδιου του κορωνοϊού

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της pfizer και για τις μεταλλάξεις

Προτάσεις Μόσιαλου για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

Πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα εμβόλια έναντι των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η BDSI ανακοίνωσε την κυκλοφορία του 1ου πόσιμου φαρμάκου για τη θεραπεία της ημικρανίας

BDSI: Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Nέα εποχή στην μάχη κατά της ελονοσίας και ο ρόλος της τεχνολογίας mRNA

Η ελονοσία προκαλείται από την μετάδοση παράσιτου (πλασμώδιο) στο αίμα μετά από δήγμα μολυσμένου κουνουπιού. Η ελονοσία ήταν ενδημική στην Ελλάδα μέχρι και το 1960, ενώ μέσω εντατικού προγράμματος εκρίζωσης της νόσου η Ελλάδα κηρύχθηκε ελεύθερη ελονοσίας το 1974.

Το Πακιστάν εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τη δόση κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά.

Δύο ολοκαίνουργια χάπια COVID-19 κατά της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται σε έλλειψη

Ενώ λιγότεροι ασθενείς με COVID-19 χρειάζονται πλέον εντατική θεραπεία, η αύξηση ωθεί τα νοσοκομεία σε οριακό σημείο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την απειλή, το χάπι της Pfizer έφτασε ακριβώς στην ώρα του, είπε ο Schrank. «Δεν πρόκειται να ανατρέψει την παλίρροια στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει να μετριαστεί ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία», είπε.

Προμήθεια των ΗΠΑ με πρόσθετες δόσεις του μονοκλωνικού της AstraZeneca

Προμήθεια των ΗΠΑ με πρόσθετες δόσεις του μονοκλωνικού της AstraZeneca με σκοπό την προστασία ευπαθών ομάδων που δεν ανταποκρίνονται στον εμβολιασμό.Το Evusheld στις ΗΠΑ έχει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για την προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) της COVID-19.

Ο ΠΟΥ εγκρίνει Baricitinib και Sotrovimab για τον κορωνοϊό

ΠΟΥ Covid φάρμακα: Καθώς η παραλλαγή Όμικρον κυριαρχεί παγκοσμίως και τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, δυο νέα φάρμακα εγκρίνονται από τον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.