Πολιτική Φαρμάκoυ

Covid-19: Ενισχύεται το δίκτυο συμμετοχής σε μελέτες εμβολίων κατά της Covid-19

Covid-19: Ενισχύεται το δίκτυο συμμετοχής σε μελέτες εμβολίων κατά της Covid-19

Covid-19: Εδώ και λίγες ημέρες οι Ιταλοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, μπορούν να εγγραφούν εθελοντικά στο Μητρώο Εθελοντών του VACCELERATE για άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελέτες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 και σε άλλες μελέτες, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.

Εδώ και λίγες ημέρες οι Ιταλοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, μπορούν να εγγραφούν εθελοντικά στο Μητρώο Εθελοντών του VACCELERATE για άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελέτες εμβολιασμού κατά του SARS- CoV-2 και σε άλλες μελέτες, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.

Μελέτες εμβολίων

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Μητρώο Εθελοντών άνοιξε πλέον και στην Ιταλία», τόνισε ο καθηγητής Oliver A. Cornely, συντονιστής του VACCELERATE, και πρόσθεσε: «Οι Ιταλοί συνεργάτες μας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Όλες οι σχετικές πληροφορίες και τα ερωτηματολόγια έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά και ανυπομονούμε για πολλούς Ιταλούς εθελοντές στο άμεσο μέλλον».

Το Πρόγραμμα VACCELERATE, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του ευρωπαϊκού σχεδίου ετοιμότητας COVID-19 με την ονομασία «HERA Incubator», έχει στόχο την υποστήριξη άμεσων δράσεων για την έγκαιρη προετοιμασία της Ευρώπης έναντι των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 ή άλλης πανδημίας και αποτελεί μια συνεργατική πρωτοβουλία από διάφορους φορείς, ερευνητικές επιστημονικές ομάδες, εταιρείες βιοτεχνολογίας, και δημόσιες Αρχές στην Ε.Ε. και παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας και άλλοι Πανεπιστημιακοί και Ερευνητικοί Φορείς της χώρας.

Το Μητρώο Εθελοντών λειτουργεί ήδη σε 15 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και έως σήμερα περισσότερα από 36.000 άτομα έχουν εγγραφεί σε αυτό, ενώ περισσότερα από 14.000 εγγεγραμμένα άτομα έχουν συνδεθεί με κλινικές δοκιμές. Το Μητρώο, πλήρως μεταφρασμένο στην ιταλική γλώσσα, ξεκίνησε πρόσφατα και στην Ιταλία, με την υποστήριξη
του Πανεπιστημίου της Βερόνας, που είναι ο διορισμένος Εθνικός Συντονιστής για την Ιταλία στο VACCELERATE.

Η Καθηγήτρια Evelina Tacconelli, Επιστημονική Συντονίστρια του VACCELERATE για το Πανεπιστήμιο της Βερόνας, δήλωσε: «Το Μητρώο Εθελοντών είναι ένα βασικό εργαλείο γιατη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας με τη βοήθεια κάθε Ευρωπαίου πολίτη ξεχωριστά. Θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες, εάν το κρίνουν χρήσιμο για την υγεία τους,
να έχουν πρόσβαση σε νέες πληροφορίες και σε νέα εμβόλια κατά των αναδυόμενων λοιμώξεων».

Η βάση δεδομένων του Μητρώου Εθελοντών λειτουργεί υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, του CECAD, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας, του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας Λοιμώξεων (DZIF) και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας.
Η εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών γίνεται μέσω του συνδέσμου https://www.vaccelerate.org/volunteer-registry/Γρηγορίου Ξενόπουλου 9, Νέο Ψυχικό 154 51 ΑΘΗΝΑ Τηλ/Fax: 210-7777363 email: [email protected]

Το Πρόγραμμα VACCELERATE συντονίζεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κολωνίας και συμμετέχουν σε αυτό 29 εταίροι από κράτη-μέλη της Ε.Ε. και συνδεδεμένες με αυτή χώρες. Για την Ελλάδα, συντονιστής και διαχειριστικός εταίρος του Προγράμματος VACCELERATE έχει ορισθεί από την Ε.Ε. το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων – CLEO (www.cleoresearch.org).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα
VACCELERATE στην ιστοσελίδα: https://www.vaccelerate.eu/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξάνεται ο κίνδυνος για Αλτσχάιμερ στους ηλικιωμένους που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 15/09

Καταρρίπτοντας τους κοινούς μύθους για την ευλογιά των πιθήκων

Ο Μπιλ Γκέιτς ανησυχεί για τη διατήρηση της εστίασης στη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλεύρης: "Στήριξη στην καινοτομία των φαρμάκων μέσω του επενδυτικού clawback"

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το επενδυτικό clawback έχει αποδείξει πως στηρίζει την καινοτομία στο σκέλος των φαρμάκων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθώσεων στο κομμάτι του κλειστού προϋπολογισμού.

Τι επιφυλάσσει το αύριο της φαρμακευτικής πολιτικής

Η πολιτική φαρμάκου χαράσσεται από το Υπουργείο Υγείας με διαφάνεια και με επίκεντρο τον ασθενή , αυτή είναι η βασική μας στοχοθεσία , είπε ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας για το φάρμακο Μπάμπης Καραθάνος κατά την διάρκεια του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ αλλά και η έγκαιρη , ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση των πολίτων σε αναγκαίες θεραπείες και προσιτά ασφαλή φάρμακα και υπηρεσίες υγείας .

Ξεκίνησε το 9ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ- Καραθάνος: Έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες στην Ελλάδα

Η λύση στις ελλείψεις των φαρμάκων είναι η συνεργασία και η κατανόηση, με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας των προμηθειών, είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημητρης Φιλίππου, στην έναρξη του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ. Παράλληλα ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για τα φάρμακα κ. Καραθάνος επεσήμανε πως έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες με νέα φάρμακα στην Ελλάδα.