Πολιτική Φαρμάκoυ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση στους άνω των 30 ετών

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση στους άνω των 30 ετών

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση στους άνω των 30 ετών .

Ανοίγει την Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα των ραντεβού για την προαιρετική 4η δόση εμβολίου από 30 έως 59 ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το οποίο ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν ενώ αίσθηση προκαλεί η αναφορά της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών πώς δεν υπάρχει απόδειξη για όφελος στους κάτω των 60 ετών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

  • H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

  • Η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων και για τους ανοσοκοκατεσταλμένους έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο. Όμως η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μειωμένη

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η 4η δόση του εμβολίου και οι ανεπιθύμητες ενέργειες

Πλεύρης: Προσανατολιζόμαστε σε 4η δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό

Θάνος Πλεύρης: Σε επιφυλακή για την ηπατίτιδα σε παιδιά, πρόβλημα με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Η 2η ενισχυτική ή 4η δόση εμβολίου Covid-19 μπορεί να ενισχύσει την ανοσιακή άμυνα του οργανισμού πέρα από το ανώτερο επίπεδο προστασίας που επιτυγχάνεται με την τρίτη δόση

Προβληματισμός για τη Σαγκάη - Η αγωνία για τη νέα μετάλλαξη και οι διαβεβαιώσεις των ειδικών

Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα - Τι αλλάζει

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την 4η δόση στις ηλικίες 70-79 ετών

Μετά το Πάσχα η χαλάρωση των μέτρων – Το χρονοδιάγραμμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.

Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Αντιιικά: Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Συνάντηση της PIF με Πλεύρη και Σκέρτσο

Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) Greece συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.