Greek English French German Italian
Pin It

Η ιδιωτική επένδυση στην υγειονομική περίθαλψη των Η.Π.Α. έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, χάρη σε επενδυτές που ενδιαφέρονται να εισέλθουν σε μια μεγάλη, ραγδαία αναπτυσσόμενη και ανθεκτική στην ύφεση αγορά με ιστορικά υψηλές αποδόσεις. Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων επενδύουν σε οτιδήποτε ξεκινά από τις νέες τεχνολογίες υγείας έως τις εγκαταστάσεις θεραπείας εξάρτησης από τις ιατρικές πρακτικές. Το 2018, ο αριθμός των συμφωνιών ιδιωτικών μετοχών έφθασε μόνο 800, οι οποίοι είχαν συνολική αξία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο φέρνει την καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη μέσω νέων μοντέλων παράδοσης, τεχνολογιών και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, υπάρχει μια άλλη πλευρά για τους επενδυτές που εισέρχονται στην υγειονομική περίθαλψη. Το κοινό επιχειρησιακό τους μοντέλο αγορών, που αυξάνεται μέσω της απόκτησης ή  και της πώλησης για επιστροφές άνω του μέσου όρου, προκαλεί ανησυχίες.

Ας εξετάσουμε για παράδειγμα το φαινόμενο των αιφνιδίων λογαριασμών: τα ιατρικά τιμολόγια που ο ασθενής λαμβάνει απροσδόκητα επειδή υποβλήθηκε σε θεραπεία από παροχέα εκτός δικτύου σε μια εγκατάσταση εντός δικτύου. Αυτά έχουν προσελκύσει πρόσφατα και οδηγούνται, τουλάχιστον εν μέρει, από εταιρείες που υποστηρίζονται από επενδυτές που παραμένουν εκτός δικτύου (χωρίς συμβάσεις με ασφαλιστές) και συνεπώς μπορούν να χρεώνουν υψηλά τέλη για υπηρεσίες που απαιτούνται επειγόντως ή απροσδόκητα από τους ασθενείς . Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών αγοράζουν και καλλιεργούν τις ειδικότητες που δημιουργούν ένα δυσανάλογο μερίδιο των λογαριασμών αιφνιδιασμού: γιατροί έκτακτης ανάγκης, νοσηλευτές, αναισθησιολόγοι και ακτινολόγοι.

Σε άλλους τομείς της οικονομίας, οι καταναλωτές μπορούν να ανακαλύψουν την τιμή ενός αγαθού ή υπηρεσίας και στη συνέχεια να επιλέξουν να μην το αγοράσουν αν δεν πιστεύουν ότι αξίζει το κόστος. Σε περιπτώσεις αιφνιδίων λογαριασμών, δεν μπορούν. Οι ασθενείς συχνά δεν γνωρίζουν ότι χρειάζονται αυτές τις συγκεκριμένες υπηρεσίες εκ των προτέρων και έχουν ελάχιστες επιλογές γιατρού όταν τις χρησιμοποιούν.

Για να αμβλύνουν την αναπτυσσόμενη πολιτική υποστήριξης για την προστασία των ασθενών από λογαριασμούς αιφνιδιασμού, διάφορες ομάδες άσκησαν πιέσεις εναντίον νομοθεσίας που θα περιόριζε την πρακτική. Περιλαμβάνουν την Doctor Patient Unity, η οποία έχει ξοδέψει πάνω από 28 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις και χρηματοδοτείται κυρίως από μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζονται από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που διαθέτουν πρακτικές γιατρών και αίθουσες έκτακτης ανάγκης προσωπικού σε όλη τη χώρα. Το έργο τους φαίνεται να έχει αντίκτυπο: οι προσπάθειες να περάσουν οι προστασίες έχουν σταματήσει στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο Bloomberg, ανακοινώθηκαν ή έκλεισαν 45 συναλλαγές ιατρών το πρώτο τρίμηνο του 2019. Με τον σημερινό ρυθμό, ο αριθμός των συμφωνιών για την αγορά ιατρού και οδοντιατρικών πρακτικών θα ξεπεράσει τις 250 φέτος, υπερβαίνοντας αυτές του 2018. Ναι, οι επενδύσεις αυτές μπορούν να παρέχουν σε ανεξάρτητους γιατρούς εναλλακτική λύση για την πώληση σε νοσοκομεία και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διοικητικών επιβαρύνσεων που τους απομακρύνουν από την  παροχή φροντίδας.

Οι επενδυτές θα επωφεληθούν περισσότερο από την επίλυση  των προβλημάτων του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και την προσθήκη πραγματικής αξίας στο υγειονομικό μας σύστημα - την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και την εξάλειψη των αποβλήτων. Όσοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους, προωθώντας τις τιμές χωρίς να προσθέσουν πραγματικά οφέλη για την υγειονομική περίθαλψη, είναι πιθανό να διαπιστώσουν ότι αυτές οι στρατηγικές είναι μη βιώσιμες. 

Pin It

Cook name