Greek English French German Italian
Pin It

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει δισεκατομμύρια για νοσοκομειακά προγράμματα σε όλη την Αγγλία, στην αρχή του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος. Τα σχέδια περιλαμβάνουν επένδυση ύψους £ 2,7 δισ. για έξι νοσοκομεία για πέντε χρόνια.

Μια νέα προσέγγιση της θεραπείας ψυχικής υγείας του NHS θα δοκιμαστεί επίσης σε 12 περιοχές της Αγγλίας - με τη στέγαση και την υποστήριξη εργασίας παράλληλα με την ψυχολογική βοήθεια. Οι πάροχοι του NHS χαιρέτισαν τη χρηματοδότηση, αλλά δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερα για να αντισταθμίσουν τη «δεκαετία της συμπίεσης κεφαλαίου».

Η οργάνωση, η οποία εκπροσωπεί τα καταπιστεύματα στην Αγγλία, δήλωσε ότι οι ετήσιες κεφαλαιουχικές δαπάνες του NHS ύψους περίπου 6 δισ. Λιρών χρειάζονται να διπλασιαστούν τα επόμενα πέντε με 10 χρόνια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η κυβέρνηση λέει ότι 70 εκατομμύρια λίρες στερλίνες επενδύονται επίσης στις πιλοτικές περιοχές για την ψυχική υγεία, ενώ το NHS οικοδομεί περισσότερους δεσμούς με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα τοπικά συμβούλια.

Περίπου 1.000 επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό θα προσληφθούν σε 12 πιλοτικές εγκαταστάσεις, με πείρα σε μια σειρά από θέματα ψυχικής υγείας, λέει η κυβέρνηση.

"Τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία"

Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργού Υγείας Matt Hancock, η κυβέρνηση δήλωσε ότι 13 δισ. Λίρες θα δαπανηθούν για νοσοκομειακά έργα, συμπεριλαμβανομένων εντελώς νέων κτιρίων ή ανακαίνισης υφιστάμενων δομών για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την ανάπτυξη σχεδίων για περαιτέρω έργα στο μέλλον.

Ο κ. Hancock δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα προέρχεται από φορολογούμενους και όχι από συμβάσεις PFI, με τις οποίες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούν το κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων και σε αντάλλαγμα το κράτος θα καταβάλλει πληρωμές για μια καθορισμένη χρονική περίοδο για τη χρήση και τη διαχείριση τους.

Οι έξι νοσοκομειακές δομές που επωφελούνται από τη χρηματοδότηση ύψους £ 2,7 δισ. Είναι:

Whipps Cross Hospital, στο Leytonstone, ανατολικό Λονδίνο

Epsom και St Helier Trust

Δυτική Hertfordshire Trust

Νοσοκομείο Trust

Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Leicester Trust

Το Leeds Teaching Hospitals Trust.

Ο κ. Hancock δήλωσε News ότι η χρηματοδότηση αυτών των έξι αμοιβαίων κεφαλαίων έχει τεθεί σε ισχύ έτσι ώστε η οικοδόμηση να αρχίσει "αμέσως".

Άλλα 34 νοσοκομεία θα λάβουν 100 εκατομμύρια λίρες αρχικής χρηματοδότησης για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη έργων, όπως το Νοσοκομείο Addenbrookes στο Cambridge, το Ιατρικό Κέντρο της Βασίλισσας στο Nottingham και το Βόρειο Γενικό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Τα υπόλοιπα έργα, περιλαμβανομένων μέχρι και δώδεκα μικρότερων κοινοτικών νοσοκομείων στο Dorset, θα ολοκληρωθούν κατά το δεύτερο ήμισυ της επόμενης δεκαετίας.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης £ 200 εκατομμύρια για την αντικατάσταση του μαγνητικού συντονισμού, των σαρωτών CT και του εξοπλισμού διαλογής καρκίνου του μαστού. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης ότι θα χτιστούν 40 νέα νοσοκομεία στην Αγγλία. Αλλά η ανακοίνωση είναι πολύ περιορισμένη στις λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση έχει βασικά δώσει στους προϊσταμένους της υγείας την ευκαιρία να καταρτίσουν σχέδια, όχι να τα κατασκευάσουν. Τα χρήματα που μιλάμε για να τα πληρώσουμε μακροπρόθεσμα υποδηλώνουν ότι κάποια χρήματα μπορεί να είναι μικρότερης κλίμακας.

Το τελικό - και ίσως και σημαντικότερο - στοιχείο που πρέπει να αποφασιστεί είναι πόσο θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα κτίρια κατά τα προσεχή έτη. Περίπου £ 7 δισ. Δαπανώνται φέτος, αλλά υπάρχει ήδη ένα τεράστιο ανεκτέλεστο υπόλοιπο επισκευών και συντήρησης που πρέπει να γίνει. Εάν οι υπουργοί είναι σοβαροί σχετικά με αυτά τα νέα κτίρια και αντιμετωπίσουν αυτό, ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά.

Pin It

Cook name