Greek English French German Italian
Pin It

Αφού οι δημοκρατικοί της βουλής των αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για να διασφαλίσουν ότι τα φάρμακα και τα εμβόλια για το Covid-19 είναι προσιτά και προσβάσιμα σε όλους, ένας συνασπισμός συντηρητικών ομάδων άρχισε να εργάζεται υπόγεια για να υπονομεύσει αυτήν την προσπάθεια.

Στις 15 Απριλίου, ο εκπρόσωπος Jan Schakowsky, D-Ill., Μαζί με τους εκπροσώπους Peter DeFazio, D-Ore., Rosa DeLauro, D-Conn. Και Lloyd Doggett, D-Texas, έθεσαν βασικές αρχές για την ανάπτυξη και τιμολόγηση θεραπειών και εμβολίων του κοροναϊού. Τα αιτήματά τους ήταν απλά: Οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να καθορίσουν λογικές τιμές για τα φάρμακά τους και τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ή την πρόληψη του Covid-19. Θα πρέπει να απαιτείται να δημοσιοποιούν το κόστος της έρευνας και κατασκευής αυτών των προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφεραν οι νομοθέτες, οι εταιρείες δεν πρέπει να μπορούν να επωφελούνται αποκλειστικά από αυτά τα δυνητικά σωτήρια φάρμακα.

«Η αποκλειστικότητα καθορίζει ποιος έχει πρόσβαση, ποιος μπορεί να κατασκευάσει και πώς αυξάνουμε την παραγωγή για να καλύψουμε την ανάγκη», σημείωσαν τα μέλη του Κογκρέσου σε ένα δελτίο τύπου εκείνη την εποχή. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις αποφάσεις σε μια μόνο ιδιωτική εταιρεία με κίνητρο το κέρδος».

Λίγοι έχουν μιλήσει ενάντια στις προστασίες που είχαν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν δίκαιη πρόσβαση σε σωτήρια φάρμακα - τουλάχιστον δημόσια. Αλλά ιδιωτικά, ένας συνασπισμός συντηρητικών ομάδων επιτέθηκε στις προτεινόμενες προστατευτικές ασθενούς ως «επικίνδυνες, αποδιοργανωτικές και απαράδεκτες». Σε επιστολή της 7ης Μαΐου , εκπρόσωποι 31 ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Hudson, του Συμβουλίου για τους Πολίτες ενάντια στα Κυβερνητικά Απόβλητα και της Δράσης των Καταναλωτών για μια Ισχυρή Οικονομία, κάλεσαν το Κογκρέσο να απορρίψει τις οδηγίες τιμολόγησης των φαρμάκων και υπερασπίστηκε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το αποκλειστικό δικαίωμα κέρδους από φάρμακα ως «τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Αμερικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 15 από τις ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των φαρμακευτικών εταιρειών να επωφελούνται αποκλειστικά από προϊόντα που σχετίζονται με κοροναϊούς έχουν λάβει χρηματοδότηση από τη φαρμακευτική βιομηχανία. Μεταξύ των οργανώσεων που υπέγραψαν την επιστολή και έλαβαν επίσης δωρεές είτε από εταιρείες φαρμάκων είτε από τις εμπορικές ομάδες που τις εκπροσωπούν είναι η Αμερικανική Νομοθετική Επιτροπή Ανταλλαγής Δράσης, της οποίας η μητρική οργάνωση, ALEC, έλαβε τουλάχιστον 530.000 $ από την εμπορική ομάδα Pharmaceutical Research and Manufacturers of America ή PhRMA, από το 2015 · Αμερικανοί για έναν Ισορροπημένο Προϋπολογισμό, ο οποίος έχει λάβει περισσότερα από 375.000 $ από το PhRMA από το 2015. και το Ινστιτούτο για την Πολιτική Καινοτομίας, το οποίο έλαβε 374.500 $ από το PhRMA κατά την ίδια περίοδο. Συνολικά, 15 από τις 31 ομάδες έλαβαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορές φαρμακευτικής βιομηχανίας μεταξύ 2015 και 2019, σύμφωνα με ανάλυση των φορολογικών αρχειοθετήσεων και άλλων αρχείων από το Public Citizen.

Η φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία δαπάνησε 295 εκατομμύρια δολάρια για την άσκηση πίεσης το 2019, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκε το παρόν σύστημα ανάπτυξης και τιμολόγησης φαρμάκων ως αποτελεσματικό τρόπο παροχής κινήτρων για τις απαραίτητες επενδύσεις στη φαρμακευτική καινοτομία. Επί του παρόντος, οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία συνήθως τους χορηγούν 20 χρόνια ιδιοκτησίας. Ξεχωριστά, μπορούν να αποκτήσουν αποκλειστικότητα για τα φάρμακά τους, κάτι που μπορεί να απαγορεύσει την πώληση ανταγωνιστικών προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το PhRMA, το οποίο εκπροσωπεί εταιρείες έρευνας βιοτεχνολογίας, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι το κλειδί για τη δημιουργία των απαραίτητων φαρμάκων.

Pin It

Cook name