Τεχνολογία

Zoom meeting: Ένα από τα λίγα success stories την περίοδο της πανδημίας

Zoom meeting: Ένα από τα λίγα success stories την περίοδο της πανδημίας

Zoom meeiting: Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί άνθρωποι μετέφεραν το γραφείο και την κοινωνική τους ζωή στο σπίτι, καθώς στις περισσότερες χώρες επιβλήθηκαν μέτρα lockdown. Η νέα τάση στην τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση έχει όνομα, και αυτό είναι: Zoom. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έγινε ανάρπαστη με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, καθώς επιτρέπει στον χρήστη να επικοινωνεί με υπερβολικά πολλούς (άλλους) χρήστες ταυτόχρονα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες γνωστές εφαρμογές.

Η εκτόξευση των χρηστών της Zoom, έκανε την εταιρεία ένα από τα λίγα success stories την περίοδο της πανδημίας. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σημείωσε «εκκωφαντική» άνοδο ξεπερνώντας τη συνολική αξία των 7 μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Visualcapitalist. Μέχρι τις 15 Μαΐου, η χρηματιστηριακή αξία της Zoom έφτασε τα 48,8 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της για το 2019 έφταναν τα 623 εκατ. δολάρια. Από την άλλη, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των Southwest, Delta, United, IAG, Lufthansa, American Airlines και AirFranceKLM, ανέρχεται στα 46,21 δισ. δολάρια.

 

zoom1.jpg

Αναλυτές της βιομηχανίας λένε ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή για επιχειρηματικό σκοπό, απολαμβάνουν την ευκολία διεπαφής και διαχείρισης του app, καθώς και το γεγονός ότι μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 100 σε μία βιντεοκλήση. Η εφαρμογή έχει επίσης σημειώσει άνοδο και από τη χρήση των εκπαιδευτικών για ηλεκτρονική εκπαίδευση, καθώς πολλά σχολεία ανέστελλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Τον Δεκέμβριο του 2019 οι χρήστες της Zoom έφταναν τους 10 εκατ. ενώ τον Απρίλιο του 2020, έφτασαν τα 300 εκατομμύρια.

Οι απώλειες για τις αεροπορικές

Αντιπαραθετικά, η αεροπορική βιομηχανία σημείωσε μόνο αρνητικά ρεκόρ, λόγω της άνευ προηγουμένου πτώσης της ζήτησης από τα lockdown. Από τα τέλη Ιανουαρίου οι 7 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες εκτιμάται ότι έχουν χάσει το 62% των συνολικών εσόδων τους. Καθώς οι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID-19, πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τα ταξίδια τους, έχουν απολύσει εργαζόμενους και έχουν κόψει τα μερίσματα σε στελέχη. Εάν και πότε θα επιστρέψουν τα τακτικά αεροπορικά ταξίδια παραμένει ένα σημαντικό ερωτηματικό, με επενδυτές όπως ο Γουόρεν Μπάφετ να έχουν αποσυρθεί από την αγορά μετοχών αεροπορικών.

zoom.jpg

 

Η πρόσφατη επιτυχία της Zoom οφείλεται στην ιστορική συγκυρία, αλλά θα διαρκέσει;

Αυτή είναι μια ερώτηση που υπάρχει στο μυαλό πολλών επενδυτών και ειδικών με τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της εταιρείας να δημοσιεύονται μέσα στον Ιούνιο. Τα περιστατικά «Zoom Bombing» (παρενόχληση χρηστών με ευαίσθητο περιεχόμενο από τρίτους) ήταν ένα πρόβλημα για την εταιρεία, όπως πρόβλημα ήταν και οι καταγγελίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ για το πλαίσιο ασφαλείας προσωπικών δεδομένων της εφαρμογής. Ωστόσο, η εταιρεία παρέμεινε ανθεκτική, λύνοντας γρήγορα αυτά τα ζητήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.

Το Youtube της Google στη μάχη κατά του κορωνοϊού επιτίθεται κατά της ανευθυνότητας των αξιωματούχων για τη δημόσια υγεία

Το YouTube μας είπε την Πέμπτη σε μια δήλωση ότι αφαίρεσε το βίντεο «επειδή περιελάμβανε περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τη συναίνεση των τοπικών και παγκόσμιων υγειονομικών αρχών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών για την αποτροπή της εξάπλωσης της COVID-19».