Τεχνολογία

Υπ. Υγείας Αγγλία: Οι 5 κρίσιμοι τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας

Υπ. Υγείας Αγγλία: Οι 5 κρίσιμοι τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας

Τώρα, είναι μια σημαντική στιγμή να προωθήσουμε και να οδηγήσουμε την ψηφιακή ατζέντα μπροστά. «Πρέπει να μάθουμε από την πανδημία.

Υπ. Υγείας Αγγλία: Από την οδήγηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στις περιοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας ΕΣΥ Αγγλίας NHS που έχει μείνει πίσω μέχρι την ενδυνάμωση του προσωπικού ώστε να είναι σε θέση να επηρεάσει την αλλαγή στους χώρους εργασίας του, ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε τα βασικά του οράματα για την ισχύ της ψηφιακής τεχνολογίας στην υπηρεσία υγείας. Μιλώντας στο εικονικό φεστιβάλ Ψηφιακής Υγείας REWIRED 2021, ο Ματ Χάνκοκ παρουσίασε τις πέντε περιοχές που θεωρούσε κρίσιμες για την αποστολή:

  1. Ψηφιοποιήστε τις περιοχές του ΕΣΥ NHS που δεν έχουν ήδη ψηφιακή επάρκεια, επιτρέποντας σε όλους να μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιακή τεχνολογία
  2. Σύνδεση του συστήματος για να διασφαλιστεί η ομαλή και εύκολη ροή δεδομένων. Αυτό περιλαμβάνει τη συγκέντρωση δεδομένων που είχαν προηγουμένως διατηρηθεί σε σιλό και τον εξορθολογισμό της χρήσης δεδομένων και της εμπειρίας των χρηστών με δεδομένα του ΕΣΥ NHS
  3. Η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται φροντίδα, και όχι απλώς να εκσυγχρονίσει παλιά, αναλογικά συστήματα. Η ψηφιακή τεχνολογία δεν επιτρέπεται να είναι απλώς μια «ωραία» λύση ή ένα «μπουλόνι» λύσης
  4. Πρέπει να οικοδομήσουμε για το μέλλον, όχι μόνο να παρέχουμε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα
  5. Δώστε στους ανθρώπους τη δύναμη και την ευκαιρία να οδηγήσουν την ψηφιακή αλλαγή όπου εργάζονται

Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πτυχών, αυτοί οι βασικοί τομείς θεωρήθηκαν ως εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν για την ψηφιοποίηση του ΕΣΥ NHS.

Ο κ. Χάνκοκ εξήγησε: «Τώρα, είναι μια σημαντική στιγμή να προωθήσουμε και να οδηγήσουμε την ψηφιακή ατζέντα μπροστά. «Πρέπει να μάθουμε από την πανδημία. Πρέπει να μάθουμε από τις προκλήσεις και τις επιτυχίες, με την πίστη στη δύναμη της τεχνολογίας να αλλάξουμε την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων που είναι πλέον κοινή στο ΕΣΥ NHS.

«Ένα από τα [πλεονεκτήματα] που θα μπορούσαμε να καλέσουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω του έργου που έχουμε κάνει πριν από την πανδημία, είναι η δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας. «Σε αυτές τις στιγμές εξαιρετικής αλλαγής πρέπει να δούμε τι έχει λειτουργήσει και τι μπορούμε να προχωρήσουμε. Πώς μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό, ως στιγμή ψηφιακού μετασχηματισμού, και να το μετατρέψουμε σε κίνηση. «Ήταν μια χρονιά μεγάλων αλλαγών, αλλά τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε το πνεύμα που έχουμε δει [σε ολόκληρο το ΕΣΥ NHS] και να το θέσουμε στην υπηρεσία εκείνων των ανθρώπων που επιλύουν τις νέες προκλήσεις μπροστά»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ψηφιακή επανάσταση στην υγεία αναμορφώνει τη φαρμακοβιομηχανία

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει την παροχή θεραπειών ψυχικής υγείας

Τάσεις στην υγειονομική περίθαλψη του 2021

Ψηφιακή Υγεία: Καινοτομίες και λύσεις στα αδιέξοδα των παραδοσιακών συστημάτων

ΛΟΝΔΙΝΟ – Συμβουλές μέσω βίντεο από γιατρό όλο το 24ωρο με μια ειδική εφαρμογή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.