Τεχνολογία

Virtual reality: Πώς η εικονική πραγματικότητα μειώνει την χρήση αναισθησιών;

Virtual reality: Πώς η εικονική πραγματικότητα μειώνει την χρήση αναισθησιών;

Virtual reality: Λιγότερη προποφόλη χρησιμοποιείται με την εικονική πραγματικότητα, διατηρώντας παρόμοιους βαθμούς ικανοποίησης και πόνου με τη συνήθη φροντίδα.

Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα (VR) κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο χέρι απαιτούν λιγότερη αναισθησία από εκείνους που λαμβάνουν τη συνήθη παρακολούθηση αναισθησίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 21 Σεπτεμβρίου στο PLOS ONE.

Εικονική πραγματικότητα και αναισθησία

Ο Adeel A. Faruki, M.D., του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κολοράντο στην Aurora, και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν εάν η διεγχειρητική χρήση εικονικής πραγματικότητας μειώνει τη δόση ηρεμιστικών κατά την εκλεκτική χειρουργική επέμβαση χεριών χωρίς να μειώνει την ικανοποίηση του ασθενούς. Η ανάλυση περιελάμβανε 34 ενήλικες που ανατέθηκαν τυχαία σε VR (προγραμματισμός της επιλογής τους μέσω οθόνης τοποθετημένης στο κεφάλι) ή συνήθους φροντίδας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα VR έλαβε σημαντικά λιγότερη προποφόλη ανά ώρα από την ομάδα ελέγχου (μέση τιμή, 125,3 έναντι 750,6 mg ανά ώρα).

Οι ασθενείς ανέφεραν παρόμοια συνολική ικανοποίηση (σε κλίμακα 0 έως 100: διάμεσος, 92 για VR έναντι 100 για έλεγχο). Ομοίως, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομάδων όσον αφορά τις βαθμολογίες πόνου στη μονάδα φροντίδας μετά την αναισθησία, την περιεγχειρητική δόση αναλγητικού οπιοειδούς ή τη μετεγχειρητική λειτουργική έκβαση. Η διάρκεια παραμονής στη μονάδα φροντίδας μετά την αναισθησία ήταν σημαντικά χαμηλότερη στην ομάδα VR (53,0 έναντι 75,0 λεπτών).

«Χρησιμοποιώντας την εμβάπτιση VR, η δυνητικά επιβλαβής ή περιττή καταστολή μπορεί να αποφευχθεί χωρίς να διακυβεύεται η άνεση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στο χέρι», γράφουν οι συγγραφείς. “Η χρήση VR σε παρόμοια κλινικά πλαίσια θα μπορούσε ενδεχομένως να ελαχιστοποιήσει τις περιεγχειρητικές επιπλοκές που σχετίζονται με ηρεμιστικά σε ευάλωτους ασθενείς και αξίζει περαιτέρω έρευνας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

Πώς σας βοηθούν τα έξυπνα ρολόγια να κοιμάστε καλύτερα;

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Τεχνολογία και το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Μειώνεται ο διαβήτης τύπου 2 με την κατανάλωση τσαγιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στην εκπαίδευση

Αν και μάλλον απίθανο να συμβεί, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της εκπαίδευσης στην χρήση του GPT σαν μια πηγή πληροφόρησης για κάποια εργασία που θέλουμε να κάνουμε.

Πώς τα κινητά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Smartphone: Eνώ τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν αναμφισβήτητα οφέλη όσον αφορά την επικοινωνία, την παραγωγικότητα και την ευκολία, είναι σημαντικό να προσέχουμε τον πιθανό αντίκτυπό τους στην υγεία.

Al: Βοηθός σε εκστρατείες παραπληροφόρησης - Δημιουργία ψεύτικων αναρτήσεων, σχολίων, ηχητικών και βίντεο

«Με την τεχνητή νοημοσύνη, οι κακόβουλοι παράγοντες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα-στόχο- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γρήγορα και φθηνά πολλά παρόμοια άρθρα τα οποία όμως θα διαφέρουν ως προς το ύφος και τη διατύπωση.

Πρωτοποριακός βιοαισθητήρας αναγνωρίζει το χαλασμένο κρέας

Ενώ ο βιοαισθητήρας παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, για την ευρεία εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις, όπως η επεκτασιμότητα και η αποδοτικότητα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις

Υγεία καρδιάς: Μια λιγότερο τραυματική εναλλακτική στην παραδοσιακή χειρουργική ανοιχτής καρδιάς, είναι οι ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις της καρδιάς έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια