Τεχνολογία

Virtual reality: Πώς η εικονική πραγματικότητα μειώνει την χρήση αναισθησιών;

Virtual reality: Πώς η εικονική πραγματικότητα μειώνει την χρήση αναισθησιών;

Virtual reality: Λιγότερη προποφόλη χρησιμοποιείται με την εικονική πραγματικότητα, διατηρώντας παρόμοιους βαθμούς ικανοποίησης και πόνου με τη συνήθη φροντίδα.

Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα (VR) κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο χέρι απαιτούν λιγότερη αναισθησία από εκείνους που λαμβάνουν τη συνήθη παρακολούθηση αναισθησίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 21 Σεπτεμβρίου στο PLOS ONE.

Εικονική πραγματικότητα και αναισθησία

Ο Adeel A. Faruki, M.D., του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κολοράντο στην Aurora, και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν εάν η διεγχειρητική χρήση εικονικής πραγματικότητας μειώνει τη δόση ηρεμιστικών κατά την εκλεκτική χειρουργική επέμβαση χεριών χωρίς να μειώνει την ικανοποίηση του ασθενούς. Η ανάλυση περιελάμβανε 34 ενήλικες που ανατέθηκαν τυχαία σε VR (προγραμματισμός της επιλογής τους μέσω οθόνης τοποθετημένης στο κεφάλι) ή συνήθους φροντίδας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα VR έλαβε σημαντικά λιγότερη προποφόλη ανά ώρα από την ομάδα ελέγχου (μέση τιμή, 125,3 έναντι 750,6 mg ανά ώρα).

Οι ασθενείς ανέφεραν παρόμοια συνολική ικανοποίηση (σε κλίμακα 0 έως 100: διάμεσος, 92 για VR έναντι 100 για έλεγχο). Ομοίως, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομάδων όσον αφορά τις βαθμολογίες πόνου στη μονάδα φροντίδας μετά την αναισθησία, την περιεγχειρητική δόση αναλγητικού οπιοειδούς ή τη μετεγχειρητική λειτουργική έκβαση. Η διάρκεια παραμονής στη μονάδα φροντίδας μετά την αναισθησία ήταν σημαντικά χαμηλότερη στην ομάδα VR (53,0 έναντι 75,0 λεπτών).

«Χρησιμοποιώντας την εμβάπτιση VR, η δυνητικά επιβλαβής ή περιττή καταστολή μπορεί να αποφευχθεί χωρίς να διακυβεύεται η άνεση του ασθενούς κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στο χέρι», γράφουν οι συγγραφείς. “Η χρήση VR σε παρόμοια κλινικά πλαίσια θα μπορούσε ενδεχομένως να ελαχιστοποιήσει τις περιεγχειρητικές επιπλοκές που σχετίζονται με ηρεμιστικά σε ευάλωτους ασθενείς και αξίζει περαιτέρω έρευνας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

Πώς σας βοηθούν τα έξυπνα ρολόγια να κοιμάστε καλύτερα;

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Τεχνολογία και το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Μειώνεται ο διαβήτης τύπου 2 με την κατανάλωση τσαγιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια νέα εποχή οπτικών επικοινωνιών με παραμετρικούς ενισχυτές

High tech: Η ικανότητα ενίσχυσης των οπτικών σημάτων στις οπτικές ίνες στο κβαντικό τους όριο είναι μια κρίσιμη τεχνολογική πρόοδος που στηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίαςκαι στον ιατρικό τομέα.

Νέο σπρέι καταπολεμά τις λοιμώξεις και την αντίσταση στα αντιβιοτικά

Βακτήρια: Ένα νέο σπρέι μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση τραυμάτων και απευθείας σε εμφυτεύματα και άλλες ιατρικές συσκευές.

Lancet: Η χρηματοδότηση για την υγεία φτάνει σε υψηλό όλων των εποχών

Lancet: Οι παγκόσμιες δαπάνες για την υγεία το 2019 έφτασαν τα 9,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 1.183 δολάρια άτομο. Μέχρι το 2050, προβλέπεται να φτάσουν τα 16,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 1.827 δολάρια ανά άτομο.

Πώς η τεχνολογία αλλάζει την ποιότητα διατροφής του πληθυσμού;

Τεχνολογία: Οι τεχνολογικές παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις με διακριτικό τρόπο μπορεί να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης για την παχυσαρκία.

Νέο εργαλείο χρησιμοποιεί υπερήχους vortex για να διασπάσει θρόμβους αίματος

Θρόμβοι αίματος: Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο εργαλείο και τεχνική που χρησιμοποιεί «υπερήχους vortex» – ένα είδος ανεμοστρόβιλου υπερήχων – για να διασπάσει τους θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο.

Οι startups γονιμότητας προσελκύουν κεφάλαια από επενδυτές

Healthtech: Η ζήτηση για υπηρεσίες γονιμότητας αυξάνεται και η ολοένα και πιο αδιαφανής και απροσπέλαστη φύση της έχει αφήσει χώρο σε ευκίνητες, προωθητικές εταιρείες της τεχνολογίας που σπεύδουν να καλύψουν τα κενά.

Καινοτομίες εικονικής & επαυξημένης πραγματικότητας στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Νευροαναπτυξιακές διαταραχές: Υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης των χρήσιμων χαρακτηριστικών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και ενσωμάτωσής τους για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της θεραπείας.