Τεχνολογία

Τεχνολογία υγείας πανδημία: Πρόοδοι, διευκολύνσεις και προώθηση της αυτονομίας

Τεχνολογία υγείας πανδημία: Πρόοδοι, διευκολύνσεις και προώθηση της αυτονομίας

Η υγεία έχει εκτεταμένους τομείς εφαρμογής, με οφέλη για την προαγωγή της υγείας, την υποστήριξη της διάγνωσης και την παρακολούθηση των ασθενών

Τεχνολογία υγείας πανδημία: Η ιατρική έχει συμβάλει στην ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια μέσω της θεραπείας, της προώθησης και της πρόληψης της υγείας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρόοδοι όπως η ανακάλυψη της πενικιλίνης και η παραγωγή εμβολίων παρείχαν μεγαλύτερη ποιότητα και προσδόκιμο ζωής. Όπως και οι κοινωνίες, η ιατρική εξελίσσεται συνεχώς και οικοδομείται, κυμαινόμενη από συμπληρωματικές πρακτικές υγείας έως τη χρήση πρόσφατων τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας.

Η πρόοδος των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο αντικατοπτρίζεται επίσης στη δημιουργία της ηλεκτρονικής υγείας. Αυτό το νέο σύνορο αφορά τη χρήση τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών για την παροχή και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Επιπλέον, ένας άλλος τομέας που βρίσκεται υπό ανάπτυξη είναι το Mobile Health ή το mHealth που ορίζεται ως η εισαγωγή ασύρματων συσκευών επικοινωνίας για τη δημόσια υγεία και την κλινική πρακτική. Οι συσκευές μπορούν να κυμαίνονται από προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς, συσκευές παρακολούθησης ασθενών, κινητά τηλέφωνα και εφαρμογές.

Η υγεία έχει εκτεταμένους τομείς εφαρμογής, με οφέλη για την προαγωγή της υγείας, την υποστήριξη της διάγνωσης και την παρακολούθηση των ασθενών, ευνοώντας τη μεγαλύτερη προσήλωση στη θεραπεία. Η κινητή υγεία βοηθά, πάνω απ’ όλα, την αυτονομία του ασθενούς, επιτρέποντας την αυτοδιαχείριση των χρόνιων παθήσεων και την αυτοπαρακολούθηση των κλινικών παραμέτρων. Η ευρεία περιοχή εφαρμογής του mHealth περιλαμβάνει επίσης την αποθήκευση κλινικών δεδομένων, την παρακολούθηση και την επιδημιολογική παρακολούθηση, καθώς και την καλύτερη δομή των δικτύων φροντίδας. Η χρήση της κινητής τεχνολογίας στον τομέα της υγείας έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνία, καθώς παρέχει πολλά οφέλη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί όπως: η ιατρική ανάγκη για σαφή επικοινωνία με τον ασθενή και σε περιπτώσεις εμποδίων στην εικονική επικοινωνία, η λειτουργία πρόσωπο με πρόσωπο είναι και πάλι η καλύτερη επιλογή. Έτσι, είναι αξιοσημείωτο ότι η τεχνολογία μπορεί να περιορίσει την υγεία σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η Τεχνολογία Πληροφοριών Υγείας (IT) ζήτησε προσοχή σχετικά με την ασφάλειά της, καθώς οι ιατρικές κινητές εφαρμογές έχουν γίνει συνήθεια στην κοινωνία, οπότε έχουν θεσπιστεί μηχανισμοί για τον προσδιορισμό των θανάτων που σχετίζονται με την ιατρική περίθαλψη και τις συνθήκες ασφαλείας της. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ως σημαντικό μέτρο ασφάλειας η αξιολόγηση των κινητών ιατρικών εφαρμογών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελέτες και βελτιώσεις τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, το mHealth έχει καταστεί απαραίτητο εργαλείο για την ιατρική, επειδή καθιστά δυνατή την επικοινωνία για ασθενείς με σωματικές ή κοινωνικές δυσκολίες κίνησης. Επιπλέον, είναι μια άμεση μορφή γνώσης, ειδικά στην έρευνα που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, με αποτέλεσμα οφέλη για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η GE Healthcare λανσάρει τεχνολογία για πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα

Τεχνική υπερήχων δίνει ακριβείς διαγνώσεις για την υγεία των πνευμόνων

Εικονική πραγματικότητα και εκπαίδευση στη μετα-Covid εποχή

Η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση υγειονομικής περίθαλψης

Η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας επιταχύνεται και είναι μια συναρπαστική στιγμή για τις μάρκες να σκεφτούν πώς μπορούν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να υποστηρίξουν την καινοτομία, την εκπαίδευση και τη φροντίδα των ασθενών.

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

Νέα τεχνολογία ψύξης χωρίς ηλεκτρισμό εμπνευσμένη από τις καμήλες

"Θέλουμε αυτό να αποτελέσει πράσινη τεχνολογία", εξήγησε ο κύριος συντάκτης της έρευνας  Zhengmao Lu. Ίσως αυτό να βοηθήσει και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για νέα εμβόλια, όπως αυτό της COVID-19, το οποίο μέχρι σήμερα για να συντηρηθεί φαίνεται να χρειάζεται παραμονή και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός βοηθά ασθενείς με παράλυση

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τον εξωσκελετό σε 50 ασθενείς με παράλυση, διαπιστώνοντας πως η πλειονότητα εξ αυτών κατόρθωσε να περπατήσει και πάλι. Μάλιστα η ικανότητα αυτή βελτιωνόταν με τη χρήση του εξωσκελετού.

"Έξυπνος" υπερηχογράφος παρακολουθεί ασθενείς με covid-19

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να […]