Τεχνολογία

Τεχνολογία υγεία καρδιαγγειακά: Η κινητή τεχνολογία υγείας βελτιώνει τη δευτερογενή πρόληψη

Τεχνολογία υγεία καρδιαγγειακά:  Η κινητή τεχνολογία υγείας βελτιώνει τη δευτερογενή πρόληψη

Η κινητή τεχνολογία υγείας μπορεί να βελτιώσει τη δευτερογενή πρόληψη σε ηλικιωμένους ενήλικες που πάσχουν από καρδιαγγειακά

Τεχνολογία υγεία καρδιαγγειακά: Η εφαρμογή αποτελεσματικής τεχνολογίας κινητής υγείας θα είναι το κλειδί για τη δευτερογενή πρόληψη CVD σε ηλικιωμένους ενήλικες στο μέλλον, σύμφωνα με μια επιστημονική εκτίμηση της American Heart Association. «Την τελευταία δεκαετία, η κινητή τεχνολογία υγείας, ειδικά η φορητή τεχνολογία και οι αγορές εφαρμογών υγείας, έχει αναπτυχθεί σημαντικά», δήλωσε η Erica N. Schorr, PhD, BSBA, RN, FAHA, αναπληρώτρια καθηγήτρια στον Συνεταιρισμό Υγείας Ενηλίκων και Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σχολής Νοσηλευτικής της Μινεσότα. «Ωστόσο, υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι η χρήση της τεχνολογίας κινητής υγείας μικρότερη στους ηλικιωμένους ενήλικες, ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι Αμερικανοί ηλικίας 60 ετών και άνω διαθέτουν κινητό τηλέφωνο και περνούν σημαντικό  μπροστά σε μια οθόνη. Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει τα πιθανά οφέλη που μπορούν να παρέχουν οι κινητές παρεμβάσεις για την παρακολούθηση, την ενθάρρυνση και την εκπαίδευση των ηλικιωμένων ενηλίκων με καρδιαγγειακές παθήσεις. ”

Βελτίωση σωματικής άσκησης και τήρησης των φαρμάκων

Η σωματική αδράνεια είναι υψηλότερη σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ειδικά σε άτομα με καρδιαγγειακά. Οι προκλήσεις που σχετίζονται με την έναρξη και τη διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας σε αυτόν τον πληθυσμό μπορεί να σχετίζονται με την ετερογένεια στα αντιληπτά εμπόδια και τα κίνητρα που βασίζονται σε μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες και σεξ. Η Schorr και οι συνεργάτες της έγραψαν ότι οι στοχευμένες κινητές στρατηγικές υγείας έχουν βελτιώσει τις συμπεριφορές υγείας σε ηλικιωμένους με CVD. Για παράδειγμα, στη μελέτη Text4Heart, τα αμφίδρομα μηνύματα κειμένου καθώς και μια παρέμβαση που βασίζεται στον ιστότοπο βελτίωσε τη συμπεριφορά, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, η κατανάλωση αλκοόλ και η σωματική δραστηριότητα σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου (προσαρμοσμένο OR = 2,55, 95% CI, 1,12 -5.84); Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ της ομάδας δεν ήταν πλέον σημαντική στους 6 μήνες (aOR = 1,93, 95% CI, 0,83-4,53).

Στη μελέτη HEART, τρία έως πέντε μηνύματα κειμένου την εβδομάδα συν μια παρέμβαση μέσω ιστότοπου αύξησε τη σωματική δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου (110 λεπτά την εβδομάδα) και το περπάτημα (151 λεπτά την εβδομάδα) σε σύγκριση με τη συνήθη φροντίδα. Σε δύο άλλες δοκιμές που περιλάμβαναν τη φορητή τεχνολογία, οι ερευνητές παρατήρησαν βελτιώσεις στη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου (VO2) και αύξησαν τη μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα μεταξύ των ασθενών με περιφερική αρτηριακή νόσο και μετά από καρδιακή αποκατάσταση. Και στις δύο μελέτες, η παρέμβαση περιλάμβανε αυτοπαρακολούθηση και εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου ή εφαρμογής για κινητά, με σχόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανάπτυξη των εμβολίων covid-19 ενώνει τις φαρμακευτικές

Προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας από τον Υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Κλοπή και διαρροή στο διαδίκτυο ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.