Τεχνολογία

Τεχνολογία υγεία καρδιαγγειακά: Η κινητή τεχνολογία υγείας βελτιώνει τη δευτερογενή πρόληψη

Τεχνολογία υγεία καρδιαγγειακά:  Η κινητή τεχνολογία υγείας βελτιώνει τη δευτερογενή πρόληψη

Η κινητή τεχνολογία υγείας μπορεί να βελτιώσει τη δευτερογενή πρόληψη σε ηλικιωμένους ενήλικες που πάσχουν από καρδιαγγειακά

Τεχνολογία υγεία καρδιαγγειακά: Η εφαρμογή αποτελεσματικής τεχνολογίας κινητής υγείας θα είναι το κλειδί για τη δευτερογενή πρόληψη CVD σε ηλικιωμένους ενήλικες στο μέλλον, σύμφωνα με μια επιστημονική εκτίμηση της American Heart Association. «Την τελευταία δεκαετία, η κινητή τεχνολογία υγείας, ειδικά η φορητή τεχνολογία και οι αγορές εφαρμογών υγείας, έχει αναπτυχθεί σημαντικά», δήλωσε η Erica N. Schorr, PhD, BSBA, RN, FAHA, αναπληρώτρια καθηγήτρια στον Συνεταιρισμό Υγείας Ενηλίκων και Γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σχολής Νοσηλευτικής της Μινεσότα. «Ωστόσο, υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι η χρήση της τεχνολογίας κινητής υγείας μικρότερη στους ηλικιωμένους ενήλικες, ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι Αμερικανοί ηλικίας 60 ετών και άνω διαθέτουν κινητό τηλέφωνο και περνούν σημαντικό  μπροστά σε μια οθόνη. Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει τα πιθανά οφέλη που μπορούν να παρέχουν οι κινητές παρεμβάσεις για την παρακολούθηση, την ενθάρρυνση και την εκπαίδευση των ηλικιωμένων ενηλίκων με καρδιαγγειακές παθήσεις. ”

Βελτίωση σωματικής άσκησης και τήρησης των φαρμάκων

Η σωματική αδράνεια είναι υψηλότερη σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ειδικά σε άτομα με καρδιαγγειακά. Οι προκλήσεις που σχετίζονται με την έναρξη και τη διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας σε αυτόν τον πληθυσμό μπορεί να σχετίζονται με την ετερογένεια στα αντιληπτά εμπόδια και τα κίνητρα που βασίζονται σε μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες και σεξ. Η Schorr και οι συνεργάτες της έγραψαν ότι οι στοχευμένες κινητές στρατηγικές υγείας έχουν βελτιώσει τις συμπεριφορές υγείας σε ηλικιωμένους με CVD. Για παράδειγμα, στη μελέτη Text4Heart, τα αμφίδρομα μηνύματα κειμένου καθώς και μια παρέμβαση που βασίζεται στον ιστότοπο βελτίωσε τη συμπεριφορά, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, η κατανάλωση αλκοόλ και η σωματική δραστηριότητα σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου (προσαρμοσμένο OR = 2,55, 95% CI, 1,12 -5.84); Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ της ομάδας δεν ήταν πλέον σημαντική στους 6 μήνες (aOR = 1,93, 95% CI, 0,83-4,53).

Στη μελέτη HEART, τρία έως πέντε μηνύματα κειμένου την εβδομάδα συν μια παρέμβαση μέσω ιστότοπου αύξησε τη σωματική δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου (110 λεπτά την εβδομάδα) και το περπάτημα (151 λεπτά την εβδομάδα) σε σύγκριση με τη συνήθη φροντίδα. Σε δύο άλλες δοκιμές που περιλάμβαναν τη φορητή τεχνολογία, οι ερευνητές παρατήρησαν βελτιώσεις στη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου (VO2) και αύξησαν τη μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα μεταξύ των ασθενών με περιφερική αρτηριακή νόσο και μετά από καρδιακή αποκατάσταση. Και στις δύο μελέτες, η παρέμβαση περιλάμβανε αυτοπαρακολούθηση και εξατομικευμένη καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου ή εφαρμογής για κινητά, με σχόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανάπτυξη των εμβολίων covid-19 ενώνει τις φαρμακευτικές

Προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας από τον Υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Κλοπή και διαρροή στο διαδίκτυο ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

Υγειονομική περίθαλψη ransomware: Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon τονίζει τον υπαρκτό κίνδυνο να αυξηθεί ο ρυθμός θνησιμότητας εξαιτίας επιθέσεων και κακόβουλου λογισμικού.

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ιατρική τεχνολογία αγορά: Μέχρι το 2030, προβλέπεται μεγάλη αύξηση του τζίρου για την εν λόγω βιομηχανία με κέρδη που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και θέτουν γερές βάσεις για το μέλλον.

Μετριασμό των τυφώνων υπόσχεται νεοσύστατη Νορβηγική εταιρεία με το σύστημα δημιουργίας φυσαλίδων στον ωκεανό

Αν και, ίσως λιγότερο, αν σταθμιστεί σε σχέση με το αναμενόμενο κόστος των ζημιών από τυφώνες (54 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου της κυβέρνησης των ΗΠΑ).

Ένα βήμα πριν την υποχρεωτικότητα η τεχνολογία ανίχνευσης αλκοόλ στις ΗΠΑ

Το κέντρο έρευνας αυτοκινητικής τεχνολογίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι να βρουν ένα αποδοτικό, αξιόπιστο αλλά και όχι δαπανηρό σύστημα ανίχνευσης της μέθης του οδηγού, για να το τοποθετούν σε εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα