Τεχνολογία

Τεχνολογία υγεία: Η τηλεϋγεία και ο αντίκτυπός της στη θεραπεία

Τεχνολογία υγεία: Η τηλεϋγεία και ο αντίκτυπός της στη θεραπεία

Τεχνολογία υγεία: Μπορούμε εύκολα να προσεγγίσουμε έναν επαγγελματία από την άνεση του σπιτιού μας μέσω τηλεϋγείας.

Πέρασαν οι μέρες που σερνόμασταν στον γιατρό. Τώρα, μπορούμε εύκολα να προσεγγίσουμε έναν επαγγελματία από την άνεση του σπιτιού μας μέσω τηλεϋγείας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τρεις στους 10 ενήλικες των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφεραν ότι είχαν συμπτώματα κατάθλιψης ή άγχους από τον Απρίλιο του 2020. Πάνω από το 20% των ενηλίκων ανέφεραν κακή ψυχική υγεία και δεν έλαβαν επαγγελματική βοήθεια πριν από την πανδημία. Εδώ η τηλεϋγεία παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας υγιούς και προσιτής υπηρεσίας ψυχικής υγείας.

Με την πανδημία ήρθε η τηλεϋγεία ή η τηλεϊατρική, επιτρέποντας στους ασθενείς να «επισκέπτονται» τους γιατρούς τους χωρίς αυτοπροσώπως ταξίδι στο γραφείο. Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συνδεθούν με έναν υπολογιστή ή ακόμα και στο τηλέφωνό τους για να συμβουλευτούν έναν γιατρό και να συζητήσουν περαιτέρω βήματα. Η τηλεϋγεία είναι αποτελεσματική όσον αφορά την εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας που απαιτείται για να ταξιδέψετε σε όλη την πόλη, αλλά είναι επίσης μια σημαντική μέθοδος για άτομα χωρίς μεταφορικό μέσο ή άτομα που κατοικούν σε περιοχές με ανεπαρκή ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής , πολλές περιοχές στις ΗΠΑ δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη. Περίπου το 20% των ανθρώπων στις ΗΠΑ κατοικούν σε αγροτικές περιοχές και μόνο το 9% των γιατρών παρέχουν υπηρεσίες σε αγροτικές περιοχές. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί επιμένουν στις σπιτικές θεραπείες όταν είναι άρρωστοι.

Εκτός από τη μεταφορά ή τις μετακινήσεις που εξοικονομούν χρόνο, η τηλεϋγεία είναι μια αξιοσημείωτη επιλογή για πολυάσχολους γονείς που δεν μπορούν να φύγουν άνετα από τα σπίτια τους ή εκείνους που περνούν τις περισσότερες μέρες τους καθισμένοι στο γραφείο μέχρι αργά το βράδυ. Είναι ιδιαίτερα μια εξαιρετική επιλογή για ηλικιωμένους που δεν έχουν τη φυσική ικανότητα να φεύγουν συνεχώς από τα σπίτια τους και να επισκέπτονται τον γιατρό όταν είναι αυτοί που συνήθως χρειάζονται τη μεγαλύτερη φροντίδα.

Τώρα, με την άφιξη της τηλεϋγείας, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να επιστρέψουν σπίτι για να λάβουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται. Το Telehealth επιτρέπει επίσης στους ασθενείς να ανταλλάσσουν ασφαλή μηνύματα με επαγγελματίες υγείας χωρίς να τηλεφωνούν ή να επισκέπτονται το γραφείο. Σύμφωνα με την Mental Health America , η τηλεθεραπεία ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους εφήβους, ηλικίας 10 έως 19 ετών, καθώς μπορούσαν να λάβουν βοήθεια στο διαδίκτυο, όπου γενικά ένιωθαν ασφαλείς. Οι έφηβοι έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και τα τηλέφωνά τους και η τηλεθεραπεία σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια άνετη πλατφόρμα για να λάβουν βοήθεια. Αντί να οδηγηθούν από τους γονείς τους να οδηγήσουν στο θεραπευτήριο, μπορούσαν εύκολα να καθίσουν στα κρεβάτια τους και να ανοίξουν τους υπολογιστές τους για μια ώρα θεραπείας.

Η Νικολέττα Χάιντεγκερ, MA, Αδειούχος Θεραπεύτρια Γάμου και Οικογένειας και Σεξολόγος που ασκεί το επάγγελμά της στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, είπε επίσης ότι ανέβηκε στο bandwagon της τηλεϋγείας και είδε τον αντίκτυπό της στη θεραπεία. “Παρέχω τηλεϋγεία μέσω βίντεο. Δεν κάνω τηλεφωνικές συνεδρίες στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς πρέπει να μπορώ να βλέπω και να παρακολουθώ τα σώματα των ανθρώπων. Εκπαιδεύομαι στα επίπεδα TRM 1 και 2 και στα αρχάρια επίπεδα Σωματικής Εμπειρίας, και έχω , το να βλέπεις και να δουλεύεις με το σώμα στη συνεδρία είναι τόσο σημαντικό καθώς δίνει ουσιαστικές πληροφορίες», λέει ο Heidegger. Αν και η τηλεϋγεία είναι μια εξαιρετική επιλογή για πολλούς, έχει περιορισμούς. Μπορεί να χρειαστούν προσωπικές επισκέψεις για τη διενέργεια ορισμένων εξετάσεων και δοκιμών, ενώ η τηλεϋγεία λείπει σε αυτόν τον τομέα.

Ο Heidegger λέει, “Αποφάσισα επίσης να αρχίσω να εκπαιδεύομαι και στη συνέχεια να διευκολύνω τις υπαίθριες συνεδρίες και τις συνεδρίες οικοθεραπείας καθώς και την υποβοηθούμενη από άλογα ψυχοθεραπεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για ορισμένους πελάτες που βρίσκονται σε κρίση ή χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη, η τηλεϋγεία δεν είναι ηθική ή επαρκής. Είμαι επίσης Δεν είμαι λάτρης της θεραπείας κειμένου στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς πιστεύω ότι μας λείπει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών που ανταλλάσσουμε μέσω του συντονισμού πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άλλο άνθρωπο».

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να βλέπει ο θεραπευτής τους τις προσωπικές τους ενέργειες και το αντίστροφο. Οι θεραπευτές παρατηρούν κινήσεις των χεριών, ταραχές και πώς κάποιος μιλά, ντύνεται ή παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια των αυτοπροσώπων συνεδριών. Όλες αυτές οι ενέργειες είναι πολύ περιορισμένες μόνο με μια οθόνη. Αλλά λέει ότι θεραπείες όπως η εργασία σε τραύματα είναι ωφέλιμες εάν ο πελάτης βρίσκεται στο σπίτι ανάμεσα σε γείωση και οικεία εργαλεία. Επιπλέον, η σεξουαλική θεραπεία στο σπίτι είναι πολύ πιο εύκολη αφού οι πελάτες μπορούν να αισθάνονται άνετα να κάνουν ασκήσεις στον δικό τους χώρο. Λέει, “Η τηλεϋγεία με ανάγκασε να γίνω πιο δημιουργικός και παιχνιδιάρης και νομίζω ότι αυτό με έκανε καλύτερη θεραπεύτρια. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια αόρατη ενεργειακή ιδιότητα που έρχεται με το πρόσωπο που πιστεύω ότι πάντα θα προτιμώ. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 80% των καταναλωτών έχει χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική

Οι ομοσπονδιακοί επιδιώκουν να περιορίσουν τις συνταγές τηλεϋγείας για ορισμένα φάρμακα

Telehealth: Όλες οι γενιές βρίσκουν την τηλεϋγεία ευεργετική

Πώς η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Εικονική πραγματικότητα: Πολλά υποσχόμενη στη διδασκαλία παιδιών με ΔΑΦ

Τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν συχνά δυσκολίες με την κοινωνική επικοινωνία, τη συναισθηματική κατανόηση και την αισθητηριακή επεξεργασία, γεγονός που μπορεί να κάνει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας προκλητικές.

Η τεχνολογική επανάσταση της υγείας στην Ογκολογία

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στην ογκολογία όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία του ασθενούς.

Ποιος ο ρόλος της τεχνολογίας στη μεταμοσχευτική ιατρική;

Μεταμοσχευτική ιατρική: Η ιατρική τεχνολογία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον τομέα της μεταμοσχευτικής ιατρικής, φέρνοντας επανάσταση στη διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα των ασθενών