Τεχνολογία

Τεχνολογία: Τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο είναι ασφαλή με τη χρήση της ιατρικής τεχνολογίας

Τεχνολογία: Τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο είναι ασφαλή με τη χρήση της ιατρικής τεχνολογίας

Τεχνολογία: Η χρήση φορητών συσκευών υγείας στις Η.Π.Α. είναι χαμηλότερη μεταξύ ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών, υψηλότερη μεταξύ ατόμων με υψηλότερο οικογενειακό εισόδημα, μορφωτικό επίπεδο.

Άτομα με καρδιαγγειακή νόσο (CVD) ή σε κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές που παρακολουθούν  την υγεία ή τη σωματική δραστηριότητα, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο American Heart Association Scientific Sessions 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 Νοεμβρίου έως 7 στο Σικάγο.

Τεχνολογία και καρδιαγγειακή νόσος

Ο Lovedeep S. Dhingra, M.B.B.S., Ph.D., από το Yale School of Medicine στο New Haven του Κονέκτικατ και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Έρευνα Health Information National Trends Survey για το 2019 έως το 2020 για να εξετάσουν την αυτοαναφερόμενη χρήση φορητών συσκευών μεταξύ ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο και εκείνους με παράγοντες κινδύνου. Τα πρότυπα χρήσης τους αξιολογήθηκαν σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

Συνολικά, 933 από τους 9.303 συμμετέχοντες είχαν καρδιαγγειακή νόσο και 5.185 ήταν σε κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκτιμάται ότι το 18 και το 26 τοις εκατό των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο και με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, αντίστοιχα, χρησιμοποιούσαν φορητές συσκευές, σε σύγκριση με το 29 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιστοιχούσαν στο 49 και 22 τοις εκατό των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο και σε κίνδυνο, αντίστοιχα, αλλά μόνο το 12 και το 14 τοις εκατό είχαν οποιαδήποτε φορητή χρήση, σε σύγκριση με 17 και 25 τοις εκατό μεταξύ των ατόμων ηλικίας 50 έως 64 ετών και 33 τοις εκατό για τόσο μεταξύ ατόμων ηλικίας 18 έως 49 ετών. Η χρήση φορητών συσκευών τριπλασιάστηκε σε τέσσερις φορές για όσους έχουν υψηλότερο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι φορητές συσκευές φτάνουν στους ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο, βελτιώνοντας την ισότιμη πρόσβαση και προωθώντας τα wearables ως συσκευές υγείας για να βοηθήσουμε στη βελτίωση της υγείας και στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία», δήλωσε ο Ντίνγκρα σε δήλωση. Αρκετοί συγγραφείς αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς με τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο τεράστιος αντίκτυπος της νανοτεχνολογίας

Μπορεί η τεχνολογία υγείας να κλείσει το χάσμα φροντίδας στις αναδυόμενες αγορές;

Οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία είναι απεριόριστες

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2022: Το ταξίδι του ασθενούς με Διαβήτη Τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η βαθιά μάθηση βελτιώνει τη διαλογή ατόμων με οξύ πόνο στο στήθος

Βαθιά μάθηση: Ερευνητές αναγνώρισαν τη βαθιά μάθηση ως έναν πιθανό τρόπο για τον εντοπισμό ασθενών υψηλού κινδύνου και ως εκ τούτου την επιτάχυνση της διάγνωσης βελτιώνοντας παράλληλα τη χρήση των πόρων.

Επιστήμονες δημιουργούν ιστό ματιών χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη βιοεκτύπωση

3D Printing: Η ομάδα χρησιμοποίησε την τεχνολογία τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης για να εκτυπώσει το τζελ σε ένα βιοδιασπώμενο πλέγμα, με τα κύτταρα να αρχίζουν να σχηματίζουν ένα συμπαγές τριχοειδές δίκτυο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να εξοικονομήσει $360 δισ. στον κλάδο της υγείας τον χρόνο

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση μεταξύ 5% και 10% στις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη ή περίπου 200 έως 360 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η τεχνολογία gaming χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της άνοιας

Άνοια: Μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φροντιστές και οι κάτοικοι είναι οι αρνητικές συμπεριφορές που συμβαίνουν όταν υπάρχουν διακοπές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή/και τη νύχτα.

Μια νέα εποχή οπτικών επικοινωνιών με παραμετρικούς ενισχυτές

High tech: Η ικανότητα ενίσχυσης των οπτικών σημάτων στις οπτικές ίνες στο κβαντικό τους όριο είναι μια κρίσιμη τεχνολογική πρόοδος που στηρίζει τη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίαςκαι στον ιατρικό τομέα.

Νέο σπρέι καταπολεμά τις λοιμώξεις και την αντίσταση στα αντιβιοτικά

Βακτήρια: Ένα νέο σπρέι μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση τραυμάτων και απευθείας σε εμφυτεύματα και άλλες ιατρικές συσκευές.