Τεχνολογία

Τεχνολογία Smartwatch: Αποδοτική μέτρηση οξυγόνου στο αίμα

Τεχνολογία Smartwatch: Αποδοτική μέτρηση οξυγόνου στο αίμα

Η νέα φορητή συσκευή της LifeQ συλλαμβάνει βιομετρικά στοιχεία από το δέρμα

Τεχνολογία Smartwatch: Ένα νέο smartwatch μπορεί να μετρήσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, χάρη σε έναν αισθητήρα που συλλαμβάνει βιομετρικούς ρυθμούς μέσω του δέρματος.  Το νέο έξυπνο ρολόι της LifeQ χρησιμοποιεί ανακλώμενο φως από έναν αισθητήρα ενσωματωμένο στο πίσω μέρος, ικανό να μετρά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα είτε συνεχώς είτε μέσω δοκιμών που ξεκίνησε ο φορέας. Η συνεχής μέτρηση θα μπορούσε να είναι επωφελής για άτομα που χρειάζονται παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, για παράδειγμα άτομα με άπνοια ύπνου που μπορεί να παρουσιάσουν ξαφνικές πτώσεις οξυγόνου ενώ κοιμούνται.

Το smartwatch Xiaomi Mi χρησιμοποιεί τεχνολογία που παράγεται από την κινεζική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi. Ο αισθητήρας έχει σχεδιαστεί από τη LifeQ σε συνεργασία με την Texas Instruments και επιτρέπει στη συσκευή να καταγράφει τέσσερις ξεχωριστές οπτικές διαδρομές μέσω του δέρματος. Αυτές οι πολλαπλές διαδρομές επιτρέπουν στους αλγόριθμους της συσκευής να απομονώνουν βιομετρικά σήματα από τον περιβαλλοντικό θόρυβο, για να παρέχουν ένα ακριβές αποτέλεσμα ενώ περιορίζουν την κατανάλωση ισχύος του αισθητήρα.

Ο σχεδιασμός του χρησιμοποιεί πολλές διόδους, μήκη κύματος και ένα τσιπ κατασκευασμένο από την Texas Instruments για να προσφέρει περαιτέρω βελτιώσεις κατά τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Η κυκλοφορία του smartwatch ακολουθεί το σύστημα παρακολούθησης Covid-19 του LifeQ για το χώρο εργασίας. Η εκκίνηση με έδρα την Ατλάντα κυκλοφόρησε επίσης ένα fitbit, μεταξύ άλλων συσκευών που μπορούν να μετρήσουν τη βιομετρική και άλλες πληροφορίες για την υγεία.

«Η ενσωμάτωση των δυνατοτήτων μέτρησης οξυγόνου στο αίμα στο Xiaomi Mi Smart Watch είναι το αποκορύφωμα των ετών έρευνας που συνεργάζεται με κορυφαίους συνεργάτες συσκευών, πυριτίου και αισθητήρων σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η Laurie Olivier, Διευθύνων Σύμβουλος της LifeQ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διάγνωση στην ανάλυση αίματος

"Όπλο" μελέτης ο τεχνητός πνεύμονας για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός τεχνολογία: Η φορητή δοκιμή COVID-19 παρακάμπτει το εργαστήριο [pic,vid]

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι το σύστημά του μπορεί να «διαβάσει» - με μία μόνο φωτογραφία - τον πολιτικό προσανατολισμό με ακρίβεια 70% έως 72%, δηλαδή «πέφτει μέσα» επτά στις δέκα φορές, αρκετά καλύτερα από μια αξιολόγηση στην τύχη (πιθανότητα 50% ή πέντε στις δέκα φορές).

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης, ειδικά στα πρώτα στάδια, αλλά και της αξιολόγησης της θεραπείας των ασθενών και να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στις εργαστηριακές εξετάσεις αντίστροφης μεταγραφής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (μοριακό τεστ RT-PCR).

Νέα τεχνολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους

Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή.

Το δύσκολο πέρασμα στη βιοοικονομία και τα σημαντικά οφέλη της βιοτεχνολογίας

Βιοτεχνολογία: Αν και η πανδημία Covid-19 προκάλεσε μείωση 7% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2020 σε σύγκριση με το 2019, τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται.