Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συσχετίσει τον πόνο των ασθενών με κεφαλαλγία;

Τεχνολογία: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συσχετίσει τον πόνο των ασθενών με κεφαλαλγία;

Τεχνολογία: Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ερμηνεύσουν τα σχέδια πόνου των ασθενών και να συσχετίσουν τα μοτίβα πόνου με τα χειρουργικά αποτελέσματα.

Ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης (AI) μπορεί να συσχετίσει μοτίβα πόνου που σχεδιάζονται από ασθενείς με χειρουργική έκβαση κεφαλαλγίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του Plastic and Reconstructive Surgery.

Τεχνητή νοημοσύνη

Ο Christian Chartier, M.D., από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, και οι συνεργάτες του εκπαίδευσαν έναν αλγόριθμο τυχαίας μηχανικής εκμάθησης δασών σε 131 σχέδια πόνου που παρέχονται μελλοντικά από ασθενείς με χειρουργική επέμβαση κεφαλαλγίας πριν υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση απενεργοποίησης θέσης ενεργοποίησης. Η ανατομική κατανομή του πόνου περιγράφηκε σε κάθε σχέδιο χρησιμοποιώντας 24 χαρακτηριστικά για ερμηνεία από τον αλγόριθμο. Η ποσοστιαία βελτίωση στον Δείκτη Κεφαλαλγίας Ημικρανίας υπολογίστηκε τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την επέμβαση για τη μέτρηση της χειρουργικής έκβασης. Για τον προσδιορισμό της απόδοσης του αλγορίθμου, οι προβλέψεις τεχνητής νοημοσύνης συγκρίθηκαν με την πρόβλεψη του κλινικού γιατρού για το χειρουργικό αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με εκπαιδευμένους κλινικούς αξιολογητές, ο αλγόριθμος ήταν σταθερά πιο ακριβής (94 τοις εκατό). Ο διάχυτος πόνος, ο πόνος στο πρόσωπο και ο πόνος στην κορυφή αναγνωρίστηκαν ως ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες κακής χειρουργικής έκβασης από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ερμηνεύσουν τα σχέδια πόνου των ασθενών και να συσχετίσουν τα μοτίβα πόνου με τα χειρουργικά αποτελέσματα», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Brain zapping: Χρήση διέγερσης στο σπίτι για βελτίωση της εστίασης

Περισσότερο περπάτημα βοηθά στην προστασία της υγείας του εγκεφάλου

Να γιατί πρέπει να συνηθίσετε να διασκεδάζετε περισσότερο

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προστάτη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι και πώς γίνεται η τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς;

Mεταμόσχευση κερατοειδούς: Σε ορισμένα μάτια, μια παραδοσιακή μεταμόσχευση κερατοειδούς έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς. 

Ο αντίκτυπος των τεχνολογικών εξελίξεων στην υγειονομική περίθαλψη

Ενδυνάμωση υγείας: Ο αντίκτυπος των τεχνολογικών προόδων στην υγειονομική περίθαλψη ήταν βαθύς, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο παροχής και εμπειρίας της υγειονομικής περίθαλψης.

Πώς η φυσική κατάσταση βελτιώνεται με την χρήση της τεχνολογίας;

Άσκηση: Η τεχνολογία της προπόνησης έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, παρέχοντας στα άτομα τα εργαλεία και τα κίνητρα που χρειάζονται για να οδηγήσουν ενεργό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην διαχείριση του διαβήτη;

Διαβήτης: Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογικών εργαλείων σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια, την ευκολία και τη συνολική ποιότητα ζωής για τα άτομα που ζουν με διαβήτη.

ΜΕΘ: Πώς η ιατρική τεχνολογία βοηθά τους ασθενείς εντατικής θεραπείας

ΜΕΘ: Η ενσωμάτωση της ιατρικής τεχνολογίας στην εντατική θεραπεία όχι μόνο βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών αλλά και εξορθολογίζει τις ροές εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.