Τεχνολογία

Τεχνολογία: Οι ερευνητές διερευνούν νέες δυνατότητες στην ψηφιακή υγεία

Τεχνολογία: Οι ερευνητές διερευνούν νέες δυνατότητες στην ψηφιακή υγεία

Τεχνολογία: Υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για τους διευθυντές υπηρεσιών υγείας να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πρωτοφανούς ανάπτυξης στον ψηφιακό γραμματισμό υγείας.

Τα συστήματα υγείας που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την πανδημία και τις ελλείψεις προϋπολογισμού και προσωπικού έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τη λειτουργία τους με τις ψηφιακές εφαρμογές υγείας. Ενώ αυξάνεται η πίεση για τη διατήρηση των λειτουργιών “business as usual”, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Flinders, το Πανεπιστήμιο James Cook και το Tung Wah College του Χονγκ Κονγκ έχουν επισημάνει τα οφέλη από την επέκταση της χρήσης αυτών των βασικών τομέων από τη διαχείριση υγείας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων πόρων για την παροχή ασφαλούς, ποιοτικής φροντίδας.

Ψηφιακές τεχνολογίες και υγεία

«Αυτοί οι δύο ταχέως αναπτυσσόμενοι κλάδοι γίνονται ολοένα και πιο σημαντικοί για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως επισημάνθηκε μέσω της πανδημίας COVID-19», λέει ο ανώτερος λέκτορας του Πανεπιστημίου Flinders Mark Brommeyer, ο οποίος έχει εργαστεί στη συμβουλευτική υγειονομικής περίθαλψης, την εκπαίδευση και τη διαχείριση αλλαγών στο 11 χώρες τα τελευταία 30 χρόνια.

«Για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, απαιτείται η υιοθέτηση καινοτόμων τρόπων για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για κλινικές, διαχειριστικές και άλλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και, ειδικότερα, ένα εργατικό δυναμικό που έχει την ικανότητα να ηγείται και διαχείριση της αλλαγής σε ένα ψηφιακό πλαίσιο υγείας».

«Είμαστε επίσης μάρτυρες διαφόρων επιπέδων επιτυχίας στην εφαρμογή μεγάλων ψηφιακών μετασχηματισμών υγείας σε όλη την Αυστραλία και διεθνώς, με ικανούς διαχειριστές με την ικανότητα να καθοδηγούν και να διαχειρίζονται την εφαρμογή και τον μετασχηματισμό του συστήματος, τόσο στρατηγικά όσο και λειτουργικά, ενώ εξακολουθούν να χρειάζονται διαχείριση “business as usual.”»

«Αυτές οι τεχνολογίες βελτιώνουν τις ικανότητες του εργατικού δυναμικού και την αποτελεσματικότητα σε όλο το σύστημα και βρήκαμε την ανάγκη για εθνική συνεργασία για τη χάραξη συντονισμένων, συνεπών και συνεκτικών κατευθυντήριων γραμμών πολιτικής για την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατάρτιση στην ψηφιακή υγεία σε όλους τους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης», λέει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τι χρειάζεται ο ασθενής ή τι θέλει ο ασθενής; Ορισμός της ψηφιακής υγείας

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ποιες είναι οι πιο καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα έξυπνα ρολόγια βοηθούν στην προστασία της υγείας

Ανάλογα το μοντέλο έχουν εισαχθεί επίσης τεχνολογίες για καλύτερη επίγνωση του κύκλου ύπνου ώστε να προσαρμόσουν τον τρόπο που κοιμούνται. Αυτό περιλαμβάνει μια λειτουργία Sleep Breathing Awareness που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, δίνοντας στον χρήστη πρόσθετες πληροφορίες για την αναπνευστική του υγεία την ώρα που κοιμάται.

Ο σημαντικός ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή διατροφή

AI διατροφή: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει επηρεάσει σημαντικά τον τομέα της υγιεινής διατροφής, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε, διαχειριζόμαστε και προάγουμε την ευημερία.

Οι σαρώσεις των ματιών μπορούν να παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για την υγεία των νεφρών, σύμφωνα με μελέτη

"Αυτή η φανταστική έρευνα δείχνει τη δυνατότητα για έναν πολύ πιο ευγενικό τρόπο παρακολούθησης της υγείας των νεφρών. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα καθώς διερευνά κατά πόσον η προσέγγισή της θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση στη νεφρική νόσο".

Φορητή οθόνη υπερήχων που βοηθά στην αποκατάσταση από τραυματισμό

Αυτό τους επέτρεψε να σχεδιάσουν μια οθόνη υπερήχων με μικρό, φορητό συντελεστή μορφής που θα μπορούσε να προσαρτηθεί σε έναν ασθενή. Σύντομα, ο Chitnis ελπίζει να βελτιώσει περαιτέρω τη συσκευή του και να αναπτύξει εργαλεία λογισμικού για την ταχύτερη ερμηνεία και ανάλυση των υπερηχογραφικών σημάτων.

Τι είναι και πώς γίνεται η τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς;

Mεταμόσχευση κερατοειδούς: Σε ορισμένα μάτια, μια παραδοσιακή μεταμόσχευση κερατοειδούς έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς.