Τεχνολογία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι δάσκαλοι θα “διαβάζουν” εξ’ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών

Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι δάσκαλοι θα “διαβάζουν” εξ’ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ενώ οι μαθητές διαβάζουν, το λογισμικό "4 Little Trees" μετρά τα μυϊκά σημεία στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας στον υπολογιστή ή το tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο.

Πριν από την πανδημία, ο Ka Tim Chu, δάσκαλος και αναπληρωτής διευθυντής του True Light College του Χονγκ Κονγκ, παρατηρούσε τα πρόσωπα των μαθητών του για να εκτιμήσει πώς ανταποκρίνονταν στην εργασία στην τάξη. Τώρα, με τα περισσότερα από τα μαθήματά του να γίνονται στο διαδίκτυο, η τεχνολογία βοηθά τον Chu να διαβάσει “τους μαθητές”.

Μια πλατφόρμα μάθησης με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης παρακολουθεί τα συναισθήματα των μαθητών του, καθώς διδάσκονται από το σπίτι. Το λογισμικό “4 Little Trees” δημιουργήθηκε από την εταιρεία Find Solution AI με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Ενώ η χρήση της αναγνώρισης συναισθημάτων με Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία και σε άλλες ρυθμίσεις έχει προκαλέσει ανησυχία, ο ιδρυτής της, Viola Lam, λέει ότι μπορεί να κάνει την εικονική τάξη τόσο καλή – αν όχι καλύτερη – όσο την δια ζώσης.

Ειδικότερα, οι μαθητές εργάζονται στο σπίτι μέσα από την πλατφόρμα ως μέρος του σχολικού προγράμματος σπουδών. Ενώ μελετούν, η τεχνητή νοημοσύνη μετρά τα μυϊκά σημεία στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας στον υπολογιστή ή το tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο.

Το σύστημα παρακολουθεί επίσης πόσο χρόνο χρειάζονται οι μαθητές για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταγράφει τα σημάδια και το ιστορικό απόδοσής τους, δημιουργεί αναφορές σχετικά με τα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες και τα επίπεδα κινήτρου τους και προβλέπει τους βαθμούς τους.

Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μαθητή, στοχεύοντας ειδικά σε κενά γνώσεων και προσφέροντας δοκιμές σε στυλ παιχνιδιού που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική. Οι μαθητές αποδίδουν 10% καλύτερα στις εξετάσεις εάν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τα “4 Μικρά Δέντρα”, λέει ο Lam.

 

Ο Lam, που είναι πρώην δάσκαλος, ξεκίνησε τα “4 Μικρά Δέντρα” το 2017 – με χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριθμός των σχολείων που χρησιμοποιούν 4 Μικρά Δέντρα στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε από 34 σε 83, τον τελευταίο χρόνο. Οι τιμές κυμαίνονται από 10 $ έως 49 $ ανά μαθητή και ανά μάθημα. Ο Lam λέει ότι αυτού του είδους η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους δασκάλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διότι τους επιτρέπει να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών τους καθώς μαθαίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Προσεδαφίστηκε το Perseverance της NASA στον Άρη - Τα 7 λεπτά του τρόμου και οι πρώτες εικόνες

Οι ηγέτες της τεχνολογίας καθοδηγούν την μετά-covid ατζέντα στις επιχειρήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Zoom αποκτά πρόσβαση στο ειδικό API της Apple για την κάμερα iPad

Zoom: Το Zoom αποτέλεσε μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες που χρησιμοποιήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και τώρα έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ειδικό iPadOS API που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί την κάμερα του iPad, ενώ η εφαρμογή χρησιμοποιείται σε λειτουργία πολλαπλών εργασιών Split View.

Μπορούν τα παιχνίδια να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση του εμβολίου;

Εμβόλια παραπληροφόρηση παιχνίδια: Η Soraiya Verjee, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Sea Monster μας λέει πώς τα παιχνίδια μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελέσματα για την υγεία και να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση των εμβολίων. Ακολουθώντας την παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19, έχουν εξαπλωθεί θεωρίες παραπληροφόρησης και συνωμοσίας σχετικά με την προέλευσή της, όπως τα κυτταρικά δίκτυα 5G που […]

Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο Keely συνιστά: «Οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πρέπει σαφώς να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να εξετάσουν τι άλλο μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους, τους ασθενείς τους και άλλους ενδιαφερόμενους ασφαλέστερους».

Τι λένε τα στοιχεία για το ρεκόρ των κερδών της Amazon

Amazon: Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 44%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις από το 2011. Τα νούμερα αυτά καταγράφηκαν την ώρα που ο κορωνοϊός σάρωνε τον πλανήτη. Με τις χώρες και τα κράτη να βρίσκονται σε lockdown οι πολίτες στράφηκαν στις online αγορές. Μάλιστα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον Prime συνδρομητές στην Amazon.

Παραμένει το drone της Nasa για έρευνες στον Άρη

Για πρώτη φορά ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα ταξίδεψε σε άλλον πλανήτη. Το Ingenuity, το drone της αποστολής Perseverance της NASA, έφτασε στον Άρη μαζί με τον ρομποτικό εξερευνητή που τον μετέφερε εκεί.

Καμπανάκι για μονοπωλιακούς περιορισμούς στο App Store από την ΕΕ

Apple: Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κατηγόρησαν την Πέμπτη την Apple ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό με τους περιοριστικούς όρους του ηλεκτρονικού καταστήματος App Store, στην πρώτη από μια σειρά τεσσάρων υποθέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλά πρόστιμα και αλλαγή πρακτικών.

Επέστρεψε στη Γη η κάψουλα της SpaceX

SpaceX: Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa. Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες «επιχειρησιακής» αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Δεδομένα από smartphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση του επόμενου επιδημικού κύματος

Κινητά και Πανδημία: Οι ερευνητές που εργάζονται σε ένα νέο ερευνητικό έργο αναλύουν δεδομένα υγείας από smartphone σε νοικοκυριά όπου ένας από τους κατοίκους είχε ή υποψιάστηκε ότι είχε κορωνοϊό.