Τεχνολογία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι δάσκαλοι θα “διαβάζουν” εξ’ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών

Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι δάσκαλοι θα “διαβάζουν” εξ’ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ενώ οι μαθητές διαβάζουν, το λογισμικό "4 Little Trees" μετρά τα μυϊκά σημεία στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας στον υπολογιστή ή το tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο.

Πριν από την πανδημία, ο Ka Tim Chu, δάσκαλος και αναπληρωτής διευθυντής του True Light College του Χονγκ Κονγκ, παρατηρούσε τα πρόσωπα των μαθητών του για να εκτιμήσει πώς ανταποκρίνονταν στην εργασία στην τάξη. Τώρα, με τα περισσότερα από τα μαθήματά του να γίνονται στο διαδίκτυο, η τεχνολογία βοηθά τον Chu να διαβάσει “τους μαθητές”.

Μια πλατφόρμα μάθησης με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης παρακολουθεί τα συναισθήματα των μαθητών του, καθώς διδάσκονται από το σπίτι. Το λογισμικό “4 Little Trees” δημιουργήθηκε από την εταιρεία Find Solution AI με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Ενώ η χρήση της αναγνώρισης συναισθημάτων με Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία και σε άλλες ρυθμίσεις έχει προκαλέσει ανησυχία, ο ιδρυτής της, Viola Lam, λέει ότι μπορεί να κάνει την εικονική τάξη τόσο καλή – αν όχι καλύτερη – όσο την δια ζώσης.

Ειδικότερα, οι μαθητές εργάζονται στο σπίτι μέσα από την πλατφόρμα ως μέρος του σχολικού προγράμματος σπουδών. Ενώ μελετούν, η τεχνητή νοημοσύνη μετρά τα μυϊκά σημεία στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας στον υπολογιστή ή το tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο.

Το σύστημα παρακολουθεί επίσης πόσο χρόνο χρειάζονται οι μαθητές για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταγράφει τα σημάδια και το ιστορικό απόδοσής τους, δημιουργεί αναφορές σχετικά με τα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες και τα επίπεδα κινήτρου τους και προβλέπει τους βαθμούς τους.

Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μαθητή, στοχεύοντας ειδικά σε κενά γνώσεων και προσφέροντας δοκιμές σε στυλ παιχνιδιού που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική. Οι μαθητές αποδίδουν 10% καλύτερα στις εξετάσεις εάν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τα “4 Μικρά Δέντρα”, λέει ο Lam.

 

Ο Lam, που είναι πρώην δάσκαλος, ξεκίνησε τα “4 Μικρά Δέντρα” το 2017 – με χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριθμός των σχολείων που χρησιμοποιούν 4 Μικρά Δέντρα στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε από 34 σε 83, τον τελευταίο χρόνο. Οι τιμές κυμαίνονται από 10 $ έως 49 $ ανά μαθητή και ανά μάθημα. Ο Lam λέει ότι αυτού του είδους η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους δασκάλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διότι τους επιτρέπει να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών τους καθώς μαθαίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Προσεδαφίστηκε το Perseverance της NASA στον Άρη - Τα 7 λεπτά του τρόμου και οι πρώτες εικόνες

Οι ηγέτες της τεχνολογίας καθοδηγούν την μετά-covid ατζέντα στις επιχειρήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Δύο διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, οι Jeffrey Shuren και Timothy Stenzel, δημοσίευσαν πρόσφατα στο περιοδικό New England Journal of Medicine άρθρο με τίτλο «The FDA’s experience with COVID-19 antibody tests» (Η εμπειρία του FDA με τα τεστ αντισωμάτων για την COVID-19, ).

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Τεχνολογία: Οι χρήστες του WhatsApp που δεν επιθυμούν να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους και προϋποθέσεις έως την προθεσμία της 15ης Μαΐου δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν μηνύματα έως ότου δηλώσουν αποδοχή αυτών.

Apple: Γιατί καθυστερεί να λανσάρει τη μαγνητική μπαταρία iPhone 12s

Τεχνολογία Apple: Η κατασκευαστική εταιρεία Apple (AAPL) φημολογείται ότι θα αναπτύξει ένα αξεσουάρ φόρτισης της μπαταρίας του κινητού που θα συνδέεται μαγνητικά και ασύρματα στο iPhone, ενώ το τηλέφωνο θα χρησιμοποιείται.