Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη εκπαίδευση υγεία: Τι αλλάζει στη μετά-covid εποχή

Τεχνητή νοημοσύνη εκπαίδευση υγεία: Τι αλλάζει στη μετά-covid εποχή

Τεχνητή νοημοσύνη εκπαίδευση υγεία: Η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν αναδειχθεί ως σημαντικά εργαλεία για την υγειονομική περίθαλψη, ιδίως όταν πρόκειται για εκπαίδευση. Το Αμερικανικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ιατρικής (ABIM) ανακοίνωσε ήδη από το 2010 ότι ήταν καλύτερο για τους μαθητές να εκπαιδευτούν με εργαλεία προσομοίωσης πριν επιχειρήσουν οποιεσδήποτε διαδικασίες σε ασθενείς.

Βασικοί λόγοι για αυτό είναι η μείωση των σφαλμάτων και η παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων ασφάλειας των ασθενών. Άλλοι, πρακτικοί λόγοι περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κλιμάκωσης για την εκπαίδευση μεγαλύτερου αριθμού ατόμων και φυσικά το γεγονός ότι είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κάτι που έχει καταστεί απαραίτητο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Η εκπαίδευση VR χρησιμοποιείται συχνά για την εκπαίδευση χειρουργών, αλλά έχει δυνατότητες σε άλλους τομείς της ιατρικής, όπως εξηγεί ο Δρ Alex Young, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virti. “Τα σενάρια είναι ευρεία, καλύπτοντας την εκπαίδευση ψυχικής υγείας σε χειρουργικές επεμβάσεις με έμφαση σε σπάνια, κλινικά συμβάντα υψηλού κινδύνου, καθώς και εκπαίδευση σε μαλακές δεξιότητες για επαγγελματίες υγείας σε όλα τα στάδια. Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι στο πρόβλημα από το να καθορίζουμε μία συγκεκριμένη ειδικότητα ή τύπο τεχνολογίας, με έμφαση στη λήψη μοναδικών πληροφοριών δεδομένων που θα ήταν διαφορετικά αδύνατο με την παραδοσιακή εκπαίδευση”.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, το Cedars-Sinai με έδρα το Λος Άντζελες επέλεξε την εταιρική πλατφόρμα VR της Virti για να εκπαιδεύσει νέα μέλη του προσωπικού, δεδομένης της αδυναμίας των πρόσωπο με πρόσωπο επαγωγών λόγω του COVID-19. Οι γιατροί πέρασαν συνολικά 280 ώρες σε συναρπαστικά σενάρια, συμπεριλαμβανομένων προσομοιωμένων συμβάντων όπως η ανάνηψη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα νοσοκομεία NHS στο νότιο Λονδίνο χρησιμοποιούν το Virti για εκπαίδευση υποστήριξης ψυχικής υγείας. Η πλατφόρμα βυθίζει τους χρήστες σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα και στη συνέχεια αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στο άγχος, με στόχο τη μείωση του άγχους.

“Οι προσομοιώσεις κατάρτισης που παρέχουμε επιτρέπουν στους επαγγελματίες της υγείας ή σε οποιονδήποτε υπάλληλο να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτούς σε ένα ασφαλές περιβάλλον”, λέει ο Alex. “Ένα από τα μεγάλα ζητήματα με την παραδοσιακή προπόνηση είναι η αναδημιουργία του άγχους και του συναισθήματος της πραγματικής κλινικής πρακτικής και η δυνατότητα συλλογής δεδομένων σχετικά με την απόδοση σε κλίμακα.

Ένας από τους στόχους στο Virti είναι η λήψη παραδοσιακά υποκειμενικών δεδομένων από σημαντικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η ομάδα εργασία και λήψη αποφάσεων υπό πίεση και να τους καταστήσουν αντικειμενικούς, ποσοτικοποιήσιμους και επικυρωμένους ώστε να παρέχουν στους οργανισμούς καλύτερες γνώσεις σχετικά με το πόσο προετοιμασμένοι είναι πραγματικά το εργατικό δυναμικό τους, καθιστώντας την επιτόπια εκπαίδευση πιο δίκαιη στην πρόσβαση και πιο επεκτάσιμη”.

Το λογισμικό είναι διαθέσιμο σε ακουστικά VR και AR, καθώς και σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές. Ο Alex λέει ότι στόχος τους είναι να κάνουν την πρόσβαση στην κατάρτιση και τις πληροφορίες δεδομένων πιο δίκαιη και πιο βολική, έτσι ώστε η τυποποιημένη μάθηση να μπορεί να μεταφραστεί σε κλινική πρακτική.

Η ευρεία υιοθέτηση, λέει, θα συμβεί όταν οι άνθρωποι κατανοούν τα οφέλη από την άποψη της μάθησης και των οικονομικών αποτελεσμάτων. “Βοηθώντας τους μαθητές μάθησης και ανάπτυξης να κατανοήσουν ότι αυτές οι λύσεις μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα στις υπάρχουσες ροές εργασίας και τα συστήματα μάθησης είναι βασικά, οπότε δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση στο προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς.”

“Τελικά, ο στόχος είναι η βελτίωση της ανθρώπινης απόδοσης και, επομένως, της ασφάλειας των ασθενών, και οι οργανισμοί επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτό μέσω του φακού COVID και της ανάγκης για εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τώρα και στο μέλλον”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα διάσταση στις χειρουργικές επεμβάσεις με την τεχνητή νοημοσύνη

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Νοσοκομειακή ρομποτική: Το επόμενο βήμα στην υγειονομική περίθαλψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.