Τεχνολογία

Τεστ κορωνοϊός ασφάλεια: Απαραίτητη πρόληψη – κυκλοφορούν πλαστά covid test

Τεστ κορωνοϊός ασφάλεια: Απαραίτητη πρόληψη – κυκλοφορούν πλαστά covid test

Η βιομετρική πιστοποίηση και η επαλήθευση ταυτότητας μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εξασφάλιση ότι το άτομο που σχετίζεται με κάθε δοκιμή είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, χωρίς δυνατότητα πλαστοπροσωπίας

Τεστ κορωνοϊός ασφάλεια: Πολλές κυβερνήσεις έχουν θέσει περιορισμούς στα ταξίδια, απαιτώντας από άτομα που επιθυμούν να εισέλθουν σε άλλη χώρα για να αποδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Αυτό είχε οδηγήσει σε παράνομη αγορά πλαστών κιτ δοκιμής COVID-19. Φαίνεται ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι τόσο απελπισμένοι να ταξιδέψουν που στρέφονται σε μια αγορά όπου μπορούν να αγοραστούν ψεύτικες δοκιμές COVID-19. Αυτό ανταποκρίνεται στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από πολλές εθνικές κυβερνήσεις (όπως επιβάτες που πρόκειται να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις 4 π.μ. στις 15 Ιανουαρίου 2021). Αυτό είναι ένα άλλο βήμα προς την κατεύθυνση της πανδημίας του κορωνοϊού που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Αντιπρόεδρος της Ασφάλειας στο Unisys , Chris Kloes. Ο ειδικός στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παρακολουθεί την εξέλιξη αυτή και προβληματίζεται.  Ο Kloes εξηγεί ότι: «Όπως δείχνουν αυτά τα πρόσφατα παραδείγματα, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και άλλοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για ψευδεπίγραφα αποτελέσματα δοκιμών ως τρόπο επανάληψης πραγμάτων όπως το ταξίδι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θέτει σε κίνδυνο άλλους. Για αυτόν τον λόγο, οι οργανισμοί πρέπει να ενσωματώσουν μέτρα ασφαλείας στα πρωτόκολλα δοκιμών τους. ” Για παράδειγμα, ο Kloes αναφέρει: “Η βιομετρική πιστοποίηση και η επαλήθευση ταυτότητας μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εξασφάλιση ότι το άτομο που σχετίζεται με κάθε δοκιμή είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, χωρίς δυνατότητα πλαστοπροσωπίας.”

Ως εφαρμόσιμη λύση, ο Kloes προτείνει: «Με το σωστό σύστημα, η επαλήθευση ταυτότητας, σε συνδυασμό με ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής, μπορεί να ενσωματωθεί σε διαφορετικά συστήματα διαχείρισης και να επιτρέψει καλύτερα την κατάλληλη, εξουσιοδοτημένη πρόσβαση για να μειώσει τον κίνδυνο πλαστοπροσωπίας. Παρά την αυξημένη διαθεσιμότητα, υπάρχει ακόμη σημαντική ανάγκη βελτίωσης της ταχύτητας και του όγκου των διαθέσιμων δοκιμών COVID-19. ” Σε σχετικές ειδήσεις, οι απατεώνες έχουν στείλει ψευδή μηνύματα κειμένου σχετικά με ένα εμβόλιο κορωνοϊού σε μια προσπάθεια να κλέψουν τραπεζικά στοιχεία ( όπως αναφέρεται από το BBC ).

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορες και αξιόπιστες δοκιμές Covid -19 στο σπίτι

Υποχρεωτική οριζόντια 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Νέο τεστ αντισωμάτων ανιχνεύει την ανάγκη εμβολιασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία στην εποχή της τεχνολογίας

Για παράδειγμα, οι μηχανές ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους γιατρούς να εντοπίζουν όγκους σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τους καρκίνους.

Η Google καταργεί τα κατασκοπευτικά cookies

Google: Σε μία κίνηση που σύμφωνα με αναλυτές θα αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας των online διαφημίσεων, η Google ανακοίνωσε ότι δε θα χρησιμοποιήσει νέα εργαλεία για την παρακολούθηση των χρηστών, όταν καταργήσει τη σημερινή τεχνολογία των cookies στον Chrome browser.

Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο Ντουμπάι

Πιστεύεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια».

Bill Gates: Η Amazon, η Apple και το Facebook θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην μελλοντική τεχνολογία

Bill Gates: Η social media εφαρμογή Clubhouse έχει γνωρίσει μεγάλη και ταχεία άνθηση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διάσημων ονομάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της. Ανάμεσα τους ο Elon Musk, ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, ο οποίος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Clubhouse αποκάλυψε μεταξύ άλλων τον λόγο που προτιμά τις Android συσκευές έναντι των iOS.

Σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής

Η Supreme Pharmatech και ο καθηγητής M.R.Mozafari καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής και αναβαθμίζουν την εικόνα της Ταϊλάνδης ως μιας από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στη νανοτεχνολογία.

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

«Αυτό που ξεχωρίζει τις λύσεις μας είναι η ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε περιστατικά, επιτρέποντας στα νοσοκομεία και τις κλινικές να προλαμβάνουν και να ενεργούν γρήγορα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς».