Τεχνολογία

Starlink: Ο Έλον Μασκ συζητά με αεροπορικές για Wi-Fi στο αεροπλάνο

Starlink: Ο Έλον Μασκ συζητά με αεροπορικές για Wi-Fi στο αεροπλάνο

Starlink: Η SpaceX είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει το δίκτυο παροχής δορυφορικού Internet Starlink για να προσφέρει γρήγορες συνδέσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη. Αυτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα είναι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μετατρέψει το Starlink και σε πάροχο Internet για τους επιβάτες εμπορικών πτήσεων.

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη όταν ο αντιπρόεδρος της Starlink και υπεύθυνος για τις πωλήσεις, Τζόναθαν Χοφέλερ, μιλώντας σε πάνελ κατά τη διάρκεια του Connected Aviation Intelligence Summit αποκάλυψε ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με «αρκετές» αεροπορικές εταιρείες.

«Έχουμε στη φάση της ανάπτυξης το δικό μας προϊόν για την πολιτική αεροπορία… ήδη έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες επιδείξεις και πλέον οριστικοποιούμε το προϊόν που θα είναι διαθέσιμο για τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, στο πολύ κοντινό μέλλον», είπε ο Χοφέλερ.

Προς το παρόν η Starlink προσφέρει μία beta (δοκιμαστική) έκδοση της υπηρεσίας σε επιλεγμένες περιοχές (κυρίως σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά) με κόστος 99 δολάρια ανά μήνα και εφάπαξ πληρωμή του εξοπλισμού (στα 499 δολάρια). Μέχρι σήμερα η εταιρεία διαθέτει σε τροχιά περί τους 1.800 δορυφόρους και σταθερά εκτοξεύει νέα πακέτα δορυφόρων με απώτερο στόχο να φτάσει σε «σχεδόν παγκόσμια κάλυψη» εντός του 2021.

Βέβαια, η παροχή συνδεσιμότητας εν πτήσει είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση από την στιγμή που δεν μπορείς να βασίζεσαι σε επίγειους σταθμούς, όπως για παράδειγμα συμβαίνει όταν πετάς πάνω από ωκεανό. Για την παροχή συνδεσιμότητας σε αυτές τις περιπτώσεις η Starlink θα πρέπει να είναι σε θέση να συνδέει τα «κομμάτια» του δικτύου με laser links, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge. Ο Χοφέλερ υποστήριξε ότι αυτές οι υπηρεσίες θα είναι δυνατό να προσφερθούν με την επόμενη γενιά του δικτύου δορυφόρων Starlink, η οποία ακόμη είναι σε φάση ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδέσεις Wi-Fi εντός πτήσεων είναι επίσης ακριβότερες και σημαντικά πιο αργές. Ο Χοφέλερ είπε ότι η Starlink θα είναι σε θέση να προσφέρει μία «εξαιρετική εμπειρία», κάτι που το σημερινό σύστημα επίγειων σταθμών δεν μπορεί να προσφέρει. Ωστόσο, δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα μπορούσε να λανσαριστεί αυτή η νέα υπηρεσία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο ίδιο πάνελ βρισκόταν και ο Μπεν Γκρίφιν, αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις υπηρεσίες κινητής της OneWeb, ανταγωνίστριας της Starlink, ο οποίος δήλωσε ότι και η δική του εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μίας ανάλογης υπηρεσίας «στα μέσα της επόμενης χρονιάς, ίσως και νωρίτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Elon Musk: Προσδέθηκε ομαλά στο διεθνή διαστημικό σταθμό ο πύραυλος της SpaceX

Ο Έλον Μασκ θα κατασκευάσει την «Αστροβάση» του στο Τέξας

Διάσημοι και αναζητήσεις στο Google εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Οδοντιατρική: Όπως και στην περίπτωση άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, οι ανατρεπτικές καινοτομίες θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο θα ασκείται η οδοντιατρική και στο πώς οι ασθενείς θα φροντίζουν τον εαυτό τους στο μέλλον.

Τεχνολογία και το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Υγεία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την τεχνολογία υγείας ως την εφαρμογή οργανωμένων γνώσεων και δεξιοτήτων με τη μορφή φαρμάκων, ιατρικών συσκευών, εμβολίων, διαδικασιών και συστημάτων που αναπτύχθηκαν για την επίλυση ενός προβλήματος υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.