Τεχνολογία

Starlink: Ο Έλον Μασκ συζητά με αεροπορικές για Wi-Fi στο αεροπλάνο

Starlink: Ο Έλον Μασκ συζητά με αεροπορικές για Wi-Fi στο αεροπλάνο

Starlink: Η SpaceX είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει το δίκτυο παροχής δορυφορικού Internet Starlink για να προσφέρει γρήγορες συνδέσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη. Αυτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα είναι ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μετατρέψει το Starlink και σε πάροχο Internet για τους επιβάτες εμπορικών πτήσεων.

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη όταν ο αντιπρόεδρος της Starlink και υπεύθυνος για τις πωλήσεις, Τζόναθαν Χοφέλερ, μιλώντας σε πάνελ κατά τη διάρκεια του Connected Aviation Intelligence Summit αποκάλυψε ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με «αρκετές» αεροπορικές εταιρείες.

«Έχουμε στη φάση της ανάπτυξης το δικό μας προϊόν για την πολιτική αεροπορία… ήδη έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες επιδείξεις και πλέον οριστικοποιούμε το προϊόν που θα είναι διαθέσιμο για τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, στο πολύ κοντινό μέλλον», είπε ο Χοφέλερ.

Προς το παρόν η Starlink προσφέρει μία beta (δοκιμαστική) έκδοση της υπηρεσίας σε επιλεγμένες περιοχές (κυρίως σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά) με κόστος 99 δολάρια ανά μήνα και εφάπαξ πληρωμή του εξοπλισμού (στα 499 δολάρια). Μέχρι σήμερα η εταιρεία διαθέτει σε τροχιά περί τους 1.800 δορυφόρους και σταθερά εκτοξεύει νέα πακέτα δορυφόρων με απώτερο στόχο να φτάσει σε «σχεδόν παγκόσμια κάλυψη» εντός του 2021.

Βέβαια, η παροχή συνδεσιμότητας εν πτήσει είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση από την στιγμή που δεν μπορείς να βασίζεσαι σε επίγειους σταθμούς, όπως για παράδειγμα συμβαίνει όταν πετάς πάνω από ωκεανό. Για την παροχή συνδεσιμότητας σε αυτές τις περιπτώσεις η Starlink θα πρέπει να είναι σε θέση να συνδέει τα «κομμάτια» του δικτύου με laser links, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge. Ο Χοφέλερ υποστήριξε ότι αυτές οι υπηρεσίες θα είναι δυνατό να προσφερθούν με την επόμενη γενιά του δικτύου δορυφόρων Starlink, η οποία ακόμη είναι σε φάση ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδέσεις Wi-Fi εντός πτήσεων είναι επίσης ακριβότερες και σημαντικά πιο αργές. Ο Χοφέλερ είπε ότι η Starlink θα είναι σε θέση να προσφέρει μία «εξαιρετική εμπειρία», κάτι που το σημερινό σύστημα επίγειων σταθμών δεν μπορεί να προσφέρει. Ωστόσο, δεν ανέφερε πότε ακριβώς θα μπορούσε να λανσαριστεί αυτή η νέα υπηρεσία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο ίδιο πάνελ βρισκόταν και ο Μπεν Γκρίφιν, αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις υπηρεσίες κινητής της OneWeb, ανταγωνίστριας της Starlink, ο οποίος δήλωσε ότι και η δική του εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μίας ανάλογης υπηρεσίας «στα μέσα της επόμενης χρονιάς, ίσως και νωρίτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Elon Musk: Προσδέθηκε ομαλά στο διεθνή διαστημικό σταθμό ο πύραυλος της SpaceX

Ο Έλον Μασκ θα κατασκευάσει την «Αστροβάση» του στο Τέξας

Διάσημοι και αναζητήσεις στο Google εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

Ελλάδα 5G: Σημειώνεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που παρουσιάζουν γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς στην αξιοποίηση της 5G τεχνολογίας.

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

NASA: Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιλέγει την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφού το έργο του Μυθωδία επελέγη ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.