Τεχνολογία

Sam Altman: Καθαιρέθηκε από CEO του OpenAI ο Σαμ Άλτμαν

Sam Altman: Καθαιρέθηκε από CEO του OpenAI ο Σαμ Άλτμαν

Sam Altman: Η καθαίρεση ήταν έκπληξη και για τον Άλτμαν και τον Μπρόκμαν, πρόεδρο και συνιδρυτή του OpenAI. Και οι 2 τους έμαθαν την απόφαση του συμβουλίου μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση,

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πίσω από το ChatGPT απέλυσε την Παρασκευή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του OpenAI Sam Altman – για πολλούς, το ανθρώπινο πρόσωπο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης – στέλνοντας κρουστικά κύματα σε ολόκληρη τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Η Γενική Διευθύντρια Τεχνολογίας του OpenAI, Mira Murati, θα διατελέσει προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα διεξαγάγει επίσημη αναζήτηση για μόνιμο Διευθύνοντα Σύμβουλο.

«Η αποχώρηση του Άλτμαν ακολουθεί μια διαδικασία διαβουλευτικής επανεξέτασης από το συμβούλιο, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο, εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκεί τις ευθύνες του», ανέφερε η OpenAI στο blog χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, πρόεδρος και συνιδρυτής του OpenAI, ο οποίος παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο ως πρόεδρος ως μέρος της διαχείρισης, παραιτήθηκε από την εταιρεία, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων X αργά την Παρασκευή. «Με βάση τα σημερινά νέα, τα παράτησα», έγραψε.

Οι αποχωρήσεις τύφλωσαν πολλούς υπαλλήλους που ανακάλυψαν την απότομη αλλαγή διαχείρισης από ένα εσωτερικό μήνυμα και το δημόσιο ιστολόγιο της εταιρείας. Ήταν έκπληξη και για τον Άλτμαν και τον Μπρόκμαν, οι οποίοι έμαθαν την απόφαση του συμβουλίου μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση, είπε ο Μπρόκμαν. “Και εμείς προσπαθούμε ακόμη να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη”, ανάρτησε στο X, πρώην Twitter, προσθέτοντας, “Θα είμαστε καλά. Έρχονται καλύτερα πράγματα σύντομα”. Το πλέον τετραμελές διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τρεις ανεξάρτητους διευθυντές που δεν διαθέτουν μετοχικό κεφάλαιο στο OpenAI και τον επικεφαλής επιστήμονά του Ilya Sutskever.

Με την υποστήριξη δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft (MSFT.O), η οποία δεν έχει θέση διοικητικού συμβουλίου στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διέπει την εκκίνηση, το OpenAI ξεκίνησε τη γενεσιουργή τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο Νοέμβριο με την κυκλοφορία του ChatGPT. Το chatbot έγινε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές λογισμικού στον κόσμο.

Εκπαιδευμένη σε ομάδες δεδομένων, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο παρόμοιο με τον άνθρωπο, βοηθώντας τους χρήστες να περιγράψουν εργασίες όρου, να ολοκληρώσουν τις εργασίες της επιστήμης και ακόμη και να γράψουν ολόκληρα μυθιστορήματα. Μετά την κυκλοφορία του ChatGPT, οι ρυθμιστικές αρχές προσπάθησαν να καλύψουν τη διαφορά: η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε τον νόμο της για την τεχνητή νοημοσύνη και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις προσπάθειες ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Άλτμαν, ο οποίος διηύθυνε το Y Combinator, είναι επιχειρηματίας και επενδυτής. Ήταν το πρόσωπο του OpenAI και της εξαιρετικά δημοφιλής γενετικής τεχνολογίας AI καθώς περιόδευε σε όλο τον κόσμο φέτος. Ο Altman δημοσίευσε στο X λίγο μετά τη δημοσίευση του ιστολογίου του OpenAI: “Μου άρεσε ο χρόνος μου στο openai. Ήταν μεταμορφωτικός για εμένα προσωπικά και ελπίζω λίγο για τον κόσμο. Πάνω απ’ όλα μου άρεσε να δουλεύω με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους. θα έχω περισσότερα να πω για το τι θα ακολουθήσει αργότερα”.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν τα chatbot να γίνουν θεραπευτές; Μόνο αν θέλετε

Google Bard: Η απάντηση στο ChatGPT διαθέσιμη σε 180 χώρες

Η Google λανσάρει το Bard AI Chatbot για να ανταγωνιστεί το ChatGPT

Ο Έλον Μασκ θα ξεκινήσει την αντίπαλη πλατφόρμα του ChatGPT

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει επίσης να είναι εξειδικευμένοι και να υποστηρίζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη. Πρέπει να μάθουν να είναι κρίσιμοι χρήστες των ψηφιακών εργαλείων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Αντιμετώπιση του υποσιτισμού σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση με τον σωλήνα σίτισης PEG

Υποσιτισμός παράλυση: Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια ομάδα νευρολογικών καταστάσεων που επηρεάζουν την κίνηση και τον συντονισμό των μυών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με την πάθηση. 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στις ασθένειες των αυτιών;

AI αυτιά: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο σε διάφορους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και οι δυνατότητές της να βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση παθήσεων του αυτιού γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Τεχνολογία λέιζερ ανιχνεύει εγκεφαλικούς τραυματισμούς

Laser μάτια: Η τεχνική είναι διαφορετική από άλλες διαγνωστικές μεθόδους και αναμένεται να αναπτυχθεί σε συσκευή χειρός για χρήση στην κρίσιμη «χρυσή ώρα» μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό.

Πώς το GPS βελτιώνει τη ποιότητα ζωής των ατόμων με Αλτσχάιμερ;

Αλτσχάιμερ: Η ικανότητα παρακολούθησης της τοποθεσίας, πρόληψης της περιπλάνησης και διευκόλυνσης της ταχείας απόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβάλλει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής για όσους ζουν με Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους.