Τεχνολογία

Κατανάλωση νερού: Η τεχνολογία φροντίζει για την ενυδάτωσή μας

Κατανάλωση νερού: Η τεχνολογία φροντίζει για την ενυδάτωσή μας

Κατανάλωση νερού: Μια αναδυόμενη τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει τη δυνατότητα αναγνώρισης κατανάλωσης νερού τοποθετώντας έναν μικροσκοπικό αισθητήρα που βασίζεται, ο οποίος θα μετράει τις αλλαγές συγκέντρωσης νερού στο ανθρώπινο σώμα μη επεμβατικά.

Η παροχή στους ανθρώπους ενός τρόπου μέτρησης των επιπέδων ενυδάτωσής τους με μη επεμβατικό και συνηθισμένο τρόπο μπορεί να τους εξοπλίσει με σημαντικές γνώσεις σχετικά με την κατάσταση ενυδάτωσής τους, και έτσι να αποφέρουν πολλά σημαντικά οφέλη. Αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο που να είναι οικονομικά αποδοτικός και εύκολα προσβάσιμος για όλους.

Μετρώντας την ενυδάτωση σας για καλύτερη υγεία

Ένας τρόπος για τη δημιουργία αυτών των πληροφοριών είναι μέσω μιας πλατφόρμας που μετρά βασικούς βιοδείκτες σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή. Μια αναδυόμενη τεχνολογία που θα μπορούσε να επιτρέψει αυτή τη δυνατότητα είναι ένας μικροσκοπικός αισθητήρας που βασίζεται σε φωτονικά που μπορεί να μετρήσει τις αλλαγές συγκέντρωσης νερού στο ανθρώπινο σώμα μη επεμβατικά. Αυτός ο νέος τύπος αισθητήρα δημιουργεί πολλαπλά μήκη κύματος λέιζερ που διεισδύουν στο δέρμα σε διάφορα βάθη για να στοχεύσουν χαρακτηριστικά φασμάτων νερού. Ο αισθητήρας αξιοποιεί την αρχή ότι οι αλλαγές στη συγκέντρωση των συστατικών στο δέρμα (π.χ. κολλαγόνο, λιπίδια και νερό) μπορούν να παρατηρηθούν μετρώντας τα φάσματα απορρόφησης του δέρματος.

Οπλισμένη με τέτοιες δυνατότητες αξιολόγησης της ενυδάτωσης, μια φορητή συσκευή θα έδινε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κατανοήσουν την κατάσταση ενυδάτωσης με έναν άνευ προηγουμένου τρόπο. Για παράδειγμα, με μια γρήγορη ματιά στον καρπό τους, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να δουν ότι τα επίπεδα ενυδάτωσής τους τείνουν προς τα κάτω και να αποφύγουν να αφυδατωθούν αρχικά. Εναλλακτικά, εάν αφυδατωθούν κατά τη διάρκεια ή μετά από μια περίοδο άσκησης, θα μπορούσαν να καθορίσουν καλύτερα πόση ποσότητα πρέπει να πίνουν για να ενυδατωθούν σωστά. Αυτό το είδος λύσης παρακολούθησης θα ωφελούσε όχι μόνο τους αθλητές, αλλά και πολλούς άλλους που μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην αφυδάτωση, όπως οι υπάλληλοι γραφείου που μοχθούν καθημερινά, άτομα που έχουν αρρωστήσει και άτομα που ζουν σε υψηλότερο υψόμετρο. Άνθρωποι από σχεδόν κάθε κοινωνικό τομέα θα μπορούσαν να ωφεληθούν γνωρίζοντας εάν πίνουν αρκετό νερό για τους μεμονωμένους σωματότυπους και τις ανάγκες τους.

Η ύπαρξη μιας φορητής συσκευής που θα μπορούσε να παρακολουθεί τα προσωπικά επίπεδα ενυδάτωσης είναι μόνο μέρος της εξίσωσης. Θα πρέπει επίσης να είναι εύκολο για τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις πληροφορίες που παρακολουθούνται. Ένα εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι ένας ενιαίος δείκτης που απλοποιεί την αναφορά των επιπέδων ενυδάτωσης και παρέχει πληροφορίες και συστάσεις προσαρμοσμένες στις ατομικές ανάγκες ενυδάτωσης κάθε ατόμου. Λύσεις όπως αυτή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ικανότητάς μας να διαχειριζόμαστε την ενυδάτωση. Η σωστή ενυδάτωση, είτε στο γυμναστήριο είτε στο γραφείο, μπορεί να σας βοηθήσει να ακονίσετε την εστίασή σας και να βελτιώσετε τη συνολική σας απόδοση.

Έξυπνες συσκευές για έξυπνη κατανάλωση νερού

Η παρακολούθηση της κατανάλωσης νερού και η διατήρηση της υγιούς ενυδάτωσης δεν είναι πάντα εύκολη στην ταραχώδη ζωή που ζουν πολλοί άνθρωποι σήμερα. Ωστόσο, εάν διαθέτουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της ενυδάτωσης σε βάση ρουτίνας, τα smartwatches και άλλες φορητές συσκευές θα μπορούσαν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους.

Ήδη, κορυφαίοι κατασκευαστές συσκευών έχουν αρχίσει να διερευνούν την ενσωμάτωση αισθητήρων βιοδεικτών για την παρακολούθηση των επιπέδων ενυδάτωσης. Αυτές οι εταιρείες που κοιτάζουν το μέλλον κατανοούν ότι η ενυδάτωση και άλλες υγιεινές συμπεριφορές καθοδηγούνται από τη ρουτίνα – και ότι η παροχή συνθηκών με βάση τα συμφραζόμενα μπορεί να προκαλέσει “αυτόματες” απαντήσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές στη συμπεριφορά τους.

Επιτρέποντας τη μη επεμβατική μέτρηση της ενυδάτωσης σε βάση ρουτίνας, μια φορητή λύση ανίχνευσης βιοδεικτών θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει έγκαιρες συστάσεις για τη διαχείριση της προσωπικής ενυδάτωσης — συστάσεις προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ατόμου. Ενδυναμωμένοι με αυτές τις ιδέες, θα μπορούσαμε όλοι να λάβουμε καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την ενυδάτωση, την υγεία και την ευεξία μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

4 τρόποι να φροντίσετε το δέρμα σας πριν και μετά το κολύμπι

Περιποιηθείτε το σώμα σας & μειώστε το στρες με ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Self care tips για ένα υπέροχο καλοκαίρι

9 Tips ομορφιάς για εσάς τους άνδρες!

Πώς να διαχειριστείτε την κόπωση και το στρες από τη δίαιτα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε τύποι καρδιακής ανεπάρκειας εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Η ερευνητική ομάδα εκπαίδευσε τα εργαλεία μηχανικής μάθησης σε τμήματα των δεδομένων και, αφού είχαν επιλέξει τους πιο ισχυρούς υποτύπους, επικύρωσαν αυτές τις ομαδοποιήσεις χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό σύνολο δεδομένων.

Η παγκόσμια αγορά fitness θα φτάσει τα $16,47 δις. το 2027

Γυμναστική: Ο κλάδος του εξοπλισμού γυμναστικής διέρχεται από έναν εντυπωσιακό μετασχηματισμό που καθοδηγείται από την έντονη εστίαση στην καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Neuralink: Ο Έλον Μασκ κέρδισε την έγκριση των ΗΠΑ για μελέτη σε ανθρώπους

Neuralink: Η εταιρεία παραγωγής τσιπ εγκεφάλου του Έλον Μασκ λέει ότι έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους.

Αυξάνονται τα ποσοστά των ασθενών που χρησιμοποιούν την ψηφιακή περίθαλψη

Τηλεϋγεία: Τα ευρήματα της δημοσκόπησης υπογραμμίζουν την αυξανόμενη σημασία των πυλών ασθενών στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης και την ανάγκη για δίκαιη πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες.