Τεχνολογία

Ιταλία ψηφιακή πλατφόρμα κορωνοϊός: Πιλοτικό πρόγραμμα απομακρυσμένης βοήθειας για ασθενείς covid-19

Ιταλία ψηφιακή πλατφόρμα κορωνοϊός: Πιλοτικό πρόγραμμα  απομακρυσμένης βοήθειας για ασθενείς covid-19

Ιταλοί γιατροί παρακολουθούν ψηφιακά τους ασθενείς με Covid-19 στο σπίτι και μειώνουν τις νοσηλείες

Ιταλία ψηφιακή πλατφόρμα κορωνοϊός: Πιλοτικό πρόγραμμα απομακρυσμένης βοήθειας ασθενών με Covid-19  παρουσιάστηκε πρόσφατα, το οποίο σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Spallanzani της Ρώμης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γενικών Ιατρών, την AdiLife και την Takeda Italia. Στην πράξη, οι γιατροί θα μπορούν να συνδέονται με τον υπολογιστή τους στη συσκευή που παραδίδεται στους ασθενείς. Η  συσκευή αυτή λαμβάνει υπόψη έξι παραμέτρους μεταξύ των οποίων θερμοκρασία σώματος, πίεση, επίπεδο οξυγόνωσης και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Εκατό ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι έχουν αρχίσει να παρακολουθούνται από δέκα οικογενειακούς γιατρούς (10 ασθενείς για κάθε γιατρό). Οι οικογενειακοί γιατροί, με τη σειρά τους, έρχονται σε επαφή με τους γιατρούς του Ινστιτούτου Spallanzani για οποιαδήποτε συμβουλή ή για να αξιολογήσουν τη νοσηλεία τους. Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Spallanzani, Francesco Vaia, «με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής δεν θα αισθανθεί ποτέ μόνος του και αυτό θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Επίσης μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τους ασθενείς στους γιατρούς και γενικότερα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας».

Μόλις τελειώσει η πανδημία, η πλατφόρμα MyHospitalHub PRO θα χρησιμοποιηθεί για την απομακρυσμένη φροντίδα ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή, «η ενίσχυση της βοήθειας στο σπίτι χάρη στην τεχνολογική καινοτομία είναι θεμελιώδης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να αποφευχθούν μη απαραίτητες νοσηλείες. Η πίεση στα νοσοκομεία σε αυτή τη φάση της νόσου είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Μόνο στη Ρώμη πρέπει να διαχειριζόμαστε χιλιάδες περιπτώσεις την εβδομάδα».

Πώς λειτουργεί η καινοτόμα ιατρική πλατφόρμα

Στον ασθενή που βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι παρακολουθούνται διάφοροι παράμετροι, όπως θερμοκρασία σώματος, η αρτηριακή πίεση, ο κορεσμός οξυγόνου, ΗΚΓ, καρδιακός και αναπνευστικός ρυθμός. Ο γενικός γιατρός λαμβάνει όλα τα δεδομένα και ειδοποιείται όταν ξεπεραστούν τα κρίσιμα όρια. Η πλατφόρμα MyHospitalHub PRO μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε smartphone ή υπολογιστή και είναι συμβατή με όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία

"Έκρηξη" κρουσμάτων σε Ιταλία και Βρετανία τα τελευταία 24ωρα

Η πανδημία πάχυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την υγεία από το αέριο που χρησιμοποιούμε

Μεθάνιο υγεία: Για να κατανοήσουν καλύτερα τις πιθανές επιπτώσεις των μαγειρικών συσκευών στο κλίμα και στην υγεία, οι ερευνητές μέτρησαν το μεθάνιο και τα οξείδια του αζώτου που απελευθερώνονται όχι μόνο κατά την καύση, την ανάφλεξη και την κατάσβεση, αλλά και όταν η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη.

Απρόθυμοι οι χρήστες να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία για υπηρεσίες υγείας

Υπηρεσίες υγείας: Οι ηλικιωμένοι που συμμετείχαν στην έρευνα και εκείνοι με λιγότερη εκπαίδευση είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα για τη βελτίωση της φροντίδας τους. 

Καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία

Καναδάς υγεία: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα δεδομένα υγείας για την τόνωση της καινοτομίας, τη βιωσιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και την παροχή βελτιωμένης φροντίδας ασθενών.

Απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της νανοεπιστήμης

Νανοεπιστήμη επιτεύγματα: Η νανοεπιστήμη και η νανοτεχνολογία έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και τα πλεονεκτήματα που μας αποφέρουν είναι τόσο μεγάλα που πολλές φορές δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Μικρά τεχνολογικά επιτεύγματα που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν

Τεχνολογία gadgets: Είναι σημαντική η βελτίωση ορισμένων πτυχών της καθημερινότητάς μας χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα που διατίθενται πλέον στο ευρύ κοινό, διευκολύνοντας την υγεία, αλλά και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Ψηφιακές θεραπείες συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

«Δεδομένης της ταχείας υιοθέτησης των ψηφιακών παρεμβάσεων, είναι επίκαιρο και σημαντικό να ρωτήσουμε σε ποιο βαθμό οι ψηφιακές παρεμβάσεις είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της κατάθλιψης, εάν μπορούν να παρέχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση -ψυχοθεραπεία με πρόσωπο πέρα ​​από το εργαστήριο και ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που μετριάζουν τα αποτελέσματα.»