Τεχνολογία

Google Cloud Mayo Clinic: Επεκτείνουν τη χρήση της γενετικής AI στην υγειονομική περίθαλψη

Google Cloud Mayo Clinic: Επεκτείνουν τη χρήση της γενετικής AI στην υγειονομική περίθαλψη

Google Cloud Mayo Clinic: Το εργαλείο επιτρέπει αποτελεσματικά στους πελάτες να δημιουργούν τα δικά τους chatbot χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Google για να καθαρίσουν σωρούς διαφορετικών εσωτερικών δεδομένων.

Το  Google cloud επεκτείνει τη χρήση νέων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη, δίνοντας στους επαγγελματίες ιατρούς της Mayo Clinic τη δυνατότητα να βρίσκουν γρήγορα πληροφορίες ασθενών χρησιμοποιώντας τα είδη εργαλείων που τροφοδοτούν τα πιο πρόσφατα chatbot. Την Τετάρτη, το Google Cloud είπε ότι η Mayo Clinic δοκιμάζει μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Enterprise Search στο Generative AI App Builder, η οποία παρουσιάστηκε την Τρίτη. Το εργαλείο επιτρέπει αποτελεσματικά στους πελάτες να δημιουργούν τα δικά τους chatbot χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Google για να καθαρίσουν σωρούς διαφορετικών εσωτερικών δεδομένων.

Στην υγειονομική περίθαλψη, αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ερμηνεύσουν δεδομένα όπως το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς, τα αρχεία απεικόνισης, τα γονιδιωματικά ή τα εργαστήρια πιο γρήγορα και με ένα απλό ερώτημα, ακόμα κι αν οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες σε διαφορετικές μορφές και τοποθεσίες. Η Mayo Clinic, ένα από τα κορυφαία νοσοκομειακά συστήματα στις Η.Π.Α. με δεκάδες τοποθεσίες, είναι πρώιμος υιοθέτης της τεχνολογίας για την Google, η οποία προσπαθεί να ενισχύσει τη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στο ιατρικό σύστημα.

Η Mayo Clinic θα δοκιμάσει διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης για το εργαλείο αναζήτησης τους επόμενους μήνες και ο Vish Anantraman, επικεφαλής τεχνολογίας στη Mayo Clinic, είπε ότι ήταν ήδη «πολύ ικανοποιητικό» για τη βοήθεια των κλινικών για διοικητικά καθήκοντα που συχνά συμβάλλουν στην εξουθένωση. Για παράδειγμα, εάν ένας γιατρός χρειάζεται να δει πληροφορίες σχετικά με μια ομάδα γυναικών ασθενών ηλικίας 45 έως 55 ετών, συμπεριλαμβανομένων των μαστογραφιών και των ιατρικών διαγραμμάτων τους, μπορεί να εισαγάγει αυτό το ερώτημα στο εργαλείο αναζήτησης αντί να αναζητήσει κάθε στοιχείο ξεχωριστά.

Το Generative AI είναι το πιο καυτό θέμα στην τεχνολογία από τα τέλη του 2022

Το υποστηριζόμενο OpenAI κυκλοφόρησε το chatbot ChatGPT στο κοινό. Η Google έσπευσε να καλύψει τη διαφορά, λανσάροντας την υπηρεσία συνομιλίας Bard AI νωρίτερα φέτος και πιέζοντας να ενσωματώσει την υποκείμενη τεχνολογία σε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα. Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα απαιτητικός, επειδή υπάρχει λιγότερος χώρος για λανθασμένες απαντήσεις ή παραισθήσεις, που συμβαίνουν όταν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης κατασκευάζουν εξ ολοκλήρου πληροφορίες.

Ο Aashima Gupta, παγκόσμιος διευθυντής στρατηγικής και λύσεων υγειονομικής περίθαλψης στο Google Cloud, δήλωσε ότι η Google ακολουθεί μια προσέγγιση «ασφάλειας έναντι της ταχύτητας» με το εργαλείο Enterprise Search, γι’ αυτό η εταιρεία την έχει περιορίσει να επιλέγει πρώιμους χρήστες όπως η Mayo Clinic αντί να συνεχίζει. το εκθέσουμε ευρύτερα. «Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε ένα τόσο ισχυρό εργαλείο όπως η γενετική τεχνητή νοημοσύνη σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, ειδικά στην υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε ο Gupta.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αφιερωμένο στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι το σημερινό doodle της Google. 

Το ChatGPT δημιουργεί αξιόπιστες ιατρικές πληροφορίες για τους ασθενείς

Google Bard: Η απάντηση στο ChatGPT διαθέσιμη σε 180 χώρες

Οι διαφημίσεις στο Gmail γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.

Προώθηση της ψηφιακής ισότητας για τη δημιουργία συνδεδεμένων κοινοτήτων

Ψηφιακή ισότητα: Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στον ψηφιακό κόσμο, ανεξάρτητα από την ικανότητα, την ηλικία, τη φυλή ή το φύλο.

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Google ΗΠΑ: Η εφαρμογή της πολιτικής της Google για το ψηφιακό μάρκετινγκ ανθυγιεινών προϊόντων στη χώρα καταγωγής της θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την έκθεση των παιδιών σε αυτό το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ανάπτυξη του τεχνολογικού δικτύου 5G και κατάσταση της υγείας των Κινέζων ηλικιωμένων ενηλίκων

Ελπίζουμε ότι η ταχεία διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως το τεχνολογικό δίκτυο 5G, θα διευκολύνει και θα κλιμακώσει τις καινοτομίες που μπορούν να δημιουργήσουν και να διαδώσουν την υγεία, επιτρέποντας στη δημόσια υγεία να εκπληρώσει το όραμά της, σύμφωνα με το οποίο όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, θα μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή.