Τεχνολογία

Φορητή τεχνολογία: Τρόποι με τους οποίους τα wearables μπορεί να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς σας

Φορητή τεχνολογία: Τρόποι με τους οποίους τα wearables μπορεί να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς σας

Φορητή τεχνολογία: Τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς έχουν γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς έχουν γίνει μια αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδωνΣύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σχεδόν 17,9 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων. Επομένως, υπάρχει ανάγκη να ελέγχετε συνεχώς τις καρδιακές παθήσεις, κάτι που έχει γίνει πολύ σημαντικό. Με την πρόοδο της τεχνολογίας στον ιατρικό τομέα, έχουν προκύψει πολλές νέες τάσεις για την προώθηση της χρήσης φορητής τεχνολογίας για την παρακολούθηση της υγείας της καρδιάς.

Εάν έχετε μια ανθυγιεινή καρδιά , πρέπει να κοιτάξετε αυτές τις συσκευές που παρακολουθούν από ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) που καταγράφει τα σήματα από την καρδιά προς τα γλυκόμετρο, τα θερμόμετρα και τα παλμικό οξύμετρα. Αυτά τα gadget μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται ασφαλές καθώς παρακολουθεί τις αλλαγές στο σώμα του καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και αργότερα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να λάβει ακριβή διάγνωση οποιουδήποτε από τα συμπτώματά του.

Με τη βοήθεια αυτών των φορητών συσκευών, οι άνθρωποι δεν απαιτείται πλέον να αγοράζουν διαφορετικές συσκευές για να καταγράφουν τους παλμούς, τους καρδιακούς παλμούς, τα επίπεδα γλυκόζης, την ενέργεια που δαπανούν και την κατανάλωση θερμίδων. Όλα αυτά είναι πλέον άμεσα διαθέσιμα μέσω φορητών συσκευών τεχνολογίας, καθιστώντας την υγειονομική περίθαλψη πιο προσιτή και ακριβή. Οφέλη της τεχνολογίας που φοριέται για την υγεία της καρδιάς
Σε αυτούς τους καιρούς των έξυπνων ρολογιών , τα οφέλη της τεχνολογίας φορητών συσκευών δεν μπορούν να αγνοηθούν. Αυτά είναι πιο χρήσιμα σε ασθενείς που έχουν ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς που σχετίζονται με την καρδιά, γνωστές και ως αρρυθμίες. Για όποιον αναζητά πώς να παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς, δείτε πώς μπορούν αυτές οι φορητές συσκευές:

1. Η φορητή τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε προσωρινές ανωμαλίες του καρδιακού παλμού

Μερικές φορές, οι αρρυθμίες είναι παροδικές και εξαφανίζονται πριν το άτομο καταλάβει τι πραγματικά του συνέβη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αντίκτυπος ενός επιβραδυνόμενου ή βιαστικού καρδιακού παλμού μπορεί να καταστήσει ένα άτομο αναίσθητο και μόνο τότε μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά του συνέβη. Αυτό τους κάνει να μην μπορούν να θυμηθούν τι συνέβη όταν ξύπνησαν. Σε τέτοια σενάρια, μια φορητή συσκευή μπορεί να καταγράψει δεδομένα και να βοηθήσει στην ακριβή διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

2. Παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης και παλμών

Ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο υγείας είναι ακόμη μικρός. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ζουν με αδιάγνωστες παθήσεις για χρόνια πριν τους χτυπήσει ο αντίκτυπος της νόσου. Ένα σύστημα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους αδιάγνωστους υπερτασικούς ασθενείς να εντοπίσουν ανωμαλίες και να λάβουν διάγνωση.

3. Ανίχνευση απειλητικών για τη ζωή αρρυθμιών

Ανωμαλίες όπως κοιλιακή ταχυκαρδία (γρήγορος καρδιακός παλμός), κολπική μαρμαρυγή, κοιλιακή μαρμαρυγή και πρόωροι κοιλιακοί παλμοί (PVC) μπορούν να ανιχνευθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα με τη βοήθεια φορητών συσκευών. Τα δεδομένα που καταγράφονται από αυτές τις συσκευές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την άμεση αποστολή άμεσων πληροφοριών σε έναν γιατρό και τη λήψη γνωμών σχετικά με την απαιτούμενη πορεία δράσης.

4. Φορητός απινιδωτής

Είναι ένα μπουφάν που μπορεί να προκαλέσει σοκ στον ασθενή όταν αντιμετωπίζει απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες όπως κοιλιακή ταχυκαρδία ή κοιλιακή μαρμαρυγή και μπορεί να σώσει τη ζωή του. Το γιλέκο είναι γνωστό ως Wearable Cardioverter Απινιδωτής.

 

5. Παρακολουθήστε τη φυσική δραστηριότητα με φορητές συσκευές

Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της συνολικής υγείας και φυσικής κατάστασης στη ζωή ενός ατόμου παρακολουθώντας τις καθημερινές σωματικές του δραστηριότητες. Μπορούν επίσης να παρέχουν υπενθυμίσεις και προειδοποιήσεις σύμφωνα με τους στόχους που έχουν θέσει οι άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να επιλέξετε τον σωστό τύπο για τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης;

Τα wearables ενισχύουν την υποστήριξη ψυχικής υγείας με βάση τους φίλους

Τα wearables μπορούν να μειώσουν τις επισκέψεις στο νοσοκομείο

Η αγορά των wearables θα αξίζει άνω των $231 δισ. έως το 2032

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.