Τεχνολογία

Facebook Instagram Ευρώπη: Αλλαγές στις υπηρεσίες μηνυμάτων

Facebook Instagram Ευρώπη: Αλλαγές στις υπηρεσίες μηνυμάτων

Facebook Instagram Ευρώπη: Το Facebook απενεργοποιεί πολλές δυνατότητες στις εφαρμογές Messenger και Instagram για άτομα στην Ευρώπη για να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με μια αλλαγή στους κανόνες απορρήτου.

Από τις 21 Δεκεμβρίου, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων θα εμπίπτουν στους κανόνες της ΕΕ που είναι γνωστοί ως οδηγία ePrivacy. Το Facebook αποφάσισε να απενεργοποιήσει πολλές διαδραστικές επιλογές και να προσφέρει απλώς μια βασική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων έως ότου μπορέσει να προσθέσει τα υπόλοιπα. Οι δημοσκοπήσεις ομαδικής συνομιλίας στο Messenger είναι μεταξύ των εργαλείων που θα απενεργοποιηθούν. Η δυνατότητα ορισμού ψευδώνυμων για φίλους στο Messenger θα απενεργοποιηθεί επίσης, ενώ η κοινή χρήση φίλτρων προσώπου επαυξημένης πραγματικότητας μέσω άμεσου μηνύματος στο Instagram θα απενεργοποιηθεί επίσης στην Ευρώπη.

Το Facebook είπε ότι δεν είχε δημοσιεύσει μια λίστα με όλες τις λειτουργίες που είχε αναστείλει στην Ευρώπη, επειδή θα επανενεργοποιήσει γρήγορα αυτά που ήταν βέβαιο ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες. Οι βασικές επιλογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου και κλήσεων στο Instagram και το Messenger δεν θα επηρεαστούν. “Εξακολουθούμε να αναζητούμε τον καλύτερο τρόπο για να επαναφέρουμε αυτές τις δυνατότητες. Χρειάζεται χρόνος για την ανακατασκευή προϊόντων με τρόπο που λειτουργεί απρόσκοπτα για τους ανθρώπους και επίσης συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Τα εργαλεία θα απενεργοποιηθούν για χρήστες σε όλη την Ευρώπη σταδιακά, οπότε μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν ότι μπορούν ακόμα να τα χρησιμοποιήσουν για μερικές ημέρες.

Δεν υπάρχει τίποτα στην οδηγία ePrivacy που απαγορεύει τη χρήση διασκεδαστικών αυτοκόλλητων ή δημοσκοπήσεων σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, οπότε η κίνηση του Facebook να τις απενεργοποιήσει είναι λίγο παράξενη. Η ασαφής ειδοποίησή της ότι “ορισμένες λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες” έθεσε περισσότερες ερωτήσεις από ό, τι απαντήσεις. Είναι πολύ πιθανό ότι οι δημοσκοπήσεις Instagram και Messenger και τα αυτοκόλλητα selfie δεν έκαναν τίποτα για να παραβιάσουν τους νέους κανόνες – αλλά το Facebook θέλει να το παίξει με ασφάλεια και να προσφέρει μια υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων μέχρι να μπορέσει να προσθέσει τα υπόλοιπα.

Η οδηγία ePrivacy έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει τι μπορούν να κάνουν οι εταιρείες με τα μηνύματά σας και τα μεταδεδομένα που επισυνάπτονται σε αυτά. Απαγορεύει επίσης την παρακολούθηση των επικοινωνιών και των μεταδεδομένων χωρίς ρητή συγκατάθεση από τους εμπλεκόμενους. Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν επιτρέπεται να σαρώσουν μηνύματα για να εμφανίζουν για παράδειγμα εξατομικευμένες διαφημίσεις χωρίς άδεια από τον κάτοχο του λογαριασμού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Gmail της Google ζήτησε από τους χρήστες να συναινέσουν ή να εξαιρεθούν από “έξυπνες λειτουργίες”, όπως η πρόβλεψη προτάσεων, η οποία απαιτεί τη σάρωση του κειμένου. Τώρα που η οδηγία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο ePrivacy ισχύει για τις λεγόμενες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Facebook καθώς και τις παραδοσιακές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ενδέχεται να δούμε περισσότερες εφαρμογές να ενημερώνουν τις πολιτικές τους ή να περιορίζουν τις δυνατότητές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο άλλαξε τη ζωή μας η "εισβολή" του διαδικτύου

Σύγχρονες λύσεις για την μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Αλγόριθμοι υπολογίζουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.