Τεχνολογία

Επιτεύγματα Ιατρική: Τεχνολογικά επιτεύγματα που σημάδεψαν το 2021 στον κλάδο της υγείας

Επιτεύγματα Ιατρική: Τεχνολογικά επιτεύγματα που σημάδεψαν το 2021 στον κλάδο της υγείας

Επιτεύγματα Ιατρική: Η τεχνολογική πρόοδος στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνει τον ιατρικό κόσμο και προσφέρει απλόχερα ένα καλύτερο μέλλον στην ανθρωπότητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική περίθαλψη, καθώς και άλλες σημαντικές εξελίξεις, είναι κρίσιμες για την επίλυση της κρίσης και για τη δημιουργία μελλοντικής ανάπτυξης. Η τεχνολογική πρόοδος στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνει τον ιατρικό κόσμο και προσφέρει απλόχερα ένα καλύτερο μέλλον στην ανθρωπότητα. Οι εξελίξεις όπως για παράδειγμα το AR/VR, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ρομποτική, η τρισδιάστατη εκτύπωση και η Νανοτεχνολογία μεταρρυθμίζουν τις λειτουργίες των εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης.

Τηλεϊατρική

Η τηλεϊατρική ή οι ενέργειες των κλινικών γιατρών που βλέπουν ασθενείς αντί σε φυσικούς χώρους εργασίας και ιατρικές κλινικές μέσω τηλεπικοινωνίας, έχει επεκταθεί κολοσσιαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο έχουν περιορισμένες ελευθερίες. Αυτή η πρακτική έχει δείξει ότι οι εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις είναι νοητές, αλλά επιπλέον εύκολες και συχνά προτιμότερες. Λίγοι ειδικοί δηλώνουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και σύντομα το μέγεθος της τηλεϊατρικής θα αυξηθεί.

Εικονική πραγματικότητα

Η ζωή του ασθενούς και του γιατρού αναθεωρείται με την εικονική πραγματικότητα. Αργότερα, ενώ θα δουλεύετε για να ανακουφίζετε ασθενείς, θα μπορούσατε να του μεταφέρετε εικονικά σε μια τοποθεσία της επιλογής σας η της δικής τους προτίμησης για να ανακουφιστούν ακόμη περισσότερο. Οι τεχνολογίες είναι χρήσιμες για τους ασθενείς στη διαχείριση του πόνου. Είναι καλό να αναφερθεί ότι για τις γυναίκες διατίθενται ακουστικά και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για να ξεχνούν τον πόνο του τοκετού.

Wearables και αισθητήρες υγειονομικής περίθαλψης

Τα wearables βοηθούν τους ανθρώπους να παρακολουθούν τα στοιχεία της υγείας τους και να μπορούν να λάβουν θεμελιώδη μέτρα όποτε απαιτείται. Τα wearables καταγράφουν από τον καρδιακό παλμό μέχρι την αρτηριακή σας πίεση ακόμα και μέχρι το άγχος. Η διαχείριση του άγχους και η παρακολούθηση του ύπνου είναι κάτι που κάθε άτομο αναζητά και εργάζεται επίμονα σε αυτή την πολυσύχναστη ζωή. Οι αισθητήρες είναι διαφορετικές συσκευές που θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο μέλλον και ο αριθμός των πελατών θα αυξηθεί κατά 1.000 φορές.

Blockchain

Το Blockchain είναι ένα μοτίβο που πρόκειται να βελτιώσει απίστευτα τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης το 2021 και τα επόμενα χρόνια. Τα ψηφιακά καθολικά μπορούν να εξουσιοδοτήσουν τους προμηθευτές ιατρικών υπηρεσιών να διαδίδουν αρχεία συναλλαγών στους ασθενείς με ασφάλεια και θα βελτιώσουν εξαιρετικά την ασφάλεια των δεδομένων. Το σύστημα peer-to-peer του Blockchain επιτρέπει σε τεράστιες ποσότητες χρηστών να προσεγγίσουν με ασφάλεια ένα κοινό. Καθώς η τεχνολογία της υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να βελτιώνεται, η δυνατότητα μεταφοράς, η ασφάλεια και η προσβασιμότητα είναι απολύτως επιθυμητοί στόχοι που το blockchain μπορεί να συμβάλει στην ολοκλήρωση μαζί με διαφορετικά μοτίβα όπως το IoMT και το cloud computing.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά αποτυγχάνουν στην υγειονομική περίθαλψη;

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer διοργανώνει το Start4Health

Online λάθη στην στρατολόγηση συμμετεχόντων σε έρευνες

Eμφύτευμα εγκεφάλου επιτρέπει σε ασθενή χωρίς επικοινωνία να "μιλήσει"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

Το δικό σας τατουάζ μετρά το οξυγόνο σας;

Ιατρικά τατουάζ: Οι επιστήμονες δημιουργούν αισθητήρες που μοιάζουν με τατουάζ που αποκαλύπτουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα από το Πανεπιστήμιο Tufts.