Τεχνολογία

emvolio.gov.gr: Πώς θα κάνετε την αίτηση για τα δωρεάν 50 GB του Freedom Pass

emvolio.gov.gr: Πώς θα κάνετε την αίτηση για τα δωρεάν 50 GB του Freedom Pass

emvolio.gov.gr: Μέσω του emvolio.gov.gr ή με αίτηση στα ΚΕΠ, θα ενεργοποιείται η παροχή των δωρεάν data, που ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου στους εμβολιασμένους νέους 15 με 17 ετών. Η παροχή έχει πεντάμηνη ισχύ.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αίτηση στο emvolio.gov.gr, ώστε οι εμβολιασμένοι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών να λάβουν δωρεάν τα 50 GB του Freedom Pass. Ειδικότερα, οι αιτήσεις αρχίζουν από τις 11 Οκτωβρίου και γίνονται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Παράλληλα, μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να δηλώσει τον αριθμό.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αίτηση

  • Για την υποβολή της αίτησης χρειάζονται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του ανήλικου δικαιούχου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την δήλωση.
  • Μάλιστα, αίτηση μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ, ενώ οι δικαιούχοι θα χρειαστούν την αστυνομική ταυτότητα του γονέα αλλά και τον ΑΜΚΑ του ανήλικου δικαιούχου.

 

Από πότε μπορεί να γίνει χρήση της υπηρεσίας;

  • Η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανοίγει στις 11 Οκτωβρίου 2021. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα γίνεται την επόμενη ημέρα και οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τη χρήση.

 

Πόσοι αριθμοί μπορούν να δηλωθούν στο όνομα κάθε ανηλίκου;

  • Η κατάργηση εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

 

Απαλλαγή από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών

  • Επίσης, μέσω του gov.gr θα γίνει και η διαδικασία για την ενεργοποίηση της απαλλαγής από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.
  • Σημειώνεται ότι η απαλλαγή του τέλους κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει και για τα καρτοκινητά εκτός από τα συμβόλαιο και τα καρτοσυμβόλαια.

 

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, «τα μέτρα που εξειδικεύουμε σήμερα είναι σημαντικά τόσο με ουσιαστικό όσο και με συμβολικό χαρακτήρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άνοιξε η πλατφόρμα για το voucher 150 ευρώ σε νέους

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για ηλικίες 70-74

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Τεχνολογία: Η Ion Beam Applications αποκτά τη Modus QA

Τεχνολογία: Η IBA (Ion Beam Applications), μια εταιρεία τεχνολογίας επιταχυντών σωματιδίων και λύσεων διασφάλισης ποιότητας δοσιμετρίας, εξαγόρασε την Modus Medical Devices (Modus QA), μια καναδική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο του Οντάριο, που ειδικεύεται στα προσομοιώματα για τη διασφάλιση ποιότητας για ακτινοθεραπεία.

Aξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν θετικές απόψεις για την τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική

AI υγεία: Οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στη φροντίδα και τον βαθμό στον οποίο οι κλινικοί γιατροί βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

Το δικό σας τατουάζ μετρά το οξυγόνο σας;

Ιατρικά τατουάζ: Οι επιστήμονες δημιουργούν αισθητήρες που μοιάζουν με τατουάζ που αποκαλύπτουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα από το Πανεπιστήμιο Tufts.