Τεχνολογία

Apple watchOS 10: Νέες δυνατότητες για ψυχική υγεία, υγεία όρασης

Apple watchOS 10: Νέες δυνατότητες για ψυχική υγεία, υγεία όρασης

Apple watchOS 10: Η Apple αποκάλυψε την πιο πρόσφατη ενημέρωση των φορητών συσκευών Watch της στο Worldwide Developers Conference 2023 τη Δευτέρα.

Η Apple αποκάλυψε την πιο πρόσφατη ενημέρωση των φορητών συσκευών Watch της στο Worldwide Developers Conference 2023 τη Δευτέρα. Το Apple watchOS 10 θα περιλαμβάνει νέα εργαλεία ψυχικής υγείας, υγείας όρασης και φυσικής κατάστασης. Το watchOS 10 θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τα συναισθήματά τους και τις καθημερινές τους διαθέσεις μέσω της εφαρμογής Mindfulness. Οι χρήστες θα μπορούν να περιστρέφουν το Digital Crown για να επιλέξουν ένα σχήμα για να περιγράψουν και να παρακολουθήσουν τα συναισθήματά τους.

Οι αξιολογήσεις κατάθλιψης και άγχους που χρησιμοποιούνται συνήθως θα είναι επίσης διαθέσιμες στην εφαρμογή Health. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα PDF με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, στη συνέχεια να συνδεθούν με πόρους ψυχικής υγείας στην περιοχή τους και να μοιραστούν αυτά τα αποτελέσματα. Θα είναι διαθέσιμες νέες λειτουργίες που εστιάζουν στη φυσική κατάσταση για το ποδήλατο, συμπεριλαμβανομένων υπενθυμίσεων προπόνησης και ανίχνευσης πτώσης.

Όταν ξεκινά μια προπόνηση ποδηλασίας, η οθόνη του iPhone του χρήστη θα εμφανίζει αυτόματα μια ζωντανή δραστηριότητα που ξεκίνησε και θα εμφανίζει τον καρδιακό ρυθμό, το υψόμετρο, τη διαδρομή αγώνα, τις προσαρμοσμένες προπονήσεις και τις ταχύτητες ποδηλασίας. Μια άλλη πτυχή του νέου watchOS εστιάζει στην υγεία της όρασης, επιτρέποντας στους χρήστες να μετρούν τον χρόνο που περνάει σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που η εταιρεία λέει ότι μπορεί να συμβάλει στη σωματική και ψυχική υγεία κάποιου, αλλά και να αυξήσει τον κίνδυνο μυωπίας με περισσότερη έκθεση στον ήλιο.

Τα δεδομένα που σχετίζονται με το χρόνο που περνά κάποιος σε εξωτερικούς χώρους θα είναι ορατά μέσω της εφαρμογής Health σε iPhone ή iPad. Το ρολόι θα περιλαμβάνει επίσης μια προσθήκη στην εφαρμογή φαρμάκων, όπου οι υπενθυμίσεις παρακολούθησης μπορούν να αποστέλλονται 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα που οι χρήστες έπρεπε να καταγράψουν ένα φάρμακο. Η Apple ανακοίνωσε επίσης τα ενημερωμένα iOS17 και iPadOS17 της, τα οποία θα περιλαμβάνουν μια ενημερωμένη εφαρμογή Health που βοηθά τους χρήστες να προσδιορίσουν εάν παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως ο ύπνος ή η άσκηση, μπορεί να συμβάλλουν στην ψυχική τους κατάσταση.

Επιπλέον, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε χαρακτηριστικά σε iPhone και iPad που χρησιμοποιούν την κάμερα TrueDepth, την ίδια κάμερα που χρησιμοποιείται με την τεχνολογία FaceID, για να μετρήσει πόσο μακριά κρατά ο χρήστης το τηλέφωνό του από τα μάτια του. Οι χρήστες θα ενθαρρύνονται να κρατούν τη συσκευή σε απόσταση μεγαλύτερη από 12 ίντσες, εάν η κάμερα έχει διαπιστώσει ότι κρατήθηκε πολύ κοντά στο πρόσωπο του χρήστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε το Apple Vision Pro και την πλατφόρμα visionOS, ένα σύστημα ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το Vision Pro περιλαμβάνει ψυχαγωγικό και χωρικό ήχο, μεθόδους συνεργασίας και εγγραφή βίντεο σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικών. Η συσκευή χρησιμοποιεί το Optic ID για να σαρώσει τα μάτια κάποιου για να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Η τεχνολογία παρακολούθησης ματιών επιτρέπει επίσης την πληρωμή μέσω του βλέμματος των ματιών, αν και η εταιρεία λέει ότι το eye look είναι ιδιωτικό για τους προγραμματιστές εφαρμογών για το απόρρητο των χρηστών. Τα ακουστικά AR θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του επόμενου έτους και θα ξεκινούν από 3.499 $.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Application μπορεί να ανιχνεύσει την άνοια σε 30 λεπτά

Σχεδόν το 80% των χρηστών iPhone έχουν πλέον Apple Watch

Apple Watch: Μπορεί ένα λουράκι να παρακολουθεί τις χειρονομίες σας;

Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την ψυχική υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.