Τεχνολογία

Apple Watch Ultra 2: Ποια χαρακτηριστικά υγείας αξίζουν στο νέο smartwatch;

Apple Watch Ultra 2: Ποια χαρακτηριστικά υγείας αξίζουν στο νέο smartwatch;

Apple Watch Ultra 2: Η Siri μπορεί πλέον να καταγράφει τις μετρήσεις Apple Health (ακριβώς μέσω φωνής), συμπεριλαμβανομένων του βάρους, των πληροφοριών περιόδου, καθώς και να απαντά σε αιτήματα Υγείας.

Η Apple μόλις ανακοίνωσε το νέο Apple Watch Ultra 2, μαζί με το επίσης νέο Apple Watch Series 9. Και οι δύο αυτές μονάδες έχουν αναβαθμίσεις υλικού, κυρίως εστιασμένες στην απόδοση και την οθόνη, ενώ προσθέτουν επίσης ένα αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό που αξιοποιεί αυτές τις νέες εσωτερικές στοιχεία για συγκεκριμένα στοιχεία ελέγχου χειρονομιών.

Ξεκινώντας από την πλευρά του υλικού, ορίστε τι νέο υπάρχει:

 • Νέο chipset Apple Silicon S9, το οποίο η Apple λέει ότι είχε 5,6 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και είναι 60% περισσότερο από πριν
 • Νέα GPU (Graphics Processing Unit), για την οποία η Apple αναφέρει ότι είναι 30% ταχύτερη, επιτρέποντας ταχύτερη απόδοση
 • Νέα νευρωνική μηχανή 4 πυρήνων, για την οποία η Apple αναφέρει ότι είναι διπλάσια ταχύτερη στις εφαρμογές μηχανικής εκμάθησης
 • Νέα πολύ πιο φωτεινή οθόνη 3.000 nit (προηγουμένως το Apple Watch Ultra ήταν 2.000 nits και η προηγούμενη Σειρά 8 ήταν 1.000 nits)
 • Η νέα οθόνη μπορεί επίσης να μειωθεί σε μόλις 1 nit, έναντι των προηγούμενων 2 nit. Η Apple λέει ότι με τη σειρά της επιτυγχάνει μεγάλη εξοικονόμηση στην κατανάλωση μπαταρίας λόγω της πάντα ανοιχτής πλευράς των πραγμάτων (φυσικά, ότι η εξοικονόμηση μπαταρίας δαπανάται στη συνέχεια στα πιο γρήγορα bits επεξεργαστή).
 • Νέο τσιπ UWB 2 (Ultrawideband), το οποίο αυξάνει την εύρεση πραγμάτων (όπως το τηλέφωνό σας), συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς απόστασης και κατεύθυνσης, αλλά και αυξημένη ενσωμάτωση του Homepod
 • Νέα λουράκια ρολογιών
 • Ενημερωμένη θήκη κατασκευασμένη από 95% ανακυκλωμένο αλουμίνιο (έναντι 0% πριν)
  Ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας με πριν (36 ώρες σε κανονική λειτουργία, 72 ώρες σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης)
 • Ίδια τιμή 799 $ με πριν, αποστολή στις 22 Σεπτεμβρίου

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία υλικού είναι που στη συνέχεια οδηγούν νέες δυνατότητες λογισμικού, όπως:

 • Νέο διπλό πάτημα: Αυτό σας επιτρέπει να πατήσετε δύο φορές το ευρετήριο και τον αντίχειρά σας μαζί, λειτουργώντας ως εικονικό κουμπί. Μπορείτε να απαντήσετε σε μια κλήση, να κλείσετε μια κλήση, να αναβάλετε το ξυπνητήρι, να τραβήξετε μια φωτογραφία από την κάμερα ή οποιεσδήποτε άλλες προσαρμοσμένες ενέργειες (περισσότερα για αυτό παρακάτω).
 • Νέα ενίσχυση φακού: Αυτό αξιοποιεί τη φωτεινότερη οθόνη για μια πιο φωτεινή επιλογή εικονικού φακού
 • Η Siri τώρα επεξεργάζεται πρόσφατα αιτήματα εντελώς εκτός σύνδεσης (χωρίς κινητό/WiFi), για πράγματα που μπορεί να κάνει τοπικά
 • Η Siri μπορεί πλέον να καταγράφει τις μετρήσεις Apple Health (ακριβώς μέσω φωνής), συμπεριλαμβανομένων του βάρους, των πληροφοριών περιόδου, καθώς και να απαντά σε αιτήματα Υγείας (π.χ. να ζητά στατιστικά για τον ύπνο τις τελευταίες νύχτες) – διαθέσιμα αργότερα φέτος στα Αγγλικά και στα Μανδαρινικά.
 • Με διαφορά, η μεγαλύτερη νέα δυνατότητα λογισμικού εδώ είναι το Double Tap. Η Apple λέει ότι η ιδέα είναι ότι μπορεί να κρατάτε ένα φλιτζάνι καφέ, ή να κάνετε ποδήλατο ή αλλιώς να έχετε τα χέρια σας γεμάτα. Πατώντας απλώς δύο φορές το ευρετήριο και τον αντίχειρά σας μαζί, θα ενεργοποιηθεί μια απόκριση κουμπιού, η οποία ποικίλλει ανάλογα με την εφαρμογή/ρολόι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα λουράκια των smartwatches "κολυμπούν" σε E. coli & σταφυλόκοκκο

Πώς τα smartwatches μπορούν να βελτιώσουν την φυσική μας κατάσταση;

Μελέτη διερευνά τις δυνατότητες του smartwatch στην υγειονομική περίθαλψη

Σχεδόν το 80% των χρηστών iPhone έχουν πλέον Apple Watch

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.