Τεχνολογία

20 Αυγούστου: Γιατί υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικών Μεταφορέων;

20 Αυγούστου: Γιατί υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικών Μεταφορέων;

20 Αυγούστου: Η ιστορία της Ιατρικής Μεταφοράς μπορεί να ανιχνευθεί στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου τα ασθενοφόρα πεδίου μετέφεραν όσους είχαν ανάγκη ιατρικής φροντίδας σε εγκαταστάσεις όπου μπορούσαν να νοσηλευτούν.

Είτε σας μεταφέρουν βιαστικά στον αυτοκινητόδρομο με ένα ασθενοφόρο μετά από ένα τραγικό ατύχημα είτε σας οδηγούν σε ένα ραντεβού σε ένα φορτηγό που παρέχεται από την κοινότητά σας ή τον ιατρό σας, οι Ιατρικοί Μεταφορείς μπορούν να κρατήσουν τη ζωή σας στα χέρια τους. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ιατρικών Μεταφορέων ως αναγνώριση εκείνων που βρίσκονται εκεί για να διευκολύνουν την κατάσταση όταν η υγεία σας είναι σε κίνδυνο.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Ιατρικών Μεταφορέων

Η ιστορία της Ιατρικής Μεταφοράς μπορεί να ανιχνευθεί στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου τα ασθενοφόρα πεδίου μετέφεραν όσους είχαν ανάγκη ιατρικής φροντίδας σε εγκαταστάσεις όπου μπορούσαν να νοσηλευτούν. Αυτή η καινοτομία μεταφέρθηκε στα νοσοκομεία με τη μορφή ιατρικών παραγγελιών και στην κοινότητα με τη μορφή ασθενοφόρων. Αυτές οι ατρόμητες ψυχές θα έβλεπαν τους ρόλους τους να διευρύνονται καθώς περνούσε ο καιρός για να συμπεριλάβουν επείγουσα περίθαλψη στη σκηνή, βοήθεια με χειρουργική επέμβαση, διανομή φαρμάκων και θεραπεία ασθενών που βρίσκονται σε απομόνωση για τις ιατρικές τους καταστάσεις.

Καθώς επεκτείνεται ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης, αυξάνεται και ο αριθμός των Ιατρικών Μεταφορέων που εργάζονται στον τομέα και οι ρόλοι τους συνεχίζουν να επεκτείνονται καθώς διαφορετικές εξειδικευμένες πρακτικές βρίσκουν τρόπους να τους ενσωματώσουν στην καθημερινή ροή της θεραπείας. Από το τοπικό Medi-Van που μεταφέρει ασθενείς σε ραντεβού για πράγματα όπως η αιμοκάθαρση μέχρι τον οδηγό του ασθενοφόρου που παρέχει φροντίδα για να σας σταθεροποιήσει ενώ βρίσκεστε στο δρόμο για το νοσοκομείο, αυτοί οι επαγγελματίες παίρνουν τη ζωή μας στα χέρια τους κάθε μέρα.

Πώς να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικών Μεταφορέων

Αναλάβετε τον ρόλο τους για μια ημέρα. Εργαστείτε δίπλα-δίπλα μαζί τους καθώς μετακινούν ασθενείς στο νοσοκομείο, οδηγήστε μαζί τους καθώς παίρνουν ασθενείς στα διάφορα ραντεβού τους και υπηρετήστε σε ένα ασθενοφόρο ή οδηγήστε μαζί τους για να δείτε πώς είναι η ζωή ενός ιατρικού μεταφορέα! Μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε έναν νέο σεβασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες που περνούν τη ζωή τους προστατεύοντας την υγεία σας με το να είστε εκεί για να σας μεταφέρουν εκεί που πρέπει να πάτε για να λάβετε τη θεραπεία που χρειάζεστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή μετά νέο κανόνα του FDA

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η φυσική κατάσταση βελτιώνεται με την χρήση της τεχνολογίας;

Άσκηση: Η τεχνολογία της προπόνησης έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, παρέχοντας στα άτομα τα εργαλεία και τα κίνητρα που χρειάζονται για να οδηγήσουν ενεργό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην διαχείριση του διαβήτη;

Διαβήτης: Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογικών εργαλείων σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια, την ευκολία και τη συνολική ποιότητα ζωής για τα άτομα που ζουν με διαβήτη.

ΜΕΘ: Πώς η ιατρική τεχνολογία βοηθά τους ασθενείς εντατικής θεραπείας

ΜΕΘ: Η ενσωμάτωση της ιατρικής τεχνολογίας στην εντατική θεραπεία όχι μόνο βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών αλλά και εξορθολογίζει τις ροές εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (