Σπίτι

Χειμώνας Σπίτι: Τι πρέπει να καθαρίσετε πρώτα πριν πιάσει το κρύο

Χειμώνας Σπίτι: Τι πρέπει να καθαρίσετε πρώτα πριν πιάσει το κρύο

Όσο ο καιρός κρατάει ακόμη μην αναβάλλετε τον καθαρισμό των παντζουριών και των παραθύρων σας για αργότερα.

Χειμώνας Σπίτι: Με τον χειμώνα να πλησιάζει και τις δουλειές του σπιτιού να μην τελειώνουν ποτέ, παρακάτω θα βρείτε μια λίστα από πράγματα που πρέπει να καθαρίσετε πριν πιάσουν τα πολλά κρύα.

Εάν έχετε αναβάλει, λοιπόν, τις ακόλουθες οικιακές εργασίες, δείτε σε ποιες πρέπει να δώσετε άμεση προτεραιότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Παράθυρα και παντζούρια

Όσο ο καιρός κρατάει ακόμη μην αναβάλλετε τον καθαρισμό των παντζουριών και των παραθύρων σας για αργότερα. Μία από τις πιο βαρετές, ομολογουμένως, δουλειές του σπιτιού, η οποία, ωστόσο, πρέπει να γίνει πριν πιάσουν τα πολλά κρύα. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι εάν σκοπεύετε να περάσετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι αυτήν την περίοδο, θα εκτιμήσετε ότι έχετε καθαρά παράθυρα και παντζούρια.

Καμινάδα

Εάν είστε από τους τυχερούς και έχετε ένα σπίτι με τζάκι, θα χρειαστεί να καθαρίσετε την καμινάδα σίγουρα πριν ξεκινήσει για τα καλά η χειμερινή σεζόν. Φωνάξτε, λοιπόν, έναν επαγγελματία για να καθαρίσει την αιθάλη από τα τοιχώματά της, αποτρέποντας, έτσι, τον κίνδυνο φωτιάς αλλά και γενικότερα τον υπερβολικό καπνό όταν θα καίει το τζάκι σας.

Χειμερινά παλτό

Τεχνικά, συνιστάται συνήθως να καθαρίζετε τα χειμερινά παλτό πριν τα αποθηκεύσετε για το καλοκαίρι, αλλά αν αυτό δεν συνέβη φέτος, τώρα είναι η ώρα να τα φρεσκάρετε. Στην περίπτωση που δεν τα πάτε στο καθαριστήριο, ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας στο καθένα από αυτά για να αποφύγετε οποιαδήποτε πρόκληση ανεπιθύμητης φθοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τζάκι: Πώς να το καθαρίσετε πανεύκολα

Καθαρισμός και απολύμανση σπιτιού σε εποχή κοροναϊού

Πόσο συχνά καθαρίζουμε τις σίτες στα παράθυρα;

6 φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν και σε έναν εσωτερικό κήπο βοτάνων.

Αν είστε φαν του μαϊντανού, δοκιμάστε να το βάλετε σε μια γλάστρα δίπλα ακριβώς από το θυμάρι. Τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, αφού και τα δύο απολαμβάνουν το φως του ήλιου και οι οδηγίες ποτίσματος είναι οι ίδιες.

Πώς να κάνουμε το σπίτι μας πιο χαρούμενο

Η έλευση της χαράς στο σπίτι μας βρίσκεται στα μικρά πράγματα που φωτίζουν τα θετικά σημεία της ζωής, στις μικρές, φευγαλέες στιγμές. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει στον κόπο να κάνει κάποια μεγάλη ανακαίνιση, ούτε να αγοράσει ακριβά αντικείμενα και έπιπλα

Όταν το μαλακτικό καταστρέφει τις ιδιότητες κάποιων υφασμάτων

Στην αρχή οι πετσέτες σας γίνονται πιο απαλές, αλλά χαλάει γρήγορα η ποιότητά τους. Δεν θα απορροφούν πια την υγρασία τόσο εύκολα και θα φαίνονται βρώμικες. Θα ήταν πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε μισή κούπα άσπρο ξύδι σαν μαλακτικό.

Τι να περιέχει το ντουλάπι σας για τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι

Έτσι, ένα πλήρες φαρμακείο στο σπίτι μπορεί να απαλύνει τα πρώτα συμπτώματα και να ανακουφίσει το παιδί, ενώ δεν θα πρέπει να αμελείται και η πιθανότητα τραύματος που μπορεί να προκληθεί από ένα ατύχημα.