ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μεμβράνη Φαγητού: Τι λένε οι ειδικοί για έναν ασφαλή τρόπο κατά τη χρήση της

Μεμβράνη Φαγητού: Τι λένε οι ειδικοί για έναν ασφαλή τρόπο κατά τη χρήση της

Η πλαστική μεμβράνη είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε κάθε κουζίνα, οι ειδικοί όμως συνιστούν να προσέχουμε μία πολύ σημαντική παράμετρο κατά τη χρήση της.

Μεμβράνη Φαγητού: Ειδικοί από τον χώρο της υγείας κρούουν για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχουν τα διάφορα είδη πλαστικών στην υγεία μας.

Ποικίλες έρευνες έχουν κατά καιρούς υποδείξει ότι η μακρόχρονη έκθεση σε χημικές ουσίες που βρίσκονται στα πλαστικά μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στην υπογονιμότητα ή ακόμη και στην εμφάνιση καρκίνου.

Η πλαστική μεμβράνη είναι ένα προϊόν που υπάρχει σε κάθε κουζίνα, οι ειδικοί όμως συνιστούν να προσέχουμε μία πολύ σημαντική παράμετρο κατά τη χρήση της.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK, η πλαστική μεμβράνη δεν πρέπει να ακουμπά το φαγητό, ειδικά εάν πρόκειται να το ζεστάνουμε.

Ειδικοί από το κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς προσυπογράφουν τη σύσταση αυτή, προειδοποιώντας πως είναι πιθανό να εισχωρήσουν στις τροφές υπολείμματα από τη μεμβράνη λόγω της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές με μεμβράνες ή άλλα πλαστικά είδη που κατασκευάζονται από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), καθώς περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες έχουν στοχοποιηθεί ως ορμονικοί διαταράκτες.

Η καθηγήτρια Φαρμακολογίας Άντρεα Γκορ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν συνιστά να καλύπτουμε ένα δοχείο που πρόκειται να ζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων με ένα άλλο δοχείο (π.χ. πιάτο) ή με χαρτί κουζίνας. Η Γκορ έχει μελετήσει εκτενώς τις επιπτώσεις διαφόρων χημικών ουσιών στην αναπαραγωγική λειτουργία. Η ίδια δηλώνει πως προτιμά να ζεσταίνει το φαγητό σε γυάλινα ή κεραμικά δοχεία, αποφεύγοντας τη χρήση πλαστικών στον φούρνο μικροκυμάτων, και πως χρησιμοποιεί πλαστική μεμβράνη για να καλύπτει δοχεία στο ψυγείο, όμως την αφαιρεί πριν ζεστάνει το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ιδανικές συνθήκες συντήρησης του τυριού

Τρία χρήσιμα tips που ελαχιστοποιούν τον χρόνο μας στην κουζίνα

Οδηγίες για τη σωστή συντήρηση φρούτων και λαχανικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Ένας χρόνος λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται και θα αμείβονται τις ώρες που δουλεύουν. Λεπτό λιγότερο. Αυτός είναι ο κανόνας και δεν θα επιτρέψουμε καμία παρέκκλιση, ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι παρατεταμένες ώρες εργασίας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Ώρες εργασίας: Οι άνθρωποι που εργάζονται σε διαφορετικές βάρδιες και παρατείνουν τις ώρες εργασίας τους έχουν γίνει πιο επιρρεπείς στο να αναπτύξουν τύπο 2 διαβήτης λόγω του τρόπου ζωής τους.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.