Σπίτι

Μάλλινα ρούχα πλύσιμο: Συμβουλές για να μην χαλάσουν

Μάλλινα ρούχα πλύσιμο: Συμβουλές για να μην χαλάσουν

Μάλλινα ρούχα πλύσιμο: Τα μάλλινα ρούχα είναι ευαίσθητα όσον αφορά το πλύσιμο τους και απαιτούν ειδική μεταχείριση κατά το πλύσιμο. Δείτε πως μπορείτε να πλύνετε τα μάλλινα ρούχα σας χωρίς να ξεχειλώσουν.

Τα μάλλινα ρούχα είναι κατάλληλα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, καθώς είναι πολύ ζεστά. Αν θέλετε να τα πλύνετε χωρίς να τα καταστρέψετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, καθώς αν τα πλύνετε λανθασμένα, τότε θα μικρύνουν ή θα ξεχειλώσουν, χάνοντας το σχήμα τους. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές προκειμένου να διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση τα μάλλινα ρούχα. Με αυτές τις απλές συμβουλές δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο πλύσιμο.

Συμβουλές

Ένας από τους λόγους που χρειάζεται να πλένετε τακτικά τα ρούχα σας δεν είναι μόνο για να αποφεύγετε τις άσχημες μυρωδιές και να φαίνεστε παρουσιάσιμοι, αλλά και για να διατηρήσετε τα ρούχα σας φρέσκα και σαν καινούρια. Όμως, για να διατηρήσετε την ποιότητα, την άνεση, και την απαλότητα των μάλλινων ρούχων,  θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Διαβάστε την ετικέτα του κατασκευαστή

Κάθε φορά που πλένετε τα ρούχα σας, είτε είναι μάλλινα είτε όχι, θα πρέπει να προσέχετε τις οδηγίες στην ετικέτα του κατασκευαστή. Εκεί θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το σωστό πλύσιμο. Ειδικά όταν αγοράζετε ένα καινούργιο ρούχο, θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα, πριν την κόψετε με το ψαλίδι. Όσον αφορά τα μάλλινα ρούχα, η φροντίδα κατά το πλύσιμο είναι απαραίτητη επειδή δεν απαιτούν όλα τον ίδιο χειρισμό. Κάποια χρειάζονται στεγνό πλύσιμο, ενώ αλλά πρέπει να πλυθούν στο χέρι. Επίσης, υπάρχουν κάποια τα οποία μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο.

  1. Πλύντε τα σωστά στο πλυντήριο

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια μάλλινα ρούχα, τα οποία μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο. Όμως, θα πρέπει να προσέξετε πολύ το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσετε, διότι αν επιλέξετε λάθος θα τα καταστρέψετε. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να:

  • χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο πρόγραμμα. Ορισμένα πλυντήρια έχουν ένα πρόγραμμα μόνο για τα μάλλινα. Αν το δικό σας δεν έχει κάτι τέτοιο, τότε επιλέξτε τον κύκλο για τα “ευαίσθητα” ρούχα ή το “πλύσιμο στο χέρι”,
  • βεβαιωθείτε ότι ο κύκλος που επιλέγετε χρησιμοποιεί κρύο νερό και χαμηλής έντασης στροφές. Το ζεστό νερό θα προκαλέσει τη συρρίκνωση των ρούχων,
  • να μουλιάσετε τα μάλλινα ρούχα σε κρύο νερό μισή ώρα πριν το πλύσιμο. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή της συρρίκνωσης.
  • τοποθετήστε τα ρούχα σε μια πλεχτή τσάντα πρώτα και έπειτα βάλτε τα στο πλυντήριο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπλεχτούν με τα υπόλοιπα ρούχα.

  1. Στεγνώστε προσεκτικά τα μάλλινα ρούχα

Για να στεγνώσετε τα μάλλινα ρούχα σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε το παραπανίσιο νερό. Επίσης, δεν θα πρέπει να τα στεγνώνετε χρησιμοποιώντας το στεγνωτήριο γιατί η θερμότητα θα τα καταστρέψει. Τέλος, όταν τα απλώνετε, πρέπει να τα τοποθετείτε σε επίπεδη επιφάνεια. Αν τα κρεμάσετε, το βάρος του νερού που έχει απομείνει σε αυτά θα τα τεντώσει και έτσι θα χάσουν το σχήμα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά καθαρισμού του σπιτιού εν μέσω πανδημίας

Πώς να ντυθείς στιλάτα και ζεστά

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μυστικά αποθήκευσης για ... άθικτες τσάντες

Καθαρίστε ένα συρτάρι ή κουτί και τακτοποιήσετε τις τσάντες κάθετα, από αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές.

Συμβουλές εκτόνωσης με δουλειές του σπιτιού

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν συνδέσει τον καθαρισμό του σπιτιού με την ανακούφιση από το άγχος. Βάλτε τα γάντια σας, λοιπόν, πάρτε τους κουβάδες και αφιερώστε τον χρόνο σας στην καθαριότητα του σπιτιού σας.

Το αντίδοτο για το άγχος κάτω από τη μύτη σου

Αρωματικά κεριά: Το αντίδοτο για το  άγχος είναι κάτω από την μύτη σας. Τα οικιακά αρώματα άκμασαν το 2020 και ένας λόγος μπορεί να είναι τα υποσυνείδητα αποτελέσματά τους. Η αρωματοθεραπεία – η ικανότητα του αρώματος να διαμορφώνει παθητικά τα συναισθήματα – δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητη. Σε αντίθεση με τις άλλες αισθήσεις μας, με […]

Ιδέες για ξύλινα αντικείμενα στο σπίτι με επαναχρησιμοποίηση παλιών

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όχι έπιπλα που έχετε σπίτι σας, αλλά γενικά χρησιμοποιημένο ξύλο, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στον τοπικό ξυλουργό σας και να βρείτε παλιά κομμάτια σε πολύ χαμηλή τιμή.