Παιδιά

Καύσωνας Γονείς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να αποτρέψουν τους θανάτους σε καυτά αυτοκίνητα

Καύσωνας Γονείς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να αποτρέψουν τους θανάτους σε καυτά αυτοκίνητα

Το Kids and Cars Safety προτείνει να κρατάτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μακριά από παιδιά, τα οποία μπορεί να ανέβουν επικίνδυνα σε ένα όχημα και να παγιδευτούν.

Καύσωνας Γονείς: Αγοράκι πέθανε στην Πενσυλβάνια σε καυτό περιστατικό με αυτοκίνητο: Τι πρέπει να γνωρίζουν τώρα οι γονείς Η αστυνομία της κομητείας Allegheny είπε στο Fox News Digital ότι το 3 μηνών βρέφος έμεινε «αφύλακτο» μέσα στο μίνι βαν του πατέρα Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να αποτρέψουν τους θανάτους σε καυτά αυτοκίνητα  Ο «Νόμος Hot Cars» θα απαιτούσε από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να συμπεριλάβουν μια τεχνολογία υπενθύμισης πίσω καθισμάτων που θα μπορούσε να σώσει ζωές.

Η αστυνομία στην Πενσυλβάνια ερευνά τον θάνατο ενός βρέφους που βρέθηκε να μην αντιδρά σε ένα καυτό αυτοκίνητο την Πέμπτη 16 Ιουνίου, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι στο Fox News Digital.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες, αστυνομικοί κλήθηκαν στη σκηνή στο 300ο  οικοδομικό τετράγωνο του Fort Couch Road στο Upper St. Clair της Πεν., όπου οι παραϊατρικοί επιχείρησαν μέτρα σωτηρίας στο 3 μηνών αγοράκι, με τον υπολοχαγό Venerando Costa Η Μονάδα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της κομητείας Allegheny είπε στο Fox News Digital σε ένα email. «Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το βρέφος έμεινε χωρίς επιτήρηση μέσα στο μίνι βαν Toyota Sienna του πατέρα», έγραψε ο Κόστα.

“Οι ντετέκτιβ εργάζονται για να επιβεβαιώσουν το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων μέσω βίντεο παρακολούθησης στην περιοχή. Επίσης πραγματοποιούν λήψη και έλεγχο δεδομένων από τον υπολογιστή του οχήματος”.

Το αστυνομικό τμήμα του Upper St. Clair ζήτησε ερευνητική βοήθεια από την αστυνομία της κομητείας Allegheny μετά την εύρεση του παιδιού. Η μονάδα ανθρωποκτονιών συνεργάζεται τώρα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Allegheny και το γραφείο ιατροδικαστών, σύμφωνα με τον Costa.

Ένα αγοράκι 3 μηνών, που δεν απεικονίζεται, βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα καυτό αυτοκίνητο στο Upper St. Clair της Πεν., στις 16 Ιουνίου 2022, επιβεβαίωσε η αστυνομία στο Fox News Digital.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση.

«Όταν το Ιατροδικαστικό Γραφείο καθορίσει την αιτία και τον τρόπο του θανάτου θα ληφθεί απόφαση χρέωσης», πρόσθεσε ο Κόστα.

«Δεν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τη δημοσιοποίηση των μέσων ενημέρωσης έως ότου ληφθεί μια απόφαση χρέωσης από το Γραφείο του Επαρχιακού Εισαγγελέα».

Οι θερμοκρασίες στο Upper St. Clair έφτασαν σε υψηλό τους περίπου 87 βαθμούς μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, αποκάλυψαν τα αποτελέσματα αναζήτησης Google. “Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα του γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει αποτελεσματική τεχνολογία ανίχνευσης επιβατών ως βασικός εξοπλισμός σε όλα τα οχήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, δήλωσε η Janette Fennell, ιδρύτρια και πρόεδρος της Παιδιά και ασφάλεια αυτοκινήτου Kids and Car Safety, σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Παρασκευή με το Fox News Digital.

«Κάθε μέρα που καθυστερούμε να προωθήσουμε αυτές τις οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες ανίχνευσης σημαίνει ότι τα παιδιά κινδυνεύουν άσκοπα να πεθάνουν», πρόσθεσε.

Αυτό είναι το 5ο παιδί που πεθαίνει μέσα σε ένα καυτό αυτοκίνητο στην Αμερική φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρακολουθεί το Kids and Car Safety. «Ένα σύστημα ανίχνευσης και ειδοποίησης επιβατών θα μπορούσε να έχει δώσει βοήθεια σε αυτόν τον γλυκό άγγελο πριν να είναι πολύ αργά».

Αυτό είναι το 5ο παιδί που πεθαίνει μέσα σε ένα καυτό αυτοκίνητο στην Αμερική φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρακολουθεί το Kids and Car Safety. Η ομάδα είναι ένας εθνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για την πρόληψη τραυματισμών και θανάτων παιδιών μέσα και γύρω από τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Ο οργανισμός αναφέρει κατά μέσο όρο 38 θανάτους από καυτά αυτοκίνητα ετησίως (ένας κάθε 9 ημέρες).

Οι θάνατοι παιδιών με καυτά αυτοκίνητα ποικίλλουν ανάλογα με την περίσταση. Από το 1990 έως το 2021, το 56% των παιδιών που πέθαναν σε ένα καυτό περιστατικό που σχετίζεται με το αυτοκίνητο αφέθηκαν εν αγνοία τους σε ένα όχημα. Τα παιδιά μερικές φορές αποκτούν πρόσβαση στα οχήματα μόνα τους (26%) — και παγιδεύονται.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις οι συνθήκες είναι άγνωστες (3%), ενώ στο 15% των περιπτώσεων τα παιδιά έμειναν εν γνώσει τους στο όχημα, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν από το Kids and Cars Safety τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Κογκρέσο ψήφισε τον νόμο για τις επενδύσεις στην υποδομή και τις θέσεις εργασίας.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν το υπέγραψε ως νόμο. Περιλαμβάνει μια διάταξη που αντιμετωπίζει καυτές τραγωδίες αυτοκινήτων απαιτώντας ηχητική και οπτική ειδοποίηση υπενθύμισης για τον έλεγχο του πίσω καθίσματος στα νέα επιβατικά οχήματα. Δεν προσδιορίζει την απαίτηση για το σύστημα να ανιχνεύει ότι ένα παιδί είναι μόνο του σε ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση από το Kids and Cars που κοινοποιήθηκε στο Fox News Digital.

Κατά μέσο όρο 38 θάνατοι από καυτά αυτοκίνητα σημειώνονται ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Kids and Car Safety, το οποίο εργάζεται για την πρόληψη καυτών τραγωδιών αυτοκινήτων μέσω της εκπαίδευσης και των νέων νόμων για την ασφάλεια.

Στις 28 Απριλίου 2022, Παιδιά και Ασφάλεια Αυτοκινήτων, Υπασπιστές για την Ασφάλεια Αυτοκινητοδρόμων και Αυτοκινήτων, οικογένειες που επηρεάστηκαν από θερμούς θανάτους από αυτοκίνητα και μέλη του Κογκρέσου συναντήθηκαν για να τονίσουν τη σημασία της αποτελεσματικής τεχνολογίας ζεστών αυτοκινήτων.

Οι ομάδες προέτρεψαν τον Υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, να προωθήσει τη διάταξη για την προστασία των παιδιών για τα «καυτά αυτοκίνητα» στον νόμο για τις επενδύσεις υποδομής και τις θέσεις εργασίας (IIJA, Pub. Law 117-58), σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε από την Kids and Car Safety στις 28 Απριλίου — την ίδια μέρα συγκεντρώθηκαν οι ομάδες.

Πώς οι γονείς και οι φροντιστές μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας συμβουλεύει να κλειδώνουν τις πόρτες και τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων όλο τον χρόνο, έτσι ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να μπουν μέσα.

«Αν δείτε ένα παιδί μόνο του σε κλειδωμένο αυτοκίνητο, βγάλτε το αμέσως και καλέστε το 911», αναφέρει η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της.

“Ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ζέστης θα πρέπει να απομακρύνεται από το όχημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ψύχεται γρήγορα.” Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές για τους γονείς σχετικά με το πώς να «δημιουργήσουν απλές συνήθειες» για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά παραμένουν ασφαλή, με την ευγενική προσφορά του Kids and Car Safety.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν θα μείνει ποτέ μόνο του σε ένα αυτοκίνητο Τοποθετήστε την τσάντα της πάνας του παιδιού ή άλλο αντικείμενο στο κάθισμα του συνοδηγού ως οπτική ένδειξη ότι το παιδί είναι μαζί σας. Κάντε συνήθεια να ανοίγετε την πίσω πόρτα κάθε φορά που παρκάρετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνει κανείς πίσω.

Για να επιβάλετε αυτήν τη συνήθεια, τοποθετήστε ένα αντικείμενο χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας στο πίσω κάθισμα (σήμα υπαλλήλου, φορητός υπολογιστής, τηλέφωνο, τσάντα κ.λπ.).

Ζητήστε από τον πάροχο παιδικής φροντίδας να σας καλέσει αμέσως εάν το παιδί σας δεν έχει φτάσει όπως είχε προγραμματιστεί. Ανακοινώστε και επιβεβαιώστε ξεκάθαρα ποιος βγάζει κάθε παιδί από το όχημα.

Η κακή επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει στο να πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος έβγαλε το παιδί από το αυτοκίνητο.

Οι γονείς πρέπει πάντα να επικοινωνούν μεταξύ τους και με εγκαταστάσεις παιδικού σταθμού για να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους δεν ξεχάστηκε μέσα σε όχημα και ότι παραδόθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να μπουν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο Διατηρείτε τα οχήματα πάντα κλειδωμένα, ειδικά σε γκαράζ ή δρόμο. Ζητήστε από τους γείτονες και τους επισκέπτες σας να κάνουν το ίδιο.

Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε κοντινή απόσταση από παιδιά. Χρησιμοποιήστε προστατευτικά καλύμματα πόμολων και συναγερμούς πόρτας για να αποτρέψετε τα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι σας απαρατήρητα.

Το Kids and Cars Safety προτείνει να κρατάτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μακριά από παιδιά, τα οποία μπορεί να ανέβουν επικίνδυνα σε ένα όχημα και να παγιδευτούν.

Διδάξτε στα παιδιά να κορνάρουν ή να ανάβουν τα φώτα κινδύνου εάν κολλήσουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Εάν λείπει ένα παιδί, ελέγξτε αμέσως το εσωτερικό, τις σανίδες δαπέδου και το πορτμπαγκάζ όλων των οχημάτων στην περιοχή προσεκτικά, ακόμα κι αν είναι κλειδωμένα.

Για περισσότερους πόρους, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την τεχνολογία ανίχνευσης επιβατών και συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν ένα παιδί παγιδευτεί ή τι να κάνετε εάν δείτε ένα παιδί μόνο του σε ένα αυτοκίνητο, επισκεφθείτε το kidsandcars.org.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καύσωνας : Συμβουλές για να προστατέψετε τα παιδιά

Θερμοπληξία : Αυτά είναι τα συμπτώματα που δημιουργεί

Χρήσιμες συμβουλές για διακοπές με μωρό

Συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς σε περίπτωση καύσωνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος». Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Μητέρα vegan από τη Φλόριντα καταδικάστηκε για λιμοκτονία νηπίου διατρεφόμενου με ωμά φρούτα και λαχανικά

Στα τελικά επιχειρήματα, η συνεισαγγελέας Σάρα Μίλερ, βοηθός δικηγόρου, απευθύνθηκε στους ενόρκους και ανέφερε ότι το έγκλημα δεν ήταν ότι ο Έζρα πέθανε στον ύπνο του, αλλά ότι η Ο' Λίρι αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για το παιδί της.

Το περιπετειώδες παιδικό παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη, σύφωνα με μελέτη

Στις 9 Ιουλίου, είπε στο Fox News ότι το ίδρυμά του συνεργάζεται με τη Θεμελίωση Διάρκειας Ζωής για να φιλοξενήσει έναν Οικογενειακό Αγώνα Περιπέτειας στο Κουίνς για να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική σειρά από εμπόδια και δραστηριότητες μαζί.

Σχεδόν το ένα τρίτο των εφήβων δεν αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο

Τα ευρήματα έδειξαν μια σαφή ανάγκη για στρατηγικές για την παροχή εκπαιδευτικών περιβαλλόντων όπου όλοι οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται προστατευμένοι, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, αναφέρει ο ερευνητής».

Η επιλογή της γραφής με το χέρι αντί της χρήσης πληκτρολογίου μας προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα.

Η χρήση στυλό και χαρτιού δίνει στον εγκέφαλο περισσότερα ερεθίσματα για να διατηρήσει τις λεπτομέρειες και τις αναμνήσεις. Η γραφή με το χέρι δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα στα κιναισθητικά μέρη του εγκεφάλου. Ενεργοποιούνται πολλές αισθήσεις με την πίεση του στυλό πάνω στο χαρτί

Οι ειδικοί των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του παιδιού.

"Χρειαζόμαστε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά. Τα δημόσια σχολεία είναι δημόσιο αγαθό, και ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μπορούμε να σας πούμε ότι τα ανοιχτά δημόσια σχολεία είναι ένα δίχτυ ασφαλείας."

Αυξήθηκε ο κίνδυνος για αναγνωστικές δυσκολίες των μαθητών εν μέσω πανδημίας covid

«Οι δάσκαλοι είχαν πάντα κρίσιμο ρόλο στην κοινωνία μας και πραγματικά πιστεύω ότι η πανδημία COVID-19 έχει ενισχύσει τη σημασία των δασκάλων και τον αντίκτυπό τους στην κάλυψη των ακαδημαϊκών, κοινωνικών και συναισθηματικών αναγκών όλων των μαθητών».