Παιδιά

Συμβουλές Ειδικοί Σχολείο: Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν σε μια νέα σχολική πραγματικότητα

Συμβουλές Ειδικοί Σχολείο: Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν σε μια νέα σχολική πραγματικότητα

Δώστε προσοχή στο πρωινό και το μεσημεριανό Ένας εγκέφαλος που τροφοδοτείται καλά θα λειτουργεί καλύτερα, περισσότερο. Ένας καλά τροφοδοτούμενος εγκέφαλος θα βοηθήσει επίσης στη συμπεριφορά. Βεβαιωθείτε ότι το πρωινό είναι υψηλής ποιότητας, γεμάτο πρωτεΐνες. Το πρωινό με ζάχαρη και υδατάνθρακες θα προκαλέσει τελικά εξάντληση του παιδιού σας και αυτό συμβαίνει όταν γίνεται νωθρό και είναι πιο πιθανό να προβεί σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Συμβουλές Ειδικοί Σχολείο: Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να επιστρέψουν σε μια νέα σχολική χρονιά Πολλά παιδιά θα επιστρέψουν στην προσωπική μάθηση για το υπόλοιπο του έτους. Σε σχολεία πολλών χωρών, τα παιδιά θα εξακολουθούν να φορούν μάσκες και να ασκούν κοινωνική αποστασιοποίηση καθώς συμμετέχουν σε ασκήσεις στην τάξη. Αυτά τα μέτρα, συν άλλα, θα τους δυσκολέψουν να προσαρμοστούν σε αυτό το «νέο φυσιολογικό».

Ο Δρ Teralyn Sell, ψυχοθεραπευτής και ειδικός στον τομέα της υγείας του εγκεφάλου, παρέχει μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στη «σχολική κατάσταση», διατηρώντας παράλληλα τον εγκέφαλο, τη σωματική και ψυχική υγεία στο μυαλό τους. Ο Δρ Σελ εξηγεί το πλαίσιο: «Η επιστροφή στο σχολείο είναι μια συναρπαστική και συχνά αγχωτική περίοδος τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Το σχολείο παρέχει ένα περιβάλλον που ευνοεί την εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, την επίλυση προβλημάτων, την εκμάθηση νέων και συναρπαστικών πραγμάτων, καθώς και για κάποιους αρκετό τρόμο και άγχος ».

Ο Δρ Teralyn Sell παρέχει τις ακόλουθες συμβουλές για να βοηθήσει τους γονείς να κρατήσουν το άγχος μακριά:

Συμβουλή #1: Κρατήστε ένα σταθερό πρόγραμμα αφύπνισης ύπνου ακόμη και τα Σαββατοκύριακα Λίγο πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από το να μείνετε ξύπνιοι και να κοιμηθείτε. Το σώμα ενός παιδιού και του εφήβου βασίζεται στον επαρκή ύπνο για να διατηρήσει την εγρήγορση και την ικανότητα να διατηρεί νέες πληροφορίες. Πολλές φορές οι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να αλλάζουν τις συνήθειες ύπνου τους το Σαββατοκύριακο, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο τους για την επόμενη εβδομάδα. Μείνετε συνεπείς με το πρόγραμμά τους και με το δικό σας.

Συμβουλή #2: Όχι γλυκά πριν τον ύπνο Η αποθήκευση γλυκών και υδατανθράκων για ένα σνακ πριν τον ύπνο δημιουργεί στο παιδί σας κακή ποιότητα ύπνου. Αυτό οφείλεται στον ρόλο του σακχάρου και στην αντιδραστική υπογλυκαιμία. Η άνοδος και η πτώση του σακχάρου στο αίμα θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και θα ξυπνήσει το παιδί σας στη μέση της νύχτας ή πολύ νωρίς. Μπορεί ακόμη και να τους κάνει να μην μπορούν να κοιμηθούν από την αρχή. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη πριν τον ύπνο για να κρατήσετε το παιδί σας να κοιμάται όλη τη νύχτα.

Συμβουλή #3:

Δώστε προσοχή στο πρωινό και το μεσημεριανό Ένας εγκέφαλος που τροφοδοτείται καλά θα λειτουργεί καλύτερα, περισσότερο. Ένας καλά τροφοδοτούμενος εγκέφαλος θα βοηθήσει επίσης στη συμπεριφορά. Βεβαιωθείτε ότι το πρωινό είναι υψηλής ποιότητας, γεμάτο πρωτεΐνες. Το πρωινό με ζάχαρη και υδατάνθρακες θα προκαλέσει τελικά εξάντληση του παιδιού σας και αυτό συμβαίνει όταν γίνεται νωθρό και είναι πιο πιθανό να προβεί σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Κάντε το ίδιο για μεσημεριανό γεύμα. Συσκευάστε μεσημεριανό γεύμα με το παιδί σας και προσφέρετέ του κάποιες επιλογές με τις οποίες συμφωνείτε και οι δύο. Εάν το παιδί σας παίρνει ένα ζεστό μεσημεριανό γεύμα, περάστε από το μενού και συζητήστε μερικές πολύ καλές επιλογές που μπορεί να έχουν μαζί. Κάντε τη διατροφή μέρος της καθημερινής σας συνομιλίας.

Συμβουλή #4: Αφαιρέστε την ένταση για τους βαθμούς. Γονείς, γνωρίστε ότι οι βαθμοί του παιδιού σας στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο δεν καθορίζουν τις δυνατότητες του ατόμου που θα γίνει. Πολύ συχνά ακούω γονείς να πιέζουν τα παιδιά τους να πάρουν Α και να παρακολουθήσουν προχωρημένα μαθήματα τοποθέτησης όταν πραγματικά δεν είναι απαραίτητα. Μην πληρώνετε τα παιδιά σας για βαθμούς, αντίθετα δώστε προσοχή στα παιδιά σας. Κάντε βραδινές συζητήσεις για τα καλύτερα μέρη της ημέρας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τι περιμένουν αντί να ανησυχούν μόνο για τους βαθμούς.

Συμβουλή #5:

Μην δεσμεύεστε υπερβολικά. Τα παιδιά χρειάζονται επίσης διαλείμματα. Εάν τους έχετε εγγραψει για κάθε μεμονωμένη δραστηριότητα μετά το σχολείο, πιθανότατα απλώς εισάγετε άγχος σε ολόκληρη την οικογένεια. Αντ΄ αυτού, επιλέξτε ένα ή δύο πράγματα για να συμμετάσχετε για ολόκληρο το έτος. Αυτό θα μειώσει επίσης το φορτίο άγχους των παιδιών σας και θα μειώσει το δικό σας.

Συμβουλή #6:

Μην είστε υποκριτής Ναι, είστε ενήλικας, αλλά δίνετε επίσης το παράδειγμα για τα παιδιά σας. Αν περιμένετε να βάλουν τα ηλεκτρονικά τους, να φάνε διαφορετικά πριν κοιμηθούν και να έχουν καθορισμένο χρόνο για ύπνο και ξύπνημα, κάνετε το ίδιο. Αντί να διαφωνείτε γιατί μπορείτε να το κάνετε διαφορετικά, κάντε το μαζί τους. Τελικά θα βοηθήσει και τον ύπνο σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα στα τέσσερα κρούσματα εντοπίζεται σε παιδί - Ανησυχία για διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών

Παιδικός πυρετός: Οι παιδικοί πυρετοί και η πυρετοφοβία των γονέων

Η παραλλαγή Δέλτα φέρνει τη μάσκα στα σχολεία των ΗΠΑ ανεξαρτήτως εμβολιασμού των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν το ύψος του παιδιού

Εκτός από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, το παιδί σας χρειάζεται επίσης τη συνιστώμενη ποσότητα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στη διατροφή του για να εξασφαλίσει ότι θα είναι υγιές και ότι θα αποκτήσει το μέγιστο για τη δική του περίπτωση ύψος. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να επιλέγει τροφές που περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά όταν κάνει επιλογές γευμάτων.

H σπουδαιότητα της ποιότητας της σχέσης που αναπτύσσεται στα πρώτα χρόνια ζωής με το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα του παιδιού

Η στήριξη, η ευαισθητοποίηση, η ενσυναίσθηση και η παροχή ασφάλειας από μέρους των γονέων αποτελούν σταθερές βάσεις του αισθήματος ασφάλειας που αναπτύσσει μέσα του ο έφηβος ώστε να έχει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του, να νιώθει ικανός, να δημιουργεί καλές διαπροσωπικές σχέσεις, να μην φοβάται την αποτυχία και γενικότερα να  μπορεί καλλιεργεί ένα θετικό μοντέλο τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους κατά την μετάβασή του στην ενήλικη ζωή. 

Περίπου 86 εκατομμύρια παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στη σχολική τάξη

"Η ψηφιακή εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί και να βελτιωθεί, αλλά είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πιο περιθωριοποιημένες οικογένειες δεν είχαν πρόσβαση στη μάθηση".

Πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ώστε να επιμένουν σε δύσκολες εργασίες προκειμένου να πετύχουν;

– Επιβραβεύστε την προσπάθειά τους καθώς εργάζονται σε μια δύσκολη εργασία (προσέχοντας να επαινέσετε μόνο την προσπάθειά τους και όχι τα αποτελέσματα της εργασίας τους). Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι αυτός ο τύπος επαίνου, που αναφέρεται ως «έπαινος διαδικασίας», ενισχύει τα κίνητρα του παιδιού να επιμένει σε μια δύσκολη εργασία.

Επαναπροσδιορισμός του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κίνα με στόχο την αποφυγή υπερβολικής πίεσης στους μαθητές

Καθώς η αύξηση του πληθυσμού είναι η πιο αργή εδώ και δεκαετίες, οι κινεζικές αρχές άρουν το όριο γέννησης δύο παιδιών νωρίτερα φέτος και επιθυμούν να αυξήσουν τα κίνητρα για τους γονείς να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

Όταν οι γονείς ξαναπαντρεύονται: Συναισθήματα και Αντιδράσεις των Παιδιών. Ο Ρόλος των Γονιών

Με όσο προσεκτικό τρόπο κι αν γίνει αυτή η ενημέρωση και γνωριμία, είναι πιθανόν τα παιδιά να αντιδράσουν, είτε έχοντας μια ελπίδα επανασύνδεσης των γονιών τους, είτε ως μια μορφή ζήλιας, είτε ως αντίσταση και φόβο προς τη νέα αλλαγή. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και κατανόηση. Δεν πρέπει να τα πιέζουμε να ετοιμαστούν και το κάθε παιδί ως μια διαφορετική οντότητα, απαιτεί τον δικό του χρόνο προετοιμασίας.