Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παιδιά

Παιδικά παιχνίδια: Ποιός πιστεύει ότι η ποσότητα χαρίζει ευτυχία

Παιδικά παιχνίδια: Ποιός πιστεύει ότι η ποσότητα χαρίζει ευτυχία

Είναι το κλασικό Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον: το ζεστό σπιτικό, ο στολισμός, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η αίσθηση χαράς που υπάρχει στον αέρα. Για ένα παιδί, το πρωί των Χριστουγέννων είναι η πιο μαγική μέρα του χρόνου. Τι καλύτερο από το να αρχίσει να ξετυλίγει τα δώρα του;

Αλλά είναι αυτά τα δώρα που κάνουν ένα παιδί πιο ευτυχισμένο; Η επιστήμη λέει όχι. Για την ακρίβεια, τα πολλά δώρα μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, μπορούν να τους κλέψουν, να τους στερήσουν την εμπειρία της φαντασίας.

Η σημασία του παιχνιδιού

Το παιχνίδι είναι απαραίτητο κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Μέσα από αυτό, τα παιδιά αναπτύσσουν γνωστικές, σωματικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες που φέρουν μαζί τους στην ενήλικη ζωή. Μέσα από το παιχνίδι, τα μικρά παιδιά αποκτούν συγχρονισμό, όπως επίσης χτίζουν δύναμη και αντοχή. Αν και είναι αντιδιαισθητικό, ακόμα και η πάλη ή το πιο έντονο σωματικό παιχνίδι διδάσκει στα παιδιά πώς να ελέγχουν την επιθετικότητα.

Το συμβολικό παιχνίδι περιλαμβάνει ομιλία, ανάγνωση, γραφή, τέχνη και μουσική. Αυτό το είδος παιχνιδιού βοηθά στο χτίσιμο τεχνικών ικανοτήτων και διδάσκει τα παιδιά να εκφράζουν και να σκέφτονται σε σχέση με τις ιδέες, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες. Το δραματικό παιχνίδι σχετίζεται με γνωστικές και ακαδημαϊκές ικανότητες και τα παιχνίδια με κανόνες διδάσκουν τα παιδιά να μοιράζονται, να περιμένουν τη σειρά τους και να μπαίνουν στη θέση του άλλου.

Λιγότερα παιχνίδια = Παιχνίδι υψηλής ποιότητας

Τα πολλά παιχνίδια είναι στην πραγματικότητα ανασταλτικός παράγοντας για τα παιδιά και μειώνουν την ποιότητα του παιχνιδιού. Μια έρευνα εστίασε στη βρεφική συμπεριφορά και ανάπτυξη και βρήκε πως όταν τα νήπια είχαν λιγότερα παιχνίδια για να παίξουν, ήταν περισσότερο ικανά να συγκεντρωθούν και να παίξουν πιο δημιουργικά. Σε αυτή την έρευνα, οι ερευνητές έδωσαν ελεύθερο χρόνο στα νήπια να παίξουν πρώτα με 16 παιχνίδια και ύστερα μόνο με 4 παιχνίδια. Συμπέραναν ότι όταν είχαν λίγα παιχνίδια διαθέσιμα, τα παιδιά περνούσαν περισσότερο χρόνο με το κάθε παιχνίδι και έπαιζαν με αυτό με διάφορους τρόπους.

Λιγότερα παιχνίδια = περισσότερη κοινωνικοποίηση

Με τη γνώση ότι τα λιγότερα παιχνίδια δημιουργούν παιχνίδι υψηλότερης ποιότητας, οι ειδικοί θέλησαν να μάθουν τι θα συνέβαινε αν τα παιδιά δεν είχαν καθόλου παιχνίδια για να παίξουν. Για 3 μήνες, ένας παιδικός σταθμός στο Μόναχο της Γερμανίας δεν είχε καθόλου παιχνίδια. Το project απέδειξε ότι χωρίς τα παιχνίδια, τα παιδιά εφεύρισκαν τα δικά τους παιχνίδια και αποφάσιζαν για τον εαυτό τους τι θα έκαναν και πώς θα έπαιζαν και η διαδικασία αυτή τα έκανε πιο κοινωνικά και δημιουργικά.

Λιγότερα παιχνίδια = στενότερη σχέση γονιών – παιδιών

Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρήκε ότι τα παιδιά που είχαν λιγότερα ηλεκτρονικά και παιχνίδια και περνούσαν περισσότερο χρόνο αλληλεπιδρώντας με τους γονείς τους είχαν καλύτερες σχολικές επιδόσεις και πιο ανεπτυγμένες κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Αυτό αποδεικνύει ότι η σχολική επίδοση των παιδιών εξαρτάται κατά ένα μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό περιβάλλον και από τις εμπειρίες που βιώνουν με την οικογένειά τους. Μια άλλη έρευνα έρχεται να προσθέσει επίσης πως η ευτυχία σχετίζεται με την εμπειρία και όχι με τα πράγματα.

Οπότε αυτά τα Χριστούγεννα χαρίστε στα παιδιά περισσότερες ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις παρά παιχνίδια και ρούχα. Τα πρώτα είναι αυτά που θα μείνουν και αυτά θα φέρουν μαζί τους στην ενήλικη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε συμβουλές για την αγορά παιδικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη

"Μωροπροστασία" του σπιτιού σας - Οδηγός νέου γονέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχολικό οδοντιατρικό πρόγραμμα αποτρέπει το 80% των κοιλοτήτων με εφάπαξ, μη επεμβατική θεραπεία

Ενώ η περιορισμένη διαθεσιμότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών οδοντιάτρων μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τα προγράμματα στεγανοποίησης στα σχολεία, καθώς τα στεγανοποιητικά εφαρμόζονται από οδοντίατρο ή οδοντικό υγιεινολόγο, το SDF μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική εναλλακτική λύση, καθώς μπορεί επίσης να εφαρμοστεί από νοσηλευτές - ένα εργατικό δυναμικό που υπάρχει ήδη σε πολλά σχολεία.

Οι δομημένες σχολικές ημέρες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά υγιή. Πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών;

Ο προγραμματισμός των διακοπών μπορεί να προέρχεται από διάφορους οργανισμούς, όπως αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους δραστηριοτήτων, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, μουσεία και γκαλερί τέχνης, ομάδες ατόμων με αναπηρία, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει επίσης κατασκηνώσεις.

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Το EDsmart διερεύνησε πώς οι βαθμολογίες μαθημάτων προηγμένης τοποθέτησης AP το 2021 συγκρίθηκαν με τις βαθμολογίες το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, για τις 10 πιο δημοφιλείς εξετάσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο του Κολεγίου.

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».

Περισσότερα παιδιά προσπαθούν να χάσουν βάρος από ό,τι πριν από μια δεκαετία

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αριθμούς ή τα χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών που μπορεί να προσπαθούν να χάσουν βάρος». Και προσθέτει: «Για αυτή τη μελέτη, θέλαμε να δούμε αν υπήρχαν τάσεις ή αλλαγές στον επιπολασμό των προσπαθειών απώλειας βάρους μεταξύ των παιδιών ηλικίας 8 έως 17 ετών».

Μητέρα vegan από τη Φλόριντα καταδικάστηκε για λιμοκτονία νηπίου διατρεφόμενου με ωμά φρούτα και λαχανικά

Στα τελικά επιχειρήματα, η συνεισαγγελέας Σάρα Μίλερ, βοηθός δικηγόρου, απευθύνθηκε στους ενόρκους και ανέφερε ότι το έγκλημα δεν ήταν ότι ο Έζρα πέθανε στον ύπνο του, αλλά ότι η Ο' Λίρι αρνήθηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για το παιδί της.

Close Icon