Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παιδιά

Παιδιά Μελέτη: Το περιπετειώδες παιδικό παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη

Παιδιά Μελέτη: Το περιπετειώδες παιδικό παιχνίδι μπορεί να αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη

Στις 9 Ιουλίου, είπε στο Fox News ότι το ίδρυμά του συνεργάζεται με τη Θεμελίωση Διάρκειας Ζωής για να φιλοξενήσει έναν Οικογενειακό Αγώνα Περιπέτειας στο Κουίνς για να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική σειρά από εμπόδια και δραστηριότητες μαζί.

Παιδιά Μελέτη: Τα παιδιά που συμμετείχαν σε πιο περιπετειώδες παιχνίδι που προκαλούσε συναισθήματα ενθουσιασμού ή φόβου είχαν μειωμένα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης σε σύγκριση με εκείνα που συμμετείχαν σε μη περιπετειώδεις δραστηριότητες, σύμφωνα με πρόσφατη εργασία που δημοσιεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική & Ανθρώπινη Ανάπτυξη (Child Psychiatry & Human Development). «Ανησυχούμε περισσότερο από ποτέ για την ψυχική υγεία των παιδιών και τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν ότι μπορεί να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε την ψυχική υγεία των παιδιών διασφαλίζοντας ότι έχουν πολλές ευκαιρίες για περιπετειώδες παιχνίδι», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Helen Dodd, καθηγήτρια παιδοψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Αυτό είναι πραγματικά θετικό γιατί το παιχνίδι είναι δωρεάν, ενστικτώδες και ικανοποιητικό για τα παιδιά, διαθέσιμο σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Τώρα πρέπει επειγόντως να επενδύσουμε και να προστατέψουμε φυσικούς χώρους, καλά σχεδιασμένα πάρκα και παιδικές χαρές περιπέτειας, για να υποστηρίξουμε την ψυχική υγεία των παιδιών μας».

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο μελέτες.

Μια μελέτη στη Βόρεια Ιρλανδία σε ένα δείγμα 427 γονέων, το οποίο διεύρυνε σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο «εθνικά αντιπροσωπευτικό» δείγμα 1919 γονέων που ζούσαν στη Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία) για να διερευνήσουν εάν η μεγαλύτερη μελέτη θα επιβεβαίωνε τα ευρήματα της πρώτης μελέτης. Όρισαν το περιπετειώδες παιχνίδι «ως το παιχνίδι που καθοδηγείται από παιδιά όπου τα παιδιά βιώνουν υποκειμενικά συναισθήματα ενθουσιασμού, συγκίνησης και φόβου, συχνά στο πλαίσιο της ανάληψης κινδύνων ανάλογα με την ηλικία».

Στη μελέτη συμμετείχαν γονείς με παιδιά ηλικίας 5-11 ετών κατά τις πρώτες εβδομάδες του lockdown για την COVID-19.

Οι γονείς συμπλήρωσαν τρεις διαφορετικές έρευνες:

μία για το παιχνίδι του παιδιού τους, μία σχετικά με τη γενική ψυχική υγεία του παιδιού τους λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της πανδημίας και μία τρίτη που αξιολογούσε εάν το παιδί τους είχε συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης κατά το πρώτο lockdown για την COVID-19.

Αφού ελήφθησαν υπόψη η ηλικία, το φύλο, η κατάσταση απασχόλησης των γονέων και η ψυχική υγεία των γονέων, τόσο οι μικρότερες όσο και οι μεγαλύτερες μελέτες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας έξω είχαν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, αλλά η μεγαλύτερη μελέτη έδειξε ισχυρότερη συσχέτιση για τα παιδιά μεγαλώνοντας σε νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η ισχυρότερη συσχέτιση μεταξύ των οικογενειών χαμηλότερου εισοδήματος μπορεί να είναι δευτερεύουσα σε λιγότερες ευκαιρίες σε αυτά τα νοικοκυριά για δομημένες δραστηριότητες όπως πρόσκοποι, πολεμικές τέχνες ή στρατόπεδα περιπέτειας, που συνήθως παρέχουν έκθεση στα συναισθήματα της αβεβαιότητας και της αντιμετώπισης. Θεωρούν ότι το περιπετειώδες παιχνίδι σε νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα γίνεται πιο έντονο καθώς αυτές οι δομημένες ευκαιρίες δεν είναι τόσο διαθέσιμες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το μη περιπετειώδες παιχνίδι δεν συσχετίστηκε με συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης και σημείωσαν ότι η μελέτη είχε περιορισμούς επειδή βασιζόταν σε αναφορές γονέων για το παιχνίδι και την ψυχική υγεία. «Περισσότερο παιχνίδι σημαίνει περισσότερη ευτυχία και λιγότερο άγχος και κατάθλιψη», δήλωσε ο Dan Paskins, διευθυντής του UK Impact στο Σώστε τα Παιδιά (Save the Children).

“Κάθε παιδί χρειάζεται και αξίζει ευκαιρίες για παιχνίδι.

Αυτή η σημαντική έρευνα δείχνει ότι αυτό είναι ακόμη πιο ζωτικής σημασίας για να βοηθηθούν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν μετά από όλα όσα έχασαν κατά τη διάρκεια των περιορισμών COVID-19.”

Ωστόσο, σε ορισμένα μέρη της χώρας, όπως η Νέα Υόρκη, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις ασφαλή μέρη για να παίζουν τα παιδιά έξω, αλλά ένας αθλητικός διευθυντής προσπαθεί να το αλλάξει αυτό.

“Στο City Parks Foundation, έναν από τους κορυφαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που κρατά τους νέους ενεργούς στη Νέα Υόρκη, έχουμε δει από πρώτο χέρι ότι τα παιδιά είχαν μια δύσκολη χρονιά. Γνωρίζουμε επίσης ότι η δημιουργία διασκεδαστικών υπαίθριων περιβαλλόντων για τους νέους για να παίζουν περιπετειωδώς τους βοηθά να σφυρηλατούν θετικές συνδέσεις , να χτίζουν αυτοπεποίθηση και να παραμένουν δραστήριοι», δήλωσε ο Mike Silverman, διευθυντής αθλητισμού του City Parks Foundation.

Στις 9 Ιουλίου, είπε στο Fox News ότι το ίδρυμά του συνεργάζεται με τη Θεμελίωση Διάρκειας Ζωής για να φιλοξενήσει έναν Οικογενειακό Αγώνα Περιπέτειας στο Κουίνς για να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γονείς και παιδιά να μειώσουν το άγχος συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική σειρά από εμπόδια και δραστηριότητες μαζί.

«Αυτός είναι επίσης ο πρώτος μας Οικογενειακός Αγώνας Περιπέτειας από την έναρξη της πανδημίας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός, και είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί μας ότι έχουμε ακόμη ανοιχτές θέσεις για οικογένειες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τα παιδιά τους για μια διασκεδαστική ώρα παιχνιδιού περιπέτειας», πρόσθεσε ο Σίλβερμαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα & υγιή μακριά από τις οθόνες-Μελέτη

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Πώς ωφελεί τα παιδιά το παιχνίδι με την άμμο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε συμβουλές για την αγορά παιδικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παραδοσιακά παιχνίδια παρέχουν καλύτερες αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες από τα τεχνολογικά παιχνίδια. Όταν αγοράζετε ένα παιχνίδι, σκεφτείτε τις εμπειρίες που θέλετε να έχει το μωρό της ζωής σας, σκεφτείτε ευρέως τους στόχους ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού, προσπαθήστε να παρέχετε ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις υψηλής ποιότητας και θυμηθείτε να διασκεδάζετε.

"Μωροπροστασία" του σπιτιού σας - Οδηγός νέου γονέα

Οι σκάλες αποτελούν απειλή για τα μωρά εξαιτίας της αδυναμίας τους να κατανοήσουν τον κίνδυνο, καθώς και της έλλειψης σταθερότητας και συντονισμού τους. Τα μωρά δεν είναι σε θέση να περιηγηθούν μόνα τους στις σκάλες- ως εκ τούτου, οι σκάλες πρέπει να φράσσονται με μια πύλη στην κορυφή και στο κάτω μέρος, σύμφωνα με το ‘Ασφαλή Παιδιά Παγκοσμίως’ (Safe Kids Worldwid). Υπάρχει μια ποικιλία από μορφές πύλης που είναι είτε προσωρινές είτε ημιμόνιμες.

Σχολικό οδοντιατρικό πρόγραμμα αποτρέπει το 80% των κοιλοτήτων με εφάπαξ, μη επεμβατική θεραπεία

Ενώ η περιορισμένη διαθεσιμότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών οδοντιάτρων μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τα προγράμματα στεγανοποίησης στα σχολεία, καθώς τα στεγανοποιητικά εφαρμόζονται από οδοντίατρο ή οδοντικό υγιεινολόγο, το SDF μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική εναλλακτική λύση, καθώς μπορεί επίσης να εφαρμοστεί από νοσηλευτές - ένα εργατικό δυναμικό που υπάρχει ήδη σε πολλά σχολεία.

Οι δομημένες σχολικές ημέρες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά υγιή. Πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών;

Ο προγραμματισμός των διακοπών μπορεί να προέρχεται από διάφορους οργανισμούς, όπως αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους δραστηριοτήτων, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, μουσεία και γκαλερί τέχνης, ομάδες ατόμων με αναπηρία, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει επίσης κατασκηνώσεις.

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Το EDsmart διερεύνησε πώς οι βαθμολογίες μαθημάτων προηγμένης τοποθέτησης AP το 2021 συγκρίθηκαν με τις βαθμολογίες το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, για τις 10 πιο δημοφιλείς εξετάσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο του Κολεγίου.

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».

Close Icon