Παιδιά

Παιδιά Κίνα: Το Πεκίνο επαναπροσδιορίζει το εκπαιδευτικό σύστημα

Παιδιά Κίνα: Το Πεκίνο επαναπροσδιορίζει το εκπαιδευτικό σύστημα

Καθώς η αύξηση του πληθυσμού είναι η πιο αργή εδώ και δεκαετίες, οι κινεζικές αρχές άρουν το όριο γέννησης δύο παιδιών νωρίτερα φέτος και επιθυμούν να αυξήσουν τα κίνητρα για τους γονείς να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

Παιδιά Κίνα: Η Κίνα απαγορεύει τις εξετάσεις για παιδιά ηλικίας έξι ετών καθώς το Πεκίνο επαναπροσδιορίζει το εκπαιδευτικό σύστημα. Το σύστημα προσανατολισμένο στις εξετάσεις της Κίνας κορυφώνεται με την φοβερή εισαγωγική εξέταση πανεπιστημίου σε ηλικία 18 ετών γνωστή ως gaokao.Το Πεκίνο απαγόρευσε τη γραπτή εξέταση για παιδιά ηλικίας έξι και επτά ετών, στο πλαίσιο των σαρωτικών εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην ανακούφιση των πιέσεων σε μαθητές και γονείς στο υπερανταγωνιστικό σχολικό σύστημα της Κίνας. Το σύστημα προσανατολισμένο στις εξετάσεις της Κίνας απαιτούσε από τους μαθητές να δίνουν εξετάσεις από την πρώτη τάξη και μετά, με αποκορύφωμα την φοβερή εισαγωγική εξέταση στην ηλικία των 18 ετών, γνωστή ως gaokao, όπου μια βαθμολογία μπορεί να καθορίσει την τροχιά της ζωής ενός παιδιού.

“Υπερβολικά συχνές εξετάσεις … που προκαλούν υπερφορτώσεις και πιέσεις των μαθητών”, έχουν αποκοπεί από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Το υπουργείο ανέφερε ότι η πίεση στους μαθητές από νεαρή ηλικία «βλάπτει την ψυχική και σωματική τους υγεία». Οι κανονισμοί περιορίζουν επίσης  τις εξετάσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε μία περίοδο, με ενδιάμεσες και ψευδείς εξετάσεις να επιτρέπονται στο γυμνάσιο.

Τα μέτρα εντάσσονται σε ευρύτερες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης της Κίνας, οι οποίες περιλαμβάνουν καταστολή των σχολείων με κακή κατάσταση – που θεωρούνται από τους γονείς ως ένας τρόπος για να διογκώσουν την εκπαιδευτική περιουσία των παιδιών τους.

Στα τέλη Ιουλίου, η Κίνα διέταξε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες φροντιστηρίου να γίνουν μη κερδοσκοπικές και απαγόρευσε στα πρακτορεία φροντιστηρίων να παραδίδουν μαθήματα σε βασικά θέματα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ουσιαστικά ακρωτηριάζοντας έναν τομέα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο στόχος είναι να μειωθεί η ανισότητα στην εκπαίδευση της Κίνας, όπου ορισμένοι γονείς της μεσαίας τάξης αποδίδουν πρόθυμα 100.000 γιουάν (15.400 δολάρια) ή περισσότερο ετησίως σε ιδιωτικά φροντιστήρια για να πάνε τα παιδιά τους σε κορυφαία σχολεία.

Πολλοί επίσης αποκτούν ακίνητα κοντά σε σχολεία, αυξάνοντας τις τιμές των κατοικιών.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα που να έχει τόσο ισχυρή κουλτούρα διδασκαλίας (όπως η Κίνα)», δήλωσε η Claudia Wang, συνεργάτης και επικεφαλής της εκπαίδευσης για την Ασία στην εταιρεία συμβούλων Oliver Wyman με έδρα τη Σαγκάη.

Καθώς η αύξηση του πληθυσμού είναι η πιο αργή εδώ και δεκαετίες, οι κινεζικές αρχές άρουν το όριο γέννησης δύο παιδιών νωρίτερα φέτος και επιθυμούν να αυξήσουν τα κίνητρα για τους γονείς να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.

Οι αρχές του Πεκίνου την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εναλλάσσουν τα σχολεία κάθε έξι χρόνια, για να αποτρέψουν τη συγκέντρωση κορυφαίων ταλέντων σε ορισμένα σχολεία.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης επανέλαβαν τη Δευτέρα την απαγόρευση στα σχολεία να δημιουργούν μαθήματα «προτεραιότητας» για χαρισματικούς μαθητές.

Το Υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε επίσης τις γραπτές εργασίες για μαθητές πρώτης και δεύτερης τάξης νωρίτερα φέτος και περιόρισε τις εργασίες για μαθητές γυμνασίου σε 1,5 ώρες το βράδυ.

Ωστόσο, πολλοί Κινέζοι γονείς εξακολουθούν να θεωρούν την εκπαίδευση ως ένα δρόμο προς την κοινωνική κινητικότητα. Η εισαγωγική εξέταση πανεπιστημίου gaokao είναι ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους οι φτωχοί αγροτικοί φοιτητές μπορούν να έχουν καλύτερη εκπαιδευτική ευκαιρία και προοπτικές εργασίας σε κορυφαία πανεπιστήμια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενσυναίσθηση και Επικοινωνία: Κλειδιά για τη μάθηση της τέχνης της διαφωνίας

Καλύτερες σχολικές επιδόσεις για τα παιδιά που χάνουν χρονιά

Η Κίνα επικρίνει τις ΗΠΑ για διακίνηση θεωριών συνωμοσίας ενόψει της έκθεσης για την καταγωγή του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν το ύψος του παιδιού

Εκτός από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, το παιδί σας χρειάζεται επίσης τη συνιστώμενη ποσότητα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στη διατροφή του για να εξασφαλίσει ότι θα είναι υγιές και ότι θα αποκτήσει το μέγιστο για τη δική του περίπτωση ύψος. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να επιλέγει τροφές που περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά όταν κάνει επιλογές γευμάτων.

H σπουδαιότητα της ποιότητας της σχέσης που αναπτύσσεται στα πρώτα χρόνια ζωής με το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα του παιδιού

Η στήριξη, η ευαισθητοποίηση, η ενσυναίσθηση και η παροχή ασφάλειας από μέρους των γονέων αποτελούν σταθερές βάσεις του αισθήματος ασφάλειας που αναπτύσσει μέσα του ο έφηβος ώστε να έχει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του, να νιώθει ικανός, να δημιουργεί καλές διαπροσωπικές σχέσεις, να μην φοβάται την αποτυχία και γενικότερα να  μπορεί καλλιεργεί ένα θετικό μοντέλο τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους κατά την μετάβασή του στην ενήλικη ζωή. 

Περίπου 86 εκατομμύρια παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στη σχολική τάξη

"Η ψηφιακή εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί και να βελτιωθεί, αλλά είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πιο περιθωριοποιημένες οικογένειες δεν είχαν πρόσβαση στη μάθηση".

Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά να προσαρμοστούν σε αυτό το «νέο φυσιολογικό»

Δώστε προσοχή στο πρωινό και το μεσημεριανό Ένας εγκέφαλος που τροφοδοτείται καλά θα λειτουργεί καλύτερα, περισσότερο. Ένας καλά τροφοδοτούμενος εγκέφαλος θα βοηθήσει επίσης στη συμπεριφορά. Βεβαιωθείτε ότι το πρωινό είναι υψηλής ποιότητας, γεμάτο πρωτεΐνες. Το πρωινό με ζάχαρη και υδατάνθρακες θα προκαλέσει τελικά εξάντληση του παιδιού σας και αυτό συμβαίνει όταν γίνεται νωθρό και είναι πιο πιθανό να προβεί σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ώστε να επιμένουν σε δύσκολες εργασίες προκειμένου να πετύχουν;

– Επιβραβεύστε την προσπάθειά τους καθώς εργάζονται σε μια δύσκολη εργασία (προσέχοντας να επαινέσετε μόνο την προσπάθειά τους και όχι τα αποτελέσματα της εργασίας τους). Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι αυτός ο τύπος επαίνου, που αναφέρεται ως «έπαινος διαδικασίας», ενισχύει τα κίνητρα του παιδιού να επιμένει σε μια δύσκολη εργασία.

Όταν οι γονείς ξαναπαντρεύονται: Συναισθήματα και Αντιδράσεις των Παιδιών. Ο Ρόλος των Γονιών

Με όσο προσεκτικό τρόπο κι αν γίνει αυτή η ενημέρωση και γνωριμία, είναι πιθανόν τα παιδιά να αντιδράσουν, είτε έχοντας μια ελπίδα επανασύνδεσης των γονιών τους, είτε ως μια μορφή ζήλιας, είτε ως αντίσταση και φόβο προς τη νέα αλλαγή. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο και κατανόηση. Δεν πρέπει να τα πιέζουμε να ετοιμαστούν και το κάθε παιδί ως μια διαφορετική οντότητα, απαιτεί τον δικό του χρόνο προετοιμασίας.