Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παιδιά

Δυσλεξία παιδί πρόβλημα: Ενθάρρυνση μαθητή από ειδικό δάσκαλο

Δυσλεξία παιδί πρόβλημα: Ενθάρρυνση μαθητή από ειδικό δάσκαλο

Ειδικός δάσκαλος συμβουλεύει παιδί με δυσλεξία

Δυσλεξία παιδί πρόβλημα: Η Κωνσταντίνα είναι μαμά του Κωνσταντίνου που τυχαίνει να έχει δυσλεξία. Έως σήμερα δεν γνώριζε την ύπαρξη των σχολίων του δασκάλου. Μέχρι που πριν από μερικές ώρες, σε ένα από αυτά τα ατελείωτα scroll down στο Facebook, έπιασε τον εαυτό της να κοιτά προς την οθόνη προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει μια ανάρτηση.

Η Κωνσταντίνα είχε ανεβάσει σε ένα δημοφιλές page, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, μια φωτογραφία με το τεστ που έγραψε ο γιος της στη Γλώσσα, όπου διακρίνονται τα σχόλια του δασκάλου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Κωνσταντίνος είναι 10 ετών και πηγαίνει στην Πέμπτη τάξη του 1ου Δημοτικού. Όπως μου αποκάλυψε η Κωνσταντίνα, που είναι παιδαγωγός σε παιδικό σταθμό, ο γιος της δαπανά πολύ περισσότερο χρόνο σε μαθήματα που έχουν να κάνουν με τη Γλώσσα, σε σχέση με άλλα παιδιά. Οι δυσκολίες άλλωστε που αντιμετωπίζει ένα παιδί με δυσλεξία στο διάβασμα, το γράψιμο και τον συλλαβισμό, οδηγούν πολλές φορές στην απογοήτευση και άλλες στην πολύ σκληρή δουλειά από το μέρος των παιδιών τα οποία «τρέχουν» προκειμένου να προφθάσουν τους συμμαθητές τους.

«Αντιλήφθηκα μόνη μου ότι ο Κωνσταντίνος έχει δυσλεξία όταν ξεκίνησε στην πρώτη δημοτικού. Η δασκάλα που είχε τότε δεν τον δεχόταν, έλεγε μάλιστα ότι ο μικρός βαριέται και γράφει ανάποδα ή με άσχημα γράμματα», μου εξηγεί η Κωνσταντίνα, η οποία χρειάστηκε να αλλάξει σχολείο στον γιο της μετά τα πρώτα δύο χρόνια.

Η ανάρτησή της στο Facebook

Στο ποστ που ανέβασε, μοιράστηκε τα σχόλια που έγραψε ο δάσκαλος πάνω στο τεστ του Κωνσταντίνου. Σχόλια που συγκίνησαν τόσο τη μητέρα, αλλά και όλο τον διαδικτυακό κόσμο. Σχόλια ενθάρρυνσης. Μόλις σε δύο γραμμές. Τόσες χρειάζονται.

Διαβάστε την ανάρτηση:

Κωνσταντίνος (10 ετων)

-Μαμά γράφουμε τεστ γλώσσας. Πωπωωω τι θα κάνω που δεν θυμάμαι με τίποτα ορθογραφία με αυτή τη δυσλεξία;

-Δεν πειράζει αγόρι μου θα προσπαθήσεις και θα γράψεις όσο καλύτερα μπορείς… Άλλωστε η προσπάθεια μετράει και όχι ο βαθμός για μένα. Ξέρω τι προσπάθεια καταβάλλεις καθημερινά.

-Μαμά πήραμε το τεστ. Πήρα 8.Ειναι καλό το 8;;

-Είναι εξαιρετικό!!!! Είμαι πολύ περήφανη. Και ξέρεις γιατί;; Για 2 λόγους. Πρώτον για εσένα γιατί προσπαθείς και δεύτερον για τον δάσκαλό σου και τα σχόλια που σου γράφει κάθε φορά γιατί για μένα αυτά έχουν μεγαλύτερη αξία από το 10 ή το 8.

Όταν ο δάσκαλος αφουγκράζεται και είναι εκεί….. Για τις ανάγκες και τον μαθητή του εγώ μόνο να υποκλιθώ μπορώ!!! Ευχαριστώ λοιπόν ολόψυχα! Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών σήμερα και εγώ βρήκα την ευκαιρία να το εκφράσω!!!!

«Συγκινήθηκα», μου εξομολογείται η Κωνσταντίνα, «γιατί επιτέλους είδα έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση και αγάπη να ενθαρρύνει τον μικρό. Να κατανοεί τη δυσκολία του και να νοιάζεται να βρει τρόπους να τον βοηθήσει. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο, έδειξε το ενδιαφέρον του και μου έκανε στοχευμένες ερωτήσεις αναφορικά με τους τομείς που δυσκολεύεται το παιδί. Ένιωσα ευτυχής που κάποιος με καταλαβαίνει» καταλήγει με τη χαρά αυτή της μητέρας που μπορεί επιτέλους να μοιραστεί ένα τέτοιο φορτίο.

Δεν είναι όλες οι μέρες εύκολες για την Κωνσταντίνα, η οποία γνωρίζει καλά ότι, όπως και ο γιος της, έτσι και η ίδια θα πρέπει να προσπαθεί λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες μαμάδες. Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι αυτή η δυσκολία φέρνει άρνηση και την άρνηση ακολουθεί η αντιπαράθεση μεταξύ γονέα και παιδιού όταν έρχεται η ώρα της μελέτης στο σπίτι. «Υπάρχει θυμός, νεύρα, ματαίωση και ξέσπασμα προς το πρόσωπο που προσπαθεί να βοηθήσει το παιδί στη μελέτη» μου εξηγεί.

Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι σαν τον δάσκαλο του Κωνσταντίνου, τότε ο Κωνσταντίνος δεν θα πάψει ποτέ να προσπαθεί. Και όσο ο Κωνσταντίνος προσπαθεί, όλοι εμείς θα έχουμε ελπίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αντιμετωπίσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών

Πως θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τη δυσλεξία

Σημάδια δυσλεξίας στο παιδί ανά ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε συμβουλές για την αγορά παιδικών παιχνιδιών που υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παραδοσιακά παιχνίδια παρέχουν καλύτερες αλληλεπιδράσεις και εμπειρίες από τα τεχνολογικά παιχνίδια. Όταν αγοράζετε ένα παιχνίδι, σκεφτείτε τις εμπειρίες που θέλετε να έχει το μωρό της ζωής σας, σκεφτείτε ευρέως τους στόχους ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού, προσπαθήστε να παρέχετε ευκαιρίες για αλληλεπιδράσεις υψηλής ποιότητας και θυμηθείτε να διασκεδάζετε.

"Μωροπροστασία" του σπιτιού σας - Οδηγός νέου γονέα

Οι σκάλες αποτελούν απειλή για τα μωρά εξαιτίας της αδυναμίας τους να κατανοήσουν τον κίνδυνο, καθώς και της έλλειψης σταθερότητας και συντονισμού τους. Τα μωρά δεν είναι σε θέση να περιηγηθούν μόνα τους στις σκάλες- ως εκ τούτου, οι σκάλες πρέπει να φράσσονται με μια πύλη στην κορυφή και στο κάτω μέρος, σύμφωνα με το ‘Ασφαλή Παιδιά Παγκοσμίως’ (Safe Kids Worldwid). Υπάρχει μια ποικιλία από μορφές πύλης που είναι είτε προσωρινές είτε ημιμόνιμες.

Σχολικό οδοντιατρικό πρόγραμμα αποτρέπει το 80% των κοιλοτήτων με εφάπαξ, μη επεμβατική θεραπεία

Ενώ η περιορισμένη διαθεσιμότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών οδοντιάτρων μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για τα προγράμματα στεγανοποίησης στα σχολεία, καθώς τα στεγανοποιητικά εφαρμόζονται από οδοντίατρο ή οδοντικό υγιεινολόγο, το SDF μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική εναλλακτική λύση, καθώς μπορεί επίσης να εφαρμοστεί από νοσηλευτές - ένα εργατικό δυναμικό που υπάρχει ήδη σε πολλά σχολεία.

Οι δομημένες σχολικές ημέρες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά υγιή. Πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών;

Ο προγραμματισμός των διακοπών μπορεί να προέρχεται από διάφορους οργανισμούς, όπως αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους δραστηριοτήτων, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, μουσεία και γκαλερί τέχνης, ομάδες ατόμων με αναπηρία, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει επίσης κατασκηνώσεις.

Πώς συγκρίνονται οι βαθμολογίες μαθημάτων το 2021 με τις βαθμολογίες πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ

Το EDsmart διερεύνησε πώς οι βαθμολογίες μαθημάτων προηγμένης τοποθέτησης AP το 2021 συγκρίθηκαν με τις βαθμολογίες το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19, για τις 10 πιο δημοφιλείς εξετάσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Συμβούλιο του Κολεγίου.

10 κορυφαίες απειλές για την παιδική ηλικία που θέτουν σε κίνδυνο 8 εκατομμύρια παιδιά στον Καναδά.

Για την αποκατάσταση αυτών των ζητημάτων, η Όστιν επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Επιτρόπου για τα παιδιά και τη νεολαία, ο οποίος θα είναι αφοσιωμένος στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και τη δημιουργία διαφάνειας και λογοδοσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες που σχετίζονται με τα παιδιά και τη νεολαία, με τη δημοσίευση ενός προϋπολογισμού για τα παιδιά.

Τα σνακ μεγάλου μεγέθους τροφοδοτούν το κύμα παιδικής παχυσαρκίας στις Η.Π.Α.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία ότι σε 20 χρόνια θα δούμε αυτό το τεράστιο μπαλόνι χρόνιας ασθένειας το οποίο θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης».

Close Icon