Παιδιά

Μαύροι Κύκλοι: Γιατί εμφανίζονται κάτω από τα μάτια των παιδιών;

Μαύροι Κύκλοι: Γιατί εμφανίζονται κάτω από τα μάτια των παιδιών;

Η εκδήλωση των μαύρων κύκλων μπορεί επιπρόσθετα να σχετίζεται με την απουσία ύπνου καθώς επίσης και την κληρονομικότητα. Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών μπορεί σε κάποιους ανθρώπους να είναι πιο λεπτό και διαφανές, στοιχείο το οποίο μπορεί να κληρονομήσουν και τα παιδιά. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις οι μαύροι κύκλοι γύρω από την περιοχή των ματιών μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό.

Μαύροι Κύκλοι: Ένα φαινόμενο που είναι πιθανόν να παρατηρήσουν οι γονείς στα παιδιά, είναι η εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια τους, γεγονός το οποίο μπορεί να τους τρομάξει αρκετά και να χρειάζονται συμβουλές από τον παιδίατρο.

Γιατί εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια των παιδιών;

Η εμφάνιση των μαύρων κύκλων τις περισσότερες φορές σχετίζεται με την εμφάνιση ρινικής συμφόρησης, όταν το παιδί είναι μπουκωμένο ή λόγω μιας αλλεργίας, καθώς οι ρινικές εκκρίσεις δεν επιτρέπουν στο αίμα να έχει ομαλή ροή στις φλέβες του βλεννογόνου της μύτης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το αίμα να συγκεντρώνεται στις περιοφθαλμικές φλέβες, καθώς δεν μπορεί να παροχετευτεί στις ρινικές φλέβες, οι οποίες είναι ήδη γεμάτες. Έτσι, στην περιοχή γύρω από τα μάτια οι φλέβες αποκτούν πιο σκούρο χρώμα, δίνοντας την τελική αυτή εικόνα των μαύρων κύκλων.

Πού οφείλεται η ρινική συμφόρηση;

Η ρινική συμφόρηση όπως ήδη αναφέρθηκε και η εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορούν να οφείλονται σε αλλεργική ρινίτιδα, σε υποτροπιάζουσα λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού καθώς και σε χρόνια ρινοκολπίτιδα. Στις περιπτώσεις αυτές η παραγωγή παχύρρευστων βλεννοπυωδών εκκρίσεων, έχει σαν αποτέλεσμα οι εκκρίσεις να λιμνάζουν μέσα στους παραρρίνιους κόλπους με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμφόρηση, οι φλέβες να διογκώνονται και να παρεμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία του αίματος.

Μπορεί να έχει μαύρους κύκλους για κάποιον άλλο λόγο;

Η εκδήλωση των μαύρων κύκλων μπορεί επιπρόσθετα να σχετίζεται με την απουσία ύπνου καθώς επίσης και την κληρονομικότητα. Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών μπορεί σε κάποιους ανθρώπους να είναι πιο λεπτό και διαφανές, στοιχείο το οποίο μπορεί να κληρονομήσουν και τα παιδιά. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις οι μαύροι κύκλοι γύρω από την περιοχή των ματιών μπορεί να υποδηλώνουν κάτι πιο σοβαρό.

Τι να κάνετε για να περιορίσετε τους μαύρους κύκλους;

Οι γονείς με εφαρμογή συχνών ρινικών πλύσεων και εντοπισμό και απομάκρυνση των αλλεργιογόνων στοιχείων, στην περίπτωση που η ρινική συμφόρηση οφείλεται σε αλλεργία, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στον περιορισμό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάτια μαύροι κύκλοι: Τips για να απαλλαγείτε

Ξεκούραστη επιδερμίδα :Τρία tips να την πετύχεις

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους με τρεις τροφές

Που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι και πως να τους αντιμετωπίσετε άμεσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν το ύψος του παιδιού

Εκτός από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, το παιδί σας χρειάζεται επίσης τη συνιστώμενη ποσότητα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στη διατροφή του για να εξασφαλίσει ότι θα είναι υγιές και ότι θα αποκτήσει το μέγιστο για τη δική του περίπτωση ύψος. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να επιλέγει τροφές που περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά όταν κάνει επιλογές γευμάτων.

H σπουδαιότητα της ποιότητας της σχέσης που αναπτύσσεται στα πρώτα χρόνια ζωής με το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα του παιδιού

Η στήριξη, η ευαισθητοποίηση, η ενσυναίσθηση και η παροχή ασφάλειας από μέρους των γονέων αποτελούν σταθερές βάσεις του αισθήματος ασφάλειας που αναπτύσσει μέσα του ο έφηβος ώστε να έχει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του, να νιώθει ικανός, να δημιουργεί καλές διαπροσωπικές σχέσεις, να μην φοβάται την αποτυχία και γενικότερα να  μπορεί καλλιεργεί ένα θετικό μοντέλο τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους άλλους κατά την μετάβασή του στην ενήλικη ζωή. 

Περίπου 86 εκατομμύρια παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στη σχολική τάξη

"Η ψηφιακή εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί και να βελτιωθεί, αλλά είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πιο περιθωριοποιημένες οικογένειες δεν είχαν πρόσβαση στη μάθηση".

Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς τα παιδιά να προσαρμοστούν σε αυτό το «νέο φυσιολογικό»

Δώστε προσοχή στο πρωινό και το μεσημεριανό Ένας εγκέφαλος που τροφοδοτείται καλά θα λειτουργεί καλύτερα, περισσότερο. Ένας καλά τροφοδοτούμενος εγκέφαλος θα βοηθήσει επίσης στη συμπεριφορά. Βεβαιωθείτε ότι το πρωινό είναι υψηλής ποιότητας, γεμάτο πρωτεΐνες. Το πρωινό με ζάχαρη και υδατάνθρακες θα προκαλέσει τελικά εξάντληση του παιδιού σας και αυτό συμβαίνει όταν γίνεται νωθρό και είναι πιο πιθανό να προβεί σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ώστε να επιμένουν σε δύσκολες εργασίες προκειμένου να πετύχουν;

– Επιβραβεύστε την προσπάθειά τους καθώς εργάζονται σε μια δύσκολη εργασία (προσέχοντας να επαινέσετε μόνο την προσπάθειά τους και όχι τα αποτελέσματα της εργασίας τους). Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι αυτός ο τύπος επαίνου, που αναφέρεται ως «έπαινος διαδικασίας», ενισχύει τα κίνητρα του παιδιού να επιμένει σε μια δύσκολη εργασία.

Επαναπροσδιορισμός του εκπαιδευτικού συστήματος στην Κίνα με στόχο την αποφυγή υπερβολικής πίεσης στους μαθητές

Καθώς η αύξηση του πληθυσμού είναι η πιο αργή εδώ και δεκαετίες, οι κινεζικές αρχές άρουν το όριο γέννησης δύο παιδιών νωρίτερα φέτος και επιθυμούν να αυξήσουν τα κίνητρα για τους γονείς να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.