Ομορφιά

Χείλια : Συμβουλές για σωστή περιποίηση

Χείλια : Συμβουλές για σωστή περιποίηση

Τα χείλη έρχονται σε κάθε είδους σχήματα, αλλά σε αντίθεση με όλα τα δημοφιλή βουητά περιοδικών, ο τύπος των χειλιών σας δεν σχετίζεται με την προσωπικότητά σας. Περίοδος. Η γενετική καθορίζει κυρίως τον τύπο των χειλιών σας, τη δομή του προσώπου σας και άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ωστόσο, ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τα χείλη σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πώς φαίνονται τα χείλη σας. Το χαμόγελό σας, το συνοφρύωμα και άλλες κινήσεις των χειλιών σας βοηθούν να επικοινωνήσετε τα συναισθήματά σας στους άλλους.

Τα χείλη είναι τόσο μοναδικά όσο τα δακτυλικά αποτυπώματα

 • Τα χείλη σας είναι μοναδικά – τόσο μοναδικά που τα αποτυπώματα των χειλιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν αξιόπιστα για αναγνώριση , όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα.
 • Το μοτίβο των ρυτίδων και των γραμμών στα χείλη ποικίλλει ανάλογα με το άτομο. Οι εκτυπώσεις στα χείλη μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του στίγματος των χειλιών σας όταν βάζετε κραγιόν.
 • Η επιστήμη των εκτυπώσεων χειλιών ονομάζεται χηλοσκόπηση από την ελληνική λέξη για τα χείλη.

Ταξινόμηση των χειλιών

Με σχήμα χείλους

 • Τα χείλη μπορούν να ταξινομηθούν με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι το σχήμα. Μπορούν να είναι παχουλά ή λεπτά, σε σχήμα καρδιάς ή στρογγυλά ή πολλές άλλες παραλλαγές.
 • Είναι δύσκολο να τυποποιηθεί ένα τόσο μοναδικό χαρακτηριστικό. Οι ερευνητές δημιουργούν τώρα γεωμετρικά μοντέλα και μοντέλα υπολογιστών για να περιγράψουν τα χείλη με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Με εκτύπωση χειλιών

 • Ένας άλλος τρόπος για να ταξινομήσετε τους τύπους των χειλιών είναι η εκτύπωση χειλιών, η οποία βασίζεται στο μοτίβο των γραμμών στα χείλη σας.

Οι ερευνητές βρήκαν πέντε τύπους μοτίβων χειλιών:

 • Τύπος Ι: κάθετες γραμμές που διατρέχουν ολόκληρα τα χείλη ή μέρος των χειλιών
 • Τύπος II: διακλαδισμένες γραμμές σε σχήμα Υ
 • Τύπος III: διασταυρούμενες (διασταυρωμένες) γραμμές
 • Τύπος IV: δικτυωτές (δικτυωτές) γραμμές
 • Τύπος V: απροσδιόριστες (μικτές) γραμμές
Τα χείλη ως αντίληψη της ομορφιάς
 • Τα είδη των χειλιών που θεωρούνται όμορφα εξαρτώνται από τις τοπικές διαφορές καθώς και τη δημοφιλή κουλτούρα.
 • Μια επιστημονική μελέτη του 2016 για την ελκυστικότητα των χειλιών διαπίστωσε ότι η προτίμηση στο μέγεθος των χειλιών ποικίλλει, ανάλογα με το πού ζείτε.
 • Στους ανθρώπους της Λατινικής Αμερικής άρεσαν τα μεγάλα χείλη. Οι Βόρειοι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προτιμούσαν τα μεγάλα χείλη λιγότερο, και εκείνοι που ζούσαν στην Ασία προτιμούσαν τα μικρότερα χείλη.
 • Αυτές οι προτιμήσεις για τα χείλη παρέμειναν ίδιες σε κάθε περιοχή, ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνική καταγωγή, την ηλικία ή το εισόδημα των ερωτηθέντων.

Ακολουθεί βίντεο για τα χείλια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χείλια : Tips για να τα φροντίσετε σωστά

Ομορφιά : Αποφύγετε τα ξηρά χείλη

Αύξηση χειλιών : H τεχνική που θα λατρέψεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας στα μαλλιά σου

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ασφαλές για χρήση μόνο του ή ως συστατικό άλλων προϊόντων μαλλιών. Με λίγους πειραματισμούς, το λάδι καρύδας μπορεί να λειτουργήσει για μια μεγάλη ποικιλία τύπων μαλλιών.

Θαλασσινό αλάτι: Φυσικός αρωγός δερματικής υγείας - Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Θαλασσινό αλάτι: Το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και κάλιο, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία και την κυτταρική λειτουργία του δέρματός μας.

Πώς μπορώ να τονώσω το κολλαγόνο στον οργανισμό μου

Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα πεπτίδια κολλαγόνου είναι σε θέση να στηρίξουν την ελαστικότητα του δέρματος και την πυκνότητα του δερματικού κολλαγόνου. Πώς ακριβώς; Έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην προώθηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και άλλων μορίων που συνθέτουν το δέρμα, όπως η ελαστίνη και η φιμπριλλίνη.

Πώς η απολέπιση ενισχύει την υγεία του δέρματος

Απολέπιση: Η απολέπιση με ένα scrub σώματος ή με άλλα είδη προϊόντων όπως η λούφα, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματός σας με διάφορους τρόπους.

Αγχολυτικό και αναλγητικό, το λουτρό με θαλασσινό αλάτι είναι ένα must για τη ρουτίνα περιποιήσής σου

Θαλασσινό αλάτι: Ενώ το λουτρό με ζεστό νερό, γενικά, είναι ένας καλός τρόπος για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μετά από μια δύσκολη μέρα, η προσθήκη θαλασσινών αλάτων λέγεται ότι επεκτείνει τα οφέλη του στο δέρμα, τους μύες και τις αρθρώσεις σας.

Το καστορέλαιο μπορεί να τονώσει το δέρμα σου και να ενισχύσει την ανάπτυξη της τρίχας

Καστορέλαιο: Τα θρεπτικά και θεραπευτικά του οφέλη μπορεί να σας βοηθήσουν να απολαύσετε νεανικό δέρμα και πλούσια δυνατά μαλλιά. Η διατροφή σας παίζει επίσης τεράστιο ρόλο στη συνολική υγεία του δέρματός σας, οπότε επιλέξτε να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή ρουτίνα στην καθημερινότητά σας με γενναιόδωρες δόσεις άσκησης.