Ομορφιά

Βαφές μαλλιών : Παρενέργειες που προκαλούνται αν έχουν λήξει

Βαφές μαλλιών : Παρενέργειες που προκαλούνται αν έχουν λήξει

Βαφές μαλλιών : Τα προϊόντα βαφής μαλλιών συνήθως δεν έχουν ημερομηνίες λήξης στη συσκευασία τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές που αναρωτιούνται εάν η παλιά βαφή μαλλιών εξακολουθεί να λειτουργεί και είναι ασφαλές στη χρήση.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η κλειστή βαφή μαλλιών δεν λήγει. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η βαφή μαλλιών έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 χρόνια. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η βαφή μαλλιών ενδέχεται να μην λειτουργεί αποτελεσματικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παλιά βαφή μαλλιών είναι επικίνδυνη στη χρήση. Ωστόσο,  περιέχει χημικά μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Τρόποι για να καταλάβετε αν η βαφή έχει λήξει

 • Όταν ασχολείστε με βαφή μαλλιών που ενδέχεται να έχει λήξει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι εάν το δοχείο είναι ανοιχτό. Μόλις ανοίξει, οποιοσδήποτε τύπος βαφής μαλλιών μπορεί να μολυνθεί από βακτήρια ή μύκητες. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να προκληθεί κακή μυρωδιά. Αυτή πρέπει να είναι η προειδοποίησή σας για να την πετάξετε. Η ανοιχτή βαφή μαλλιών είναι ασφαλής μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ενδείξεις ότι η βαφή δεν είναι καλή

Η ανοιγμένη βαφή μαλλιών μπορεί να φαίνεται τέλεια στο μάτι (και στη μύτη). Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις που μπορεί να δείχνουν ότι δεν είναι.

 • Μια ξινή, έντονη ή ασυνήθιστη μυρωδιά που διαφέρει από το άρωμα αμμωνίας που σχετίζεται με τη βαφή των μαλλιών
 • Ασυνήθιστο χρώμα
 • υγρό που έχει ραβδώσει ή διαχωριστεί
 • Ραγισμένο μπουκάλι
 • Διαρροή μπουκάλι
 • Κέικ γύρω από το πώμα της φιάλης
 • Κατεστραμμένη ή χτυπημένη συσκευασία που έχει ξεθωριάσει

Οξείδωση των δοχείων με το περιεχόμενο

 • Οι περισσότερες μορφές βαφής μαλλιών συσκευάζονται με δύο ξεχωριστά μπουκάλια ή σακούλες προϊόντων που πρέπει να αναμιχθούν μαζί. Εάν έχετε ανοίξει τα δοχεία αλλά δεν έχετε αναμίξει τα συστατικά, μπορεί να αρχίσουν να οξειδώνονται, ακόμη και αν φυλάσσονται σωστά.
 • Η οξείδωση είναι μια χημική αντίδραση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις χημικές ουσίες στη βαφή μαλλιών. Κάθε ανοιχτό προϊόν που έχει εκτεθεί σε ηλιακό φως, αέρα, υγρασία, θερμότητα ή υγρασία θα υποβαθμιστεί και θα οξειδωθεί πιο γρήγορα.
 • Οι κατασκευαστές συνιστούν συνήθως τη χρήση ανοιγμένων, μη αναμεμιγμένων δοχείων εντός 6 εβδομάδων.

Ακολουθεί βίντεο για τις βαφές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κολλαγόνο : Πως ενισχύει την υγεία των μαλλιών

Εταιρεία Φαρμακευτικού Managemen : Ανακοινώνει νέο κώδικα ηθικής και δεοντολογίας

Ενδομήτρια συσκευή (IUD) : Απογειώστε την σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σημαντικά είναι τα Vegan προϊόντα ομορφιάς για την επιδερμίδα σας;

Ομορφιά: Τα οφέλη ενός vegan καθεστώτος περιποίησης δέρματος είναι πολύ εκπληκτικά για να τα χάσετε. Το καλό είναι ότι εκτός από το δέρμα, υπάρχουν και πολλά vegan προϊόντα για τα μαλλιά και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

Πώς θα κάνετε το άρωμά σας να μυρίζει περισσότερο;

Άρωμα: Ποιος δεν θα ήθελε να μυρίζει υπέροχα όλη μέρα; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή αρώματος, πολλές από τις οποίες κάνουν το άρωμα να διαρκεί περισσότερο.

Ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ που χρειάζεται να έχεις στην τσάντα σου;

Ομορφιά: Έχουμε τα πέντε βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε στο τσαντάκι μακιγιάζ σας για να ανανεώσετε γρήγορα την εμφάνισή σας και να συνεχίσετε να φαίνεστε υπέροχη όλη μέρα.

7 Tips μακιγιάζ για κοπέλες με ξανθά μαλλιά

Makeup: Tο να βρεις το σωστό μακιγιάζ για τις ξανθιές μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Αλλά χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο.