Ομορφιά

Στέγνωμα μαλλιών: Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας

Στέγνωμα μαλλιών: Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας

Στέγνωμα μαλλιών: Το ξέρετε ότι όσο περισσότερο τα μαλλιά σας είναι υγρά ή βρεγμένα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα βλάβης;

Σύμφωνα με την Δρ. Joyce Park, η οποία είναι πιστοποιημένη δερματολόγος με έδρα στην Ουάσιγκτον και έχει ιδρύσει την εικονική κλινική δερματολογίας Skin Refinery, υπάρχει μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Νότια Κορέα που διαπίστωσε ότι το στέγνωμα με το σεσουάρ μπορεί να είναι πραγματικά καλύτερο για τα μαλλιά σας σε σχέση με το φυσικό στέγνωμα—με μερικούς κανόνες, οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Χρησιμοποιείτε πάντα μια ρύθμιση χαμηλής θερμότητας
  • Κρατήστε το σεσουάρ 15 εκατοστά μακριά από το κεφάλι σας
  • Μετακινείτε συνεχώς το σεσουάρ, ώστε να μην συγκεντρώνεται σε μια περιοχή για πολλή ώρα

 

Αν και είναι αλήθεια ότι το στέγνωμα των μαλλιών σας στον αέρα σημαίνει ότι δεν θα εκτεθούν στη θερμότητα, δεν λαμβάνεται υπόψη η παρατεταμένη έκθεση στο νερό, η οποία προκαλεί διόγκωση σε μέρος του στελέχους των μαλλιών σας. Όταν ο άξονας των μαλλιών σας διογκώνεται, ανακατεύεται με τις πρωτεΐνες μέσα σε κάθε σκέλος και μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά από μέσα προς τα έξω.

Το takeaway: Όσο περισσότερο τα μαλλιά σας είναι υγρά ή βρεγμένα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα βλάβης, οπότε μέχρι νεωτέρας (επειδή η επιστήμη υπόκειται πάντα σε αλλαγές καθώς γίνονται περισσότερες μελέτες), το καλύτερο στοίχημά σας για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή είναι να φυσάτε στεγνώστε προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τις τρεις συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης

Πώς να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Πώς να λούζετε τα μαλλιά σας σαν να είστε στο κομμωτήριο

Tips περιποίησης για να κάνετε τα γκρίζα μαλλιά σας να λάμπουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές ομορφιάς για το πρώτο ραντεβού

Ομορφιά: Η πιο ελκυστική ποιότητα είναι η αυθεντικότητα. Να είστε ο εαυτός σας, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ραντεβού. Η γνήσια αυτοπεποίθηση λάμπει, κάνοντας σας ακόμα πιο όμορφους στα μάτια του ραντεβού σας.

Αποτρίχωση με κλωστή: Πώς να την κάνεις μόνη σου στο σπίτι και γιατί να την επιλέξεις.

Αποτρίχωση με κλωστή: Πρόκειται για μια αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που έχει τις ρίζες της στη Μέση Ανατολή. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα μόνο κομμάτι βαμβακερής κλωστής. Αν και λιγότερο δημοφιλής από το τσιμπιδάκι, προτιμάται από πολλές γυναίκες καθώς χαρίζει ένα πραγματικά αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, κυρίως όταν πρόκειται για ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Τρόποι για να προστατέψετε το δέρμα σας στην εγκυμοσύνη

Δέρμα εγκυμοσύνη: Η προστασία του δέρματος στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ραγάδων και την προώθηση της συνολικής υγείας του δέρματος.