Ομορφιά

Ρετινόλη: Τι είναι η ρετινόλη που βρίσκεται στις κρέμες αντιγήρανσης;

Ρετινόλη: Τι είναι η ρετινόλη που βρίσκεται στις κρέμες αντιγήρανσης;

Ρετινόλη: Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη ρετινόλη, αλλά υπάρχουν 5 κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αγοράζουν και χρησιμοποιούν ρετινόλη.

Το ρετινοειδές είναι ένας όρος που καλύπτει τόσο τη μη συνταγογραφούμενη ρετινόλη όσο και το ρετινοϊκό οξύ που χορηγείται με συνταγή. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι ρετινοειδών που μπορείτε να πάρετε χωρίς συνταγή: παλμιτικός ρετινυλεστέρας, ρετιναλδεΰδη και ρετινόλη. Το συνταγογραφούμενο ρετινοειδές περιλαμβάνει Tretinoin (Retin-A) και Tazarotene. Η ταζαροτένη είναι το ρετινοειδές με την υψηλότερη αντοχή.


5 κύρια οφέλη της ρετινόλης

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη ρετινόλη, αλλά υπάρχουν 5 κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αγοράζουν και χρησιμοποιούν ρετινόλη. Εδώ θα συζητήσουμε περαιτέρω αυτούς τους λόγους.

Η ρετινόλη μπορεί να καθαρίσει την ακμή σας

Έχετε ακμή ανθεκτική στη θεραπεία; Η ρετινόλη μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ξεμπλοκάροντας τους πόρους, η ρετινόλη καθαρίζει το δέρμα και αποτρέπει την εμφάνιση περαιτέρω εστιών. Φυσικά, λιγότερη ακμή θα οδηγήσει σε λιγότερα σημάδια ακμής. Επιπλέον, τα ρετινοειδή μπορούν να ενισχύσουν τα αποτελέσματα άλλων φαρμακευτικών κρεμών και τζελ, επιτρέποντάς σας να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη όποιων θεραπειών χρησιμοποιείτε.

Η ρετινόλη μπορεί να καταπολεμήσει τα σημάδια της γήρανσης

Μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα και πιο καλά μελετημένα αντιγηραντικά συστατικά στην αγορά. Αρχικά κυκλοφόρησε ως θεραπεία κατά της ακμής στη δεκαετία του ’70, η τρετινοΐνη αποδείχθηκε γρήγορα ότι έχει σημαντικές αντιγηραντικές επιδράσεις.

Η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τον τόνο του δέρματος

Μία από τις πολλές αξιοσημείωτες πτυχές της ρετινόλης είναι ότι διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, η οποία εκδηλώνεται ως ένα είδος «απολέπισης» δράσης. Το θαμπό και ξηρό δέρμα ανοίγει τη θέση του για ένα νέο, πιο φωτεινό και πιο ομοιόμορφο δέρμα, οπλισμένο με αυξημένα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης. Το παχύτερο δέρμα είναι πιο δυνατό, πιο λείο και έχει λιγότερες γενικές ατέλειες. Έτσι, ακόμη και το σχετικά «ελεύθερο» δέρμα μπορεί να έχει ακτινοβολίες από τη ρετινόλη.

Η ρετινόλη είναι οικονομικά αποδοτική

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, η δαπάνη για ρετινόλη μπορεί να φαίνεται σαν μια υπερβολή που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Ωστόσο, οι δαπάνες για φθηνότερες, βραχυπρόθεσμες λύσεις μπορεί τελικά να αποδειχθεί η ακριβότερη επιλογή στο τέλος. Η ρετινόλη είναι ένα από τα μόνα συστατικά με επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη, καθιστώντας την μια αξιόπιστη επένδυση για το μέλλον σας.

Διατίθεται με ιατρική συνταγή ή χωρίς ιατρική συνταγή

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα ρετινοειδές χωρίς ιατρική συνταγή θα πρέπει να είναι αρκετό για να ξεκινήσετε. Η χαμηλότερη δόση επιτρέπει στο δέρμα να εγκλιματιστεί στο προϊόν με μικρότερο κίνδυνο ερεθισμού. Αυτές οι χαμηλότερες δόσεις ρετινόλης έχουν επίσης λιγότερες παρενέργειες από το ρετινοϊκό οξύ που χορηγείται με συνταγή. Ωστόσο, η αντιστάθμιση είναι ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δείτε ορατά αποτελέσματα. Εάν έχετε δισταγμό σχετικά με την απαιτούμενη δοσολογία, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο ή τον πλαστικό χειρουργό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 Μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα

Πώς τα φρούτα και τα λαχανικά προστατεύουν το δέρμα μας;

5 Tips για να πιο λαμπερό δέρμα

5 Tips για ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ

Η αποφρακτική άπνοια ύπνου συνδέεται με πιο αδύναμα οστά και δόντια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα