Ομορφιά

Πρόσωπο ομορφιά: Πώς θα απαλλαγείτε από την ερυθρότητα

Πρόσωπο ομορφιά: Πώς θα απαλλαγείτε από την ερυθρότητα

Πρόσωπο ομορφιά: Πώς θα απαλλαγείτε από την ερυθρότητα. Το δέρμα μου είναι τόσο ευαίσθητο και ερυθρό, τι μπορώ να κάνω να το διορθώσω. Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι φίλες μας όταν ανταλλάσσουμε απόψεις για στιλ και ομορφιά. 

Είτε πρόκειται για ξαφνική έξαψη του προσώπου, για μια δραματική αντίδραση σε ένα νέο προϊόν  ή για κάτι πιο σοβαρό – ο δερματολόγος Dendy Engelman εξηγεί γιατί συμβαίνει και πού μπορεί να οφείλεται.

Ευαισθησία στο δέρμα. “Όταν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, ορισμένα συστατικά του προϊόντος μπορεί ξαφνικά να αποτελέσουν πρόβλημα και να θέσουν σε κίνδυνο τη δύναμη του φράγματος του δέρματος και την ικανότητά του να κάνει τη δουλειά του. Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος περιλαμβάνουν: ερυθρότητα, φλεγμονή, ερεθισμό, ευαισθησία ή αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης οι αλλαγές θερμοκρασίας, τα πικάντικα τρόφιμα και το αλκοόλ μπορούν όλοι να προκαλέσουν άτομα με ροδόχρου ακμή.  Για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου προσανατολίσου για προϊόντα χωρίς επιβλαβή συστατικά, όπως αρώματα, αλκοόλ, φθαλικά άλατα, θειικά άλατα, parabens που μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα. Προσθέστε συστατικά όπως η αλόη βέρα και τα αντιοξειδωτικά για να καταπραΰνετε και να καταπολεμήσετε τους περιβαλλοντικούς επιτιθέμενους.

Ποια προϊόντα πρέπει να αποφεύγουμε εάν είμαστε επιρρεπείς σε ερυθρότητα του δέρματος;
“Το ευαίσθητο δέρμα είναι επιρρεπές σε υπερβολική απολέπιση, οπότε αποφύγετε το τρίψιμο.  Για ευαίσθητες περιοχές μπορείτε να κάνετε ένα από τα δύο πράγματα: ελαχιστοποιήστε το χρόνο που το προϊόν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας ή χρησιμοποιείτε μόνο συστατικά για ευαίσθητο δέρμα όπως λάδια ή προβιοτικά.” Ποια άλλα προληπτικά μέτρα μπορεί να λάβει κάποιος για να διατηρήσει το δέρμα του προστατευμένο;” Ένα καλό σχήμα. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή ροδόχρου ακμή θα πρέπει να διατηρούν ένα σχήμα για να περιορίσουν την ερυθρότητα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χούμους σε τρεις εκδοχές

Ψυχολογική ευημερία και άθληση

Καυτερή πιπεριά έρευνα: Συμβάλλει στην μακροζωία

Αυτοσαμποτάζ, η τρικλοποδιά που βάζεις στον εαυτό σου

Είναι το πόσιμο κολλαγόνο το ελιξήριο της νεότητας;

Κολλαγόνο Πόσιμο: Έχετε πιθανώς ακούσει για το κολλαγόνο και πόσο σημαντικό είναι για το δέρμα σας. Αλλά η κατανάλωση περισσότερου από αυτό μεταφράζεται πραγματικά σε περισσότερο κολλαγόνο στο δέρμα σας; Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία!

Όλα όσα θες να ξέρεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Σε όλο τον κόσμο περίπου το 60 τοις εκατό των ανδρών και το 50 τοις εκατό των γυναικών βιώνει κάποια μορφή τριχόπτωσης. Η πρώτη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε το 1939 στην Ιαπωνία με μονές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής.

Τρόποι για να δυναμώσετε τα νύχια σας

Νύχια: Είναι η μόδα που μας έχει παρασύρει, με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα νύχια μας περισσότερο από ποτέ.

Οι αιτίες που λεπταίνουν το δέρμα σας

Λέπτυνση επιδερμίδας: Το δέρμα γίνεται λεπτότερο καθώς ένα άτομο γερνά, ή ως αποτέλεσμα ηλιακής βλάβης, φαρμάκων ή παραγόντων του τρόπου ζωής.

Πυκνά φρύδια: 3 hacks που λειτουργούν πραγματικά

Φρύδια: Το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μια ...ενδιαφέρουσα χρονιά, που μας έκανε να ξοδέψουμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να παχύνουμε τα φρύδια μας.

Πόσο συμμετρικό είναι το πρόσωπο σας;

Πρόσωπο Σχήμα: Το να έχετε χαρακτηριστικά που δεν αντανακλούν τέλεια το ένα το άλλο και στις δύο πλευρές του προσώπου σας ονομάζεται ασυμμετρία. Ο τραυματισμός, η γήρανση, το κάπνισμα και άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ασυμμετρία. Η ασυμμετρία του προσώπου όταν είναι ήπια είναι μάλλον φυσιολογική.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσεις κοιλιακούς

Κοιλιακοί στο σπίτι: Εκτός από τους αθλητές, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπτυγμένους κοιλιακούς μυς που καλύπτονται από ένα στρώμα λίπους. Μερικό από αυτό είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος (υποδόριο λίπος). Μερικό από αυτό είναι βαθιά στην κοιλιακή χώρα (σπλαχνικό λίπος).