Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ομορφιά

Προσδόκιμο ζωής: Γιατί οι Ιάπωνες παραμένουν νέοι;

Προσδόκιμο ζωής: Γιατί οι Ιάπωνες παραμένουν νέοι;

Προσδόκιμο ζωής: Σύμφωνα με τις παγκόσμιες στατιστικές υγείας του 2022 που δημοσιεύθηκαν από τον ΠΟΥ, η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής είναι η Ιαπωνία – 84,3 χρόνια.

Σύμφωνα με τις παγκόσμιες στατιστικές υγείας του 2022 που δημοσιεύθηκαν από τον ΠΟΥ, η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής είναι η Ιαπωνία – 84,3 χρόνια. Η Ελβετία ήρθε δεύτερη με 83,4 χρόνια – περίπου ένα χρόνο διαφορά από την Ιαπωνία. Το προσδόκιμο ζωής ενός Αμερικανού είναι 76,5 χρόνια (κατάταξη 40).

 

Προσδόκιμο ζωής

Πώς θα μπορούσε να είναι αυτό; Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ίσως το πιο προηγμένο έθνος στον κόσμο σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής επιστήμης. Πώς θα μπορούσε το αμερικανικό προσδόκιμο ζωής να είναι τόσο μικρό σε σύγκριση με αυτό άλλων προηγμένων χωρών στον κόσμο; Δεν είναι οι ΗΠΑ η πιο ανεπτυγμένη χώρα; Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στα τρόφιμα που τρώνε. Μπορεί το φαγητό από μόνο του να κάνει τη ζωή των Αμερικανών τόσο σύντομη; Σε ένα βαθμό, ναι.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο σχετικά με το γιατί οι Ιάπωνες ζουν περισσότερο, μπορείτε επίσης να βρείτε την απάντηση. Αν αναζητήσετε απαντήσεις στο ερώτημα γιατί οι Ιάπωνες ζουν τόσο πολύ, θα βρείτε λόγους που σχετίζονται κυρίως με την υγιεινή τροφή που τρώνε, το ιατρικό τους σύστημα, τον τρόπο ζωής τους κ.λπ. Μερικοί λόγοι για ιαπωνική μακροζωία που ακούτε συχνά περιλαμβάνουν:

  • Τα ιαπωνικά τρόφιμα είναι υγιεινά – χαμηλά σε θερμίδες, λιπαρά και χοληστερόλη.
  • Οι Ιάπωνες υποβάλλονται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις – αυτές βοηθούν στον εντοπισμό του καρκίνου και άλλων ασθενειών στα αρχικά τους στάδια.
  • Το ιατρικό κόστος στην Ιαπωνία είναι συγκριτικά χαμηλό λόγω του εθνικού συστήματος ασφάλισης υγείας.
  • Αυξημένα επίπεδα εθνικού εισοδήματος των ανθρώπων λόγω της οικονομικής προόδου

Οι Ιάπωνες ζουν περισσότερο λόγω της «νεοτένιας», δηλαδή επειδή είναι προγραμματισμένοι να γερνούν αργά. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι σε γονιδιακό επίπεδο. Με άλλα λόγια, τα βιολογικά τους ρολόγια είναι ρυθμισμένα να κινούνται αργά.

Τι είναι το Neoteny; Το Neoteny είναι ένας όρος ζωολογίας που αναφέρεται στη διατήρηση των νεανικών χαρακτηριστικών στην ενήλικη ζωή.

Ιαπωνική εμμονή με τη νεότητα

Η γλυκύτητα είναι ο τρόπος της φύσης να λέει «σε παρακαλώ να με προσέχεις». Τα παιδιά πρέπει να είναι χαριτωμένα γιατί πρέπει να τα φροντίζουν οι ενήλικες. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα μωρά. Οι σκύλοι και οι γάτες χρειάστηκαν ευγένεια, καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης, για να διασφαλιστεί ότι φροντίζονται (ειδικά ταΐζονται) από τον άνθρωπο.

Αν πεις σε μια 30χρονη Γιαπωνέζα ότι μοιάζει με 18χρονη, θα κολακευτεί. Ωστόσο, αν πείτε σε μια 28χρονη Αμερικανίδα ότι μοιάζει με 20χρονη, τι μπορεί να σκεφτεί; Οι Αμερικανοί λένε συχνά ότι θέλουν να μοιάζουν με την ηλικία τους. Λέγεται συχνά ότι οι Ιάπωνες έχουν εμμονή με πράγματα που δείχνουν νεανική ή χαριτωμένα. Αυτό σημαίνει ότι στην ιαπωνική κοινωνία, είναι αρετή να δείχνεις νέος. Εικάζεται ότι αυτό συμβαίνει εδώ και αιώνες.

Οι Ιάπωνες πιθανότατα απέκτησαν να «γερνούν αργά» κατά τη διάρκεια της επανάστασης τους προηγούμενους αιώνες, επειδή ήταν το καλύτερο «εργαλείο» για να διασφαλιστεί ότι τους φροντίζουν άλλοι (ιδιαίτερα από τους μεγαλύτερους) και για να έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. στις κοινότητές τους. Με άλλα λόγια, τα γονίδιά τους έχουν αποκτήσει κάποιο πρόγραμμα για να γερνούν αργά. Το να παραμείνετε νέοι είναι η καλύτερη στρατηγική για να ζήσετε σε μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι έχουν εμμονή – μερικές φορές αφύσικα – με τη νεολαία. Για άλλη μια φορά, η γλυκύτητα είναι συνώνυμη με τη νεανικότητα κατά κάποια έννοια. είναι ο τρόπος της φύσης να λέει «φρόντισέ με». Στην Ιαπωνία, είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει μεγαλύτερη σημασία από άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

9 Μυστικά μακροζωίας που θα σας αλλάξουν τη ζωή!

Η κοινωνική απομόνωση αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό

5 ροφήματα που μπορούν να ενισχύσουν τη μακροζωία σας

Αλλάξτε συνήθειες για μια καλύτερη ζωή!

4 Τρόποι για να φτάσετε τα 100!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να συνδυάσετε σωστά τα παπούτσια, την τσάντα και την ζώνη σας;

Συνδυασμός αξεσουάρ: Τα παπούτσια, οι ζώνες και οι τσάντες είναι οι υποστηρικτικοί παράγοντες στο ντύσιμό σας, αλλά όταν επιλέγονται με σύνεση, μπορούν να αναδείξουν ολόκληρη την εμφάνισή σας.

Ποιο είναι το τέλειο outfit για να παρουσιαστείτε στο γάμο του αφεντικού σας;

Γάμος αφεντικό: Το να παρευρεθείτε στο γάμο του αφεντικού σας απαιτεί προσεκτική σκέψη για να πετύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ επισημότητας, καταλληλότητας και προσωπικού στυλ.

Close Icon