Ομορφιά

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις στη χώρα μας;

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις στη χώρα μας;

Πολλές γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση τους. Έτσι, αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν πλαστικό χειρουργό για να αλλάξουν αυτό που δεν τους αρέσει στα σώμα ή το πρόσωπο τους. Μάλιστα, οι πλαστικές επεμβάσεις αποκτούν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Όπως φάνηκε από στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), το 2015 έγιναν γύρω στις 22 εκατομμύρια αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή υπάρχει μια αύξηση κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Τι άλλο όμως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία;

Σχεδόν οι εννέα στις δέκα επεμβάσεις (το 85,6%) έγιναν σε γυναίκες.
Η πιο δημοφιλής επέμβαση ήταν η αυξητική στήθους. Αυτή εφαρμόστηκε σε 1,5 εκατομμύριο γυναίκες. Αριθμόςμεγαλύτερος κατά 10% σε σύγκριση με το 2014.

Η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη στην κοιλιοπλαστική (έφτασε το 11%) η οποία με 759.000 επεμβάσεις ήταν η τέταρτη δημοφιλέστερη επέμβαση, μετά τη λιποαναρρόφηση και τη βλεφαροπλαστική.

Από τις μη χειρουργικές αισθητικές μεθόδους, πιο δημοφιλείς παρέμειναν εκείνες που καταπολεμούν τις ρυτίδες. Οι εφαρμογές μπότοξ ξεπέρασαν τα 4,6 εκατομμύρια παγκοσμίως. Παραμένουν έτσι η πιο συχνά εφαρμοζόμενη αισθητική μέθοδος.

Στη δεύτερη θέση των μη επεμβατικών θεραπειών βρέθηκαν οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος που έφτασαν τα σχεδόν 2,9 εκατομμύρια. Τρίτη δημοφιλέστερη μη επεμβατική αισθητική μέθοδος ήταν η αποτρίχωση με λέιζερ. Αυτή ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο θεραπείες.

Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα;

Όπως λέει η Αναστασία Σεφέρη- Δανιήλ, πλαστική χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) «στη χώρα μας η πιο δημοφιλής επέμβαση στις γυναίκες είναι η αυξητική μαστού. Οι Ελληνίδες έχουν σπάσει τα ταμπού και επιζητούν με αυξανόμενη συχνότητα ένα σφριγηλό, μεγαλύτερο και πιο ανορθωμένο στήθος. Αυξανόμενη ζήτηση έχουν επίσης οι μέθοδοι που αφαιρούν το τοπικό λίπος.

Όπως η λιποαναρρόφηση και η λιπογλυπτική». Σε ότι αφορά τους Έλληνες, η ειδικός αναφέρει πως ζητούν ολοένα συχνότερα να αντιμετωπίσουν τη γυναικομαστία και να σμιλεύσουν την κοιλιακή τους χώρα.

Οι ενέσιμες θεραπείες, όπως η μεσοθεραπεία, το μπότοξ, το υαλουρονικό, η αυξητική και η βελτίωση του σχήματος των χειλιών, παραμένουν από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες. Έδαφος φαίνεται να κερδίζει ο συνδυασμός της βλεφαροπλαστικής με προφιλοπλαστική.

Αυξητική τάση διαπιστώνει επίσης στη λειτουργική και αισθητική ρινοπλαστική, στην ωτοπλαστική, αλλά και στην αιδοιοπλαστική. Περισσότερες είναι επίσης οι περιπτώσεις αυξητικής πέους. Παράλληλα μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και στη σμίλευση των γλουτών με χειρουργικό ή αναίμακτο τρόπο.
Αρκετές γυναίκες, τέλος, επιλέγουν να υποβληθούν σε σμίκρυνση μαστών. Μάλιστα, οι νέες γυναίκες να προτιμούν να τους αποκαταστήσουν σε σχήμα και όγκο ακόμα και πριν αποκτήσουν παιδιά.

«Στην εποχή μας και παρά την παρούσα, δύσκολη οικονομική συγκυρία, πολλοί συνεχίζουν να αναζητούν τις προαναφερθείσες επεμβάσεις αλλά και πιο σύνθετες, όπως η κλασική κοιλιοπλαστική, η μηροπλαστική και η βραχιονοπλαστική που επιλέγονται από ασθενείς οι οποίοι έχουν λειτουργικό πρόβλημα», εξηγεί η κυρία Σεφέρη- Δανιήλ.

Η ίδια καταλήγει πως το πιο σημαντικό είναι πως «οι εξειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί σήμερα μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα, εφαρμόζοντας σύγχρονες θεραπείες προσώπου και σώματος με εξελιγμένα υλικά και νέας τεχνολογίας μηχανήματα, που συχνά βοηθούν γρήγορα, ανώδυνα και αναίμακτα τους ασθενείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς πρέπει να φροντίσουμε το δέρμα μας μετά τις διακοπές;

Πώς η κακή στάση του σώματος προκαλεί χαλάρωση και ρυτίδες στο δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 tips περιποίησης για άνδρες

Ομορφιά: Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για συμβουλές ομορφιάς για γυναίκες, αλλά συμβουλές ομορφιάς για άνδρες, λοιπόν, όχι τόσο πολλές. Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που χρειάζονται ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος, οι άντρες, το χρειάζεστε επίσης!

9 tips μακιγιάζ για το πρώτο ραντεβού

Μακιγιάζ: Εάν πρόκειται να πάτε για ένα πρώτο ραντεβού, το πιθανότερο είναι ότι είστε πολύ νευρικοί και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μερικές συμβουλές μακιγιάζ για το πρώτο ραντεβού για να σας βοηθήσουν.

Για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η χρήση foundation;

Foundation: Με τόσες πολλές διαθέσιμες μάρκες, η εύρεση της σωστής βάσης για το δέρμα σας μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική και η εύρεση του τέλειου χρώματος μπορεί να είναι μια πρόκληση.

5 Λόγοι που το ζεστό μπάνιο μάς κάνει καλό

Μπάνιο: Δεν ονειρευόμαστε όλοι να βυθιστούμε σε ένα ζεστό ντους μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας; Εδώ είναι μερικά οφέλη για την υγεία που θα σας κάνουν να θέλετε να πηδήξετε στο μπάνιο αυτή τη στιγμή.