Ομορφιά

Πλαστικές Επεμβάσεις: Που οφείλεται η αυξανόμενη δημοτικότητα τους

Πλαστικές Επεμβάσεις: Που οφείλεται η αυξανόμενη δημοτικότητα τους

Πλαστικές Επεμβάσεις: Όσο και αν το body positivity αποτελεί μια κυρίαρχη πολιτισμική τάση των καιρών μας, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν καλλυντικές επεμβάσεις αυξήθηκε σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικάνικης Εταιρείς Πλαστικών Χειρουργών.

Οι γιατροί που κάνουν αισθητικές επεμβάσεις επισημαίνουν διάφορους λόγους, για τους οποίους οι άνθρωποι κηρύττουν δημοσίως “μην αφήνετε κανέναν να κρίνει την εμφάνισή σας!” , αλλά εξακολουθούν να ξοδεύουν χρήματα για να αλλάξουν τη δική τους.

1. Περισσότερος χρόνος στην οθόνη

Ο Δρ. Dennis Schimpf, FACS, συγγραφέας του “Finding Beauty: Think, See and Feel Beautiful” και ιδρυτής της Sweetgrass Plastic Surgery στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, πιστεύει ότι τα κινητά τηλέφωνα, οι selfies και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης έχουν οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία για πλαστική χειρουργική. “Τώρα, με τις κινητές συσκευές και πλατφόρμες, βλέπουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, φωτογραφίες του εαυτού μας να τεκμηριώνουν πράγματα που δεν μας αρέσουν για την εμφάνισή μας, καθώς και τη διαδικασία γήρανσης”.  Με άλλα λόγια, είμαστε όλοι υπό συνεχή έλεγχο – από εμάς τους ίδιους.

2. Περισσότερη αποδοχή

Όταν ο Άλαν Ματαράσο, MD, FACS, δημιούργησε για πρώτη φορά το προσωπικό του ιατρείο στη Νέα Υόρκη πριν από 25 χρόνια, όπως λέει «έβαλα κυριολεκτικά μια πίσω πόρτα επειδή οι άνθρωποι δεν ήθελαν να περπατήσουν μπροστά». Ο Ματαράσο είναι επίσης πρόεδρος του ASPS και κλινικός καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Hofstra. «Τώρα, με την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι άνθρωποι βρίσκονται στην αίθουσα ανάνηψης, δημοσιεύοντας για το τι πέρασαν και στέλνοντας φωτογραφίες σε φίλους που δείχνουν τον επίδεσμο στη μύτη τους», είπε. 

3. Πιο προσιτή τιμή

Κάποια στιγμή στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, η αισθητική πλαστική χειρουργική ήταν μόνο για τους πλούσιους. Σήμερα, ο πιο συνηθισμένος ασθενής του Schimpf είναι συνήθως «εργαζόμενος επαγγελματίας, συχνά οικογένεια διπλού εισοδήματος ή μαμά στο σπίτι που τώρα, αφού έχει παιδιά, θα ήθελε να ανακτήσει τη φυσική εμφάνιση που κάποτε είχε», είπε.  Οι αισθητικές διαδικασίες, τόσο χειρουργικές όσο και μη χειρουργικές, «έχουν γίνει επίσης πιο προσιτές», δήλωσε ο Schimpf. Υπάρχουν πολλές επιλογές χρηματοδότησης, από ιατρικές πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δάνεια έως προγράμματα πληρωμής που προσφέρονται από τα ιατρεία. Η ασφάλιση υγείας συνήθως καλύπτει μόνο καλλυντικές επεμβάσεις για ιατρικό λόγο – όπως ανοικοδόμηση μαστού μετά από μαστεκτομή.

4. Περισσότερες τεχνολογικές εξελίξεις

Οι τεχνικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των αισθητικών επεμβάσεων συνεχίζουν να γίνονται ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες, δήλωσε ο Matarasso. Το ίδιο και τα εργαλεία και τα προϊόντα που έχουν τώρα οι γιατροί Οι μη χειρουργικές θεραπείες είναι ένας ιδιαίτερα γρήγορα εξελισσόμενος χώρος. «Τα λέιζερ δεν υπήρχαν πριν από 10 χρόνια», σημείωσε ο Ματαράσο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Η Ινδία εγκρίνει και δεύτερο εμβόλιο

Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη από τον COVID

Οι αιτίες που λεπταίνουν το δέρμα σας

Λέπτυνση επιδερμίδας: Το δέρμα γίνεται λεπτότερο καθώς ένα άτομο γερνά, ή ως αποτέλεσμα ηλιακής βλάβης, φαρμάκων ή παραγόντων του τρόπου ζωής.

Πυκνά φρύδια: 3 hacks που λειτουργούν πραγματικά

Φρύδια: Το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μια ...ενδιαφέρουσα χρονιά, που μας έκανε να ξοδέψουμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να παχύνουμε τα φρύδια μας.

Πόσο συμμετρικό είναι το πρόσωπο σας;

Πρόσωπο Σχήμα: Το να έχετε χαρακτηριστικά που δεν αντανακλούν τέλεια το ένα το άλλο και στις δύο πλευρές του προσώπου σας ονομάζεται ασυμμετρία. Ο τραυματισμός, η γήρανση, το κάπνισμα και άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ασυμμετρία. Η ασυμμετρία του προσώπου όταν είναι ήπια είναι μάλλον φυσιολογική.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσεις κοιλιακούς

Κοιλιακοί στο σπίτι: Εκτός από τους αθλητές, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπτυγμένους κοιλιακούς μυς που καλύπτονται από ένα στρώμα λίπους. Μερικό από αυτό είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος (υποδόριο λίπος). Μερικό από αυτό είναι βαθιά στην κοιλιακή χώρα (σπλαχνικό λίπος).

Αντιμετωπίστε μόνοι σας την τριχόπτωση των φρυδιών

Φρύδια Σχήμα: Εάν τα φρύδια αραιώνουν, μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, δερματικές παθήσεις, ορμονικές αλλαγές ή υπερβολικό ανοσοποιητικό σύστημα. Διατροφικές ανεπάρκειες, σωματικό τραύμα ή συναισθηματικό άγχος μπορούν επίσης να προκαλέσουν μείωση των φρυδιών.

7 βασικοί λόγοι γιατί το δέρμα σου είναι λιπαρό

Λιπαρότητα Δέρματος: Οι εξάρσεις του λιπαρού δέρματος είναι επίσης πιο πιθανές επειδή το σμήγμα αναμιγνύεται με νεκρά κύτταρα του δέρματος και κολλάει στους πόρους σας. Οι αιτίες του λιπαρού δέρματος περιλαμβάνουν γενετικούς και περιβαλλοντικούς λόγους μέχρι και λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας.