Ομορφιά

Νομοθετικό Διάταγμα Αγγλία: Τι σημαίνει η νέα απαγόρευση δερματικών πληρωτικών για άτομα κάτω των 18 ετών;

Νομοθετικό Διάταγμα Αγγλία: Τι σημαίνει η νέα απαγόρευση δερματικών πληρωτικών για άτομα κάτω των 18 ετών;

Η Δρ Kaur καταλήγει με το εξής: "Έχω μια φράση στον τοίχο που μου λέει:" Μην είσαι όμοιος με αυτήν, να είσαι σαν εσένα "και αυτή είναι η γλώσσα που χρησιμοποιώ με τους ασθενείς μου".

Νομοθετικό Διάταγμα Αγγλία:Μετά τη Βασιλική Σύμφωνη Γνώμη ενός νέου νομοθετικού διατάγματος για το Ηνωμένο Βασίλειο, από την 1η Οκτωβρίου 2021, οι γιατροί που αντιμετωπίζουν τα άτομα κάτω των 18 ετών με δερματικά πληρωτικά ή τοξίνη αλλαντίασης αντιμετωπίζουν διώξεις, συμπεριλαμβανομένων των οδοντιατρικών επαγγελματιών. Η νομοθεσία είναι ο νόμος Βοτουλινική Τοξίνη και Καλλυντικά Συμπληρώματα Από την 1η Οκτωβρίου θα καταστεί παράνομο για πιστοποιημένους εγχυτές να χορηγούν καλλυντικά για παράλυση μυών ή πληρωτικά σε ασθενείς κάτω των 18 ετών. Η επαλήθευση της ηλικίας θα γίνει επίσης απαίτηση πριν από τη θεραπεία για να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς και οι εγχυτές συμμορφώνονται με τη νομική πράξη.

Η πιο συνηθισμένη παράλυση μυών είναι το «botox». Η τοξίνη προέρχεται από το βακτήριο Clostridium botulinum (και ορισμένα σχετικά είδη). Η τοξίνη είναι μία από τις πιο θανατηφόρες στον πλανήτη, αν και οι κίνδυνοι τοξικότητας υπό κλινικές συνθήκες είναι χαμηλοί. Ωστόσο, ένας στους έξι ανθρώπους που κάνουν ένεση προσώπου πάσχουν από επιπλοκές όπως μώλωπες, πονοκεφάλους, ναυτία και «παγωμένα» χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη Dr Sharon Kaur, οδοντίατρο και κλινική σύμβουλο για το ΕΣΥ Αγγλίας NHS England, αυτή η κίνηση είναι σημαντική για τη διαφύλαξη της ψυχικής και σωματικής υγείας των νέων.

Η Dr Sharon Kaur λέει ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ του «botox» και των ιατρικών πληρωτικών: «Η αλλαντική τοξίνη είναι φάρμακο μόνο με ιατρική συνταγή και ως εκ τούτου πρέπει να συνταγογραφείται από εγγεγραμμένο γιατρό ή οδοντίατρο που έχει ολοκληρώσει την πλήρη αξιολόγηση του ασθενούς. Τα ενέσιμα ιατρικά πληρωτικά, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτούν ιατρική συνταγή». Τα ενέσιμα πληρωτικά είναι πληρωτικά μαλακών ιστών που εγχέονται στο δέρμα σε διαφορετικά βάθη για να γεμίσουν τις ρυτίδες του προσώπου, να παρέχουν όγκο προσώπου και να αυξάνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αυτό σημαίνει:

«Κάθε οδοντίατρος που επιλέγει να παρέχει αυτές τις θεραπείες στους ασθενείς πρέπει να είναι εκπαιδευμένος, ικανός και αποζημιωμένος για να το κάνει». Προσφέροντας την οπτική ενός οδοντιάτρου για τον νέο νόμο, η Dr Sharon Kaur, εξετάζει την ηθική: «Απομακρύνω τα παιδιά κάτω των 18 ετών για την αισθητική του προσώπου εδώ και χρόνια και όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, χάρη στην άνοδο των influencers και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. ”

Προσθέτει ότι χαιρετίζει την απαγόρευση, εξηγώντας: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο ισχυρά. Εάν μπορούμε να δημιουργήσουμε τάσεις σε λίγα λεπτά, θα πρέπει να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις ίδιες πλατφόρμες για να εκπαιδεύσουμε τις νεότερες γενιές μας να εκτιμούν αυτό που τις κάνει μοναδικές. Έχοντας ενέσιμα είναι μια απόφαση που πολλοί άνθρωποι παίρνουν επιπόλαια. Αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με το να κάνεις τα νύχια σου ή να κάνεις επεκτάσεις βλεφαρίδων ».

Προσθέτει ότι μπορεί να συσχετιστεί με τις τρέχουσες πιέσεις, σημειώνοντας: «Επίσης, το να είμαι μητέρα δύο παιδιών σημαίνει ότι μια μέρα η γενιά των παιδιών μου θα έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ευημερία των μελλοντικών γενεών. Θέλω άλλοι ασκούμενοι, όπως εγώ, να αρχίσουν να κάνουν αυτήν την αλλαγή για αυτούς». Ως τρόπος αντιστάθμισης των αυξανόμενων αιτημάτων για εύκολες θεραπείες, η Δρ Kaur παρατηρεί: «Για μένα, η αισθητική του προσώπου και η οδοντιατρική ήταν πάντα η ολιστική αντιμετώπιση του ατόμου.

Με αυτό, εννοώ να βρω το κίνητρό τους για βελτιωμένη υγεία και αισθητική αλλαγή και να συζητήσω ανοιχτά γιατί ένα άτομο μπορεί να μην διαχειρίζεται τη στοματική του υγεία ή γιατί ζητά αισθητική προσώπου τόσο μακριά από το παρουσιαστικό του. ” Για να γίνει αυτό, πρέπει να συζητηθούν θέματα όπως η δυσμορφία του σώματος και αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για τους ασθενείς, ώστε οι οδοντίατροι να βοηθήσουν στη λήψη των σωστών αποφάσεων γι’  αυτούς. Η Δρ Kaur καταλήγει με το εξής: “Έχω μια φράση στον τοίχο που μου λέει:” Μην είσαι όμοιος με αυτήν, να είσαι σαν εσένα “και αυτή είναι η γλώσσα που χρησιμοποιώ με τους ασθενείς μου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο του κορωνοϊού θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με ενέσεις δερματικών πληρωτικών.

Botox μαλλιών : Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Λύσεις για υποχώρηση των ρυτίδων

Όταν το botox μπορεί να μας κάνει ανέκφραστες

Ενέσιμα – botox: Επιτρέπονται το καλοκαίρι;

Τι συμβαίνει με την κατάχρηση του botox;

Τι διαφορετικό μας προσφέρει το «Baby Botox» ; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 λόγοι να εντάξετε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Θαλασσινό αλάτι: Η χρήση προϊόντων με θαλασσινό νερό μπορεί να λειτουργήσει ως αποτοξίνωση — όχι μόνο για το πρόσωπό σας αλλά για ολόκληρο το σώμα. Το αλάτι θεωρείται απορροφητικό και μπορεί να αφαιρέσει τους ρύπους από το δέρμα σας. Όταν χρησιμοποιείται ως απολεπιστικό, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να αναζωογονήσει τον τόνο της επιδερμίδας σας.